۸ خاصیت پنهان دانه گلابی که هرگز فکرش را نمیکردید

“`html
هسته گلابی، مشابه خود میوه، خواص زیادی دارد. تحقیقات نشان میدهد که این هسته حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات خاصی است که به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند و برای بهبود بیماریهای مختلف مفید میباشند. در این مقاله از بخش سبک زندگی در رضیم بلاگ میتوانید با خواص هسته گلابی بیشتر آشنا شوید.
۸ مورد از خواص دارویی دانه گلابی
برخی افراد فکر میکنند که هسته گلابی، به دلیل وجود سیانید، برای بدن مضر است و نباید آن را خورد. اما باید بدانید که مقدار سیانید در دانههای گلابی بسیار کم است و اگر چند هسته را بخورید، تأثیر خاصی بر روی بدن نخواهد داشت.
پس بهتر است نگران هسته گلابی نباشید و از خوردن یک یا دو هسته گلابی در روز لذت ببرید و از خواص آن بهرهمند شوید.
مشکل زمانی پیش میآید که فرد روزانه تعداد زیادی هسته، مثلاً ۸۳ تا ۵۰۰ عدد، مصرف کند. در ادامه به مهمترین خواص هسته گلابی برای بدن میپردازیم.
۱- جلوگیری از آسیب رادیکالهای آزاد به بدن
دانه گلابی دارای آنتیاکسیدانهای مفیدی است که از آسیب رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. این هسته از سلولهای بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کرده و به جوان ماندن سلولها کمک میکند.
همچنین باید بدانید که بسیاری از بیماریها و مشکلات ناشی از التهاب در بدن است و هسته گلابی خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش التهاب کمک میکند که برای سلامت عمومی بدن مفید است.
بیشتر بخوانید: خواص گلابی: ۲۰ خاصیت مهم برای سلامتی بدن
۲- بهبود عملکرد کبد
خوردن هسته گلابی به عملکرد بهتر کبد کمک کرده و التهاب را کاهش میدهد. استفاده از این دانه به پاکسازی کبد کمک کرده و از بروز مشکلات و بیماریهای کبدی پیشگیری میکند.
۳- جلوگیری از سرطان
برخی تحقیقات نشان میدهد که هسته گلابی با آنتیاکسیدانها و ترکیبات ارزشمندی که دارد، میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد و حتی به نابودی سلولهای سرطانی کمک کند. برای این منظور میتوانید روزانه یک گلابی به همراه دانههای آن بخورید، اما مراقب باشید که زیاد از حد هسته نخورید.
بیشتر بخوانید: از چند ماهگی به نوزاد گلابی دهیم؟
۴- تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن
بهتر است بدانید که هسته گلابی غنی از پروتئین، لیپیدها، اسیدهای چرب ضروری، ویتامینها و مواد معدنی میباشد. بنابراین استفاده از آن در رژیم غذایی میتواند بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کند.
بیشتر بخوانید: با این ۳ روش خانگی، گلابی کال را رسیده کنید
۵- سلامت روده
برخی بررسیها نشان میدهند که خوردن هسته گلابی به خاطر وجود باکتریهای مفید به نام پروبیوتیکها، برای سلامت روده موثر است و به بهبود سیستم گوارش نیز کمک میکند. در واقع مصرف هسته گلابی باعث تعادل باکتریهای رودهای و بهبود عملکرد گوارش میشود و از آسیب باکتریهای مضر جلوگیری میکند.
۶- تقویت سیستم ایمنی بدن
همانطور که گفته شد، هسته گلابی حاوی پروبیوتیک است و مصرف پروبیوتیک به افزایش تعداد سلولهای ایمنی بدن کمک میکند. با این حال بدن در برابر ویروسها و باکتریها بهتر عمل میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه پسته تازه را خندان کنیم؟
۷- سلامت استخوانها
باید بدانید که هسته گلابی حاوی مقدار زیادی کلسیم است…
“““html
و از همین رو گنجاندن آن در رژیم غذایی، موجب افزایش مقاومت و سلامت استخوانها میشود. مصرف کلسیم به بهبود عملکرد عضلات و جلوگیری از پوکی استخوانها نیز کمک میکند.
۸- سلامت دندانها
یکی دیگر از خواص دانه گلابی در طب سنتی افزایش استحکام و سلامت دندانها است. دانه گلابی مقدار زیادی کلسیم دارد و از همین رو به سلامت و استحکام دندانها کمک میکند.
طریقه مصرف هسته گلابی
راحتترین روش مصرف هسته گلابی این است که یک عدد گلابی را همراه با هستههای آن میل کنید. استفاده از روغن هسته گلابی نیز یک راهکار مناسب برای بهرهمند شدن از خواص شگفت انگیز هسته این میوه است. میتوانید از این روغن به مقدار کم برای مزه دار کردن سالاد استفاده کنید. فراموش نکنید که هسته گلابی و روغن آن نباید به مقدار زیاد مصرف شود.
در این مقاله به مهمترین خواص هسته گلابی برای سلامت اشاره شد. فراموش نکنید که هسته گلابی زمانی برای سلامت مفید است که در اندازه محدود و کم مصرف شود. استفاده بیش از حد از هسته گلابی میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد و حتی موجب بیهوشی و مرگ شود.