رسپی

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آش گوجه فرنگی تبریز خوشمزه و پرخاصیت

آش گوجه فرنگی به آسانی تهیه می‌شود و طعم خاصی دارد و می‌تواند به عنوان یک طعم جدید محبوب خانواده و دوستان شما باشد. بیایید با هم درست کنیم.

دستور تهیه آش گوجه فرنگی مرحله به مرحله

1 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص

مواد لازم :

  • یک پیمانه برنج خیس‌کرده
  • نصف پیمانه لپه
  • 750 گرم سبزی آش
  • پیاز داغ به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم
  • پنج قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
  • نعنا داغ برای تزئین

دستور تهیه :

  1. اول، لپه را با پیاز داغ و زردچوبه کمی بپزید تا نرم شود.
  2. سپس برنج خیس‌کرده را به آن اضافه کنید و منتظر باشید که برنج خوب بپزد و آش لعاب بیندازد.
  3. آب گوجه و سبزی آش (یا اگر از رب استفاده می‌کنید، رب و سبزی را) به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را اضافه کنید تا آش جا بیفتد.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

2 – آش گوجه فرنگی یا بادمجان شیله سی

مواد لازم:

  • یک کیلو سبزی (تره، مرزه، جعفری)
  • به تعداد نفرات یک مشت بلغور
  • دو قاشق غذاخوری لپه
  • نیم کیلو گوجه فرنگی
  • چند عدد فلفل قلمی تلخ (دلخواه)
  • نمک و فلفل به مقدار دلخواه
  • آب گوشت یا قرص گوشت به مقدار دلخواه
  • دو عدد پیاز متوسط

دستور تهیه:

  1. بلغور و لپه را چهار ساعت قبل خیس کنید. سبزی‌ها را بعد از پاک کردن و خرد کردن بشویید و کنار بگذارید.
  2. گوجه فرنگی‌ها را در مخلوط کن میکس کنید.
  3. پیاز را خرد کرده و سرخ کنید، سپس آن را در صافی بریزید. بعد بلغور و لپه را بگذارید بپزند و اگر با آب گوشت می‌پزید، نیازی به اضافه کردن آب نیست. اگر قرص گوشت استفاده می‌کنید، مقدار کمی آب اضافه کنید. همیشه یادتان باشد که به آش‌ها آب خیلی نریزید چون در انتهای پخت گوجه فرنگی میکس شده را اضافه خواهیم کرد، پس باید آب اضافی کم باشد.
  4. پس از پختن، سبزی‌ها را اضافه کرده و با فلفل قلمی بگذارید بپزد.
  5. معمولاً وقتی سبزی‌ها را کمتر بگذارید، آش خوشمزه‌تر می‌شود و ویتامین‌ها از بین نمی‌روند.
  6. سپس گوجه فرنگی میکس شده را اضافه کرده، کمی از روغن پیاز داغ را هم داخل آش بریزید و کمی آبغوره اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه بپزد تا خوب جا بیفتد.

نکته مهم: آش باید خوب جا بیفتد و بلغور به خوبی بپزد تا آب آن لعاب‌دار شود. اگر در انتها آش لعاب‌دار نبود و موادش در ته قابلمه جمع شده بود، یک قاشق غذاخوری آرد برنج یا آرد معمولی را در نصف لیوان آب حل کرده و به آش در حال جوشیدن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. با این کار آش لعاب‌دار می‌شود.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

“““html
3 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی با لوبیا چیتی

مواد لازم :

  • گوجه فرنگی نیم کیلو
  • سبزی آش شامل تره ، جعفری و گشنیز 300 گرم
  • برنج یک پیمانه
  • لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید. این کار کمک می‌کند تا لوبیا نرم‌تر شود و نفخ آن هم گرفته شود. همچنین برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  2. سپس لوبیا چیتی را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بپزید تا نرم شود. بعد از پخت، آب آن را از طریق یک صافی جدا کرده و لوبیا را کنار بگذارید.
  3. پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه‌ای که برای آش در نظر دارید، بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  4. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
  5. حالا ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید.
  6. زمانی که آب جوش آمد، حرارت را کم کنید و برنج خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا برنج نیم پز شود.
  7. سپس سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی‌ها هم به خوبی بپزند.
  8. در این مرحله، گوجه‌فرنگی را رنده کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. سپس لوبیا پخته شده را به آش بیفزایید.
  9. رب گوجه‌فرنگی را با مقداری آب رقیق کنید و به آش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا آش با حرارت ملایم بپزد. در این مرحله اگر احساس کردید که آب آش کم است، مقداری آب جوش اضافه کنید.
  10. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و در صورت تمایل آبغوره به آش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که آش گوجه‌فرنگی به تندی‌اش معروف است، پس فلفل را به اندازه کافی اضافه کنید تا طعم خوبی بگیرد.
  11. بعد از اینکه آش به غلظت دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید و آن را در ظرف سرو بکشید.
  12. برای تزئین می‌توانید از کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید. امیدواریم از این آش گوجه‌فرنگی خوشمزه لذت ببرید.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس (مرحله به مرحله)

separator line

4 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی با طعم هویج

مواد لازم :

  • سبزی آش یک کیلوگرم
  • آب گوجه‌فرنگی شش پیمانه
  • لوبیاچیتی پخته‌ شده یک پیمانه
  • هویج نگینی‌ شده نصف پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای نصف پیمانه
  • آبغوره 1/4 پیمانه
  • سیر داغ دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع سه قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، قرمز، نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • رشته آش به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. سبزی، آب گوجه‌فرنگی، دو لیوان آب، هویج و فلفل دلمه‌ای را با هم به همراه روغن بپزید.
  2. در حین پخت، فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و در انتها سیر داغ و لوبیا چیتی را نیز به آن بیفزایید.
  3. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرف سرو ریخته و نعنا داغ فراوان روی آن بریزید.
  4. در انتهای پخت، رشته را اضافه کنید و قبل از خاموش کردن، آبغوره را روی آن بریزید.
  5. این آش طعم تندی دارد و هر منطقه به سبک خود آن را تهیه می‌کند.
  6. در صورت تمایل می‌توانید از عدس، نخود، پیاز و نعنا داغ نیز استفاده کنید.

“““html
۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

5 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی با گوشت قلقلی

مواد لازم :

  • پوره گوجه فرنگى دو پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ٣٠٠ گرم
  • عصاره گوشت دو پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلى یک پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • پیاز دو عدد
  • سیر دو حبه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • آبغوره سه قاشق سوپخورى
  • سبزى آش ؛٣٠٠ گرم شامل تره و جعفری
  • زردچوبه یک قاشق مرباخورى
  • پیاز داغ سه قاشق سوپخورى
  • نعنا داغ سه قاشق سوپخورى
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. لوبیا چشم بلبلی و برنج را شب قبل خیس می‌کنیم تا راحت‌تر بپزند و نفخ آنها نیز گرفته شود. یکی از پیازها را ریز می‌کنیم و با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.
  2. از مخلوط گوشت به اندازه یک قاشق چای‌خوری برمی‌داریم و با دست، به شکل کوفته قلقلی درمی‌آوریم. سپس این کوفته‌ها را در تابه‌ای با روغن سرخ می‌کنیم.
  3. پیاز باقی‌مانده را خلالی خرد کرده و در قابلمه‌ای که برای پخت آش در نظر داریم با مقداری روغن تفت می‌دهیم تا نرم شود.
  4. سپس سیر خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و دوباره تفت می‌دهیم. حالا لوبیا را به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و منتظر می‌مانیم تا لوبیا نیم‌پز شود.
  5. پس از نیم‌پز شدن لوبیا، برنج را به قابلمه آش اضافه کرده و کمی صبر می‌کنیم تا برنج نیز نیم‌پز شود. سپس پوره گوجه‌فرنگی و سبزی را به همراه کوفته‌های سرخ شده به آش می‌افزاییم و اجازه می‌دهیم آش با حرارت ملایم بپزد.
  6. در پنج دقیقه آخر پخت، نعنا داغ و کشک را اضافه می‌کنیم. پس از چند بار جوش خوردن آش، حرارت را خاموش می‌کنیم و آش را در ظرف سرو می‌کشیم و با پیاز داغ، نعنا داغ و دیگر مخلفات تزیین می‌کنیم. امیدواریم از این آش گوجه‌فرنگی خوشمزه لذت ببرید.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

6 – دستور تهیه آش گوجه فرنگی با گندم

مواد لازم :

  • ۴۰۰ گرم سبزی آش (نعنا، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره)
  • ۸۰۰ گرم گوجه فرنگی
  • ۱ پیمانه گندم پوست کنده خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا چیتی خام
  • ۱/۳ پیمانه نخود خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا سفید خام
  • ۱/۳ پیمانه لوبیا قرمز خام
  • ۴ قاشق غذا خوری پیازداغ
  • ۱ قاشق غذاخوری سیرداغ
  • ۲ قاشق غذا خوری نعنا خشک
  • کشک برای تزیین
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا تمام حبوبات را با آب کافی در قابلمه می‌ریزیم تا بپزند. بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض کرده باشیم تا نفخ آنها گرفته شود.
  2. وقتی حبوبات تقریبا نیم پز شدند، پیاز داغ، سیر داغ و زردچوبه را اضافه می‌کنیم تا در حین پخت خوش‌طعم‌تر شوند.
  3. بعد از یک الی دو ساعت، حبوبات نرم شده و پخته‌اند. حالا گوجه فرنگی‌ها را پوست کرده و در مخلوط‌کن می‌ریزیم تا پوره شوند و سپس به حبوبات اضافه می‌کنیم.
  4. “““html

  5. بعد از حدود ۱ ساعت، گوجه‌ها خوب می‌پزند. حالا سبزی آش را اضافه می‌کنیم.
  6. وقتی سبزی کاملاً پخته شد، نعنا داغی که درست کردیم را به آش می‌زنیم و نمک و فلفل هم اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم آش جا بیفتد.
  7. در طول زمان جا افتادن آش، چند بار آن را هم می‌زنیم تا ته نگیرد و وقتی به غلظت دلخواه‌مان رسید، آش آماده است.
  8. حالا آش گوجه‌فرنگی را داخل کاسه می‌ریزیم و با کشک و بقیه مخلفات تزیینش می‌کنیم.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

۷ – دستور تهیه آش گوجه‌فرنگی با برنج

مواد لازم :

  • پیاز: سه عدد
  • روغن: سه قاشق سوپ‌خوری
  • لپه: سه قاشق سوپ‌خوری
  • برنج: نیم کیلو
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • سبزی آش: یک کیلو
  • گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو
  • گوجه‌فرنگی: دو کیلو
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری

دستور تهیه :

  1. برای تهیه آش گوجه‌فرنگی، ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و پیاز را سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.
  2. سپس لپه‌هایی که از قبل پخته‌اید را به همراه زردچوبه به پیاز سرخ شده اضافه کنید.
  3. در این مرحله، گوشت چرخ‌کرده را با دو عدد پیاز رنده شده مخلوط کرده و به شکل گلوله‌های کوچک درآورید.
  4. بعد از گرد کردن گوشت‌ها، مقداری آب به پیاز و لپه داخل قابلمه اضافه کرده و روی حرارت می‌گذاریم. سپس گوشت‌های قلقلی شده را داخل قابلمه می‌ریزیم تا کمی بپزد.
  5. پس از گذاشتن قابلمه روی حرارت، سبزی‌های آش را به صورت ریز خرد می‌کنیم.
  6. سبزی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و برنج را بشویید و به آش اضافه کنید و بگذارید سبزی و برنج بپزند.
  7. در ادامه، گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید، پوست آن‌ها را بگیرید و در مخلوط کن بزنید تا پوره شوند.
  8. پس از پوره شدن گوجه‌فرنگی‌ها، آن را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا آش لعاب‌دار شود و سپس نمک و فلفل را اضافه کنید.
  9. بعد از پختن کامل آش، نعناع را در روغن سرخ کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
  10. آش گوجه‌فرنگی شما آماده است. این آش را می‌توانید با گوجه‌فرنگی و نعناع تزیین کنید. نوش جان!

separator line

۸ – دستور تهیه آش گوجه‌فرنگی با آب مرغ

مواد لازم :

  • لپه (یا لوبیا چشم بلبلی) یک پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • بلغور: نصف پیمانه
  • سبزی (جعفری و تره به میزان مساوی): دو لیوان
  • آب مرغ یا گوشت: ۵ لیوان
  • آبغوره: نصف لیوان (می‌توانید این مقدار را کم یا زیاد کنید)
  • گوجه‌فرنگی: یک کیلو
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه :

  1. لپه را یکی دو ساعت بخیسانید و چند بار آبش را عوض کنید و سپس بلغور را به آن اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بخیسانید.
  2. بعد از آبکش کردن، لپه و بلغور را به آب مرغ اضافه کرده و روی گاز قرار دهید. وقتی لپه نیم‌پز شد، برنج را اضافه کنید تا کاملاً پخته و برنج‌ها بشکفند (اگر از لوبیا چشم بلبلی استفاده کردید، آن را جداگانه بپزید و بلغور و برنج را با آب مرغ بپزید. وقتی برنج کاملاً شکفت، لوبیای پخته را به آن اضافه کنید).
    “““html
  3. پوست گوجه‌ها را با آب داغ بگیرید. سپس آن‌ها را در میکسر بریزید تا خوب پوره شوند. پوره گوجه فرنگی و سبزی را هم به آش اضافه کنید و بگذارید سبزی‌ها خوب بپزند و آش جا بیفتد. اگر احساس کردید آش سفت شده، می‌توانید کمی آب جوش یا آب مرغ اضافه کنید.
  4. در نهایت، نمک و آبغوره را به آش اضافه کنید. وقتی آش جوش زد، نعناع را داخل آن بریزید و هم بزنید، سپس از روی گاز بردارید.
  5. برخی افراد گوجه‌فرنگی را حذف می‌کنند که آش سبز رنگ می‌شود، اما من با گوجه‌فرنگی بیشتر دوست دارم.

۸ روش متفاوت و آسان برای تهیه آش گوجه فرنگی + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه‌ی آش گندم سنتی و خانگی

دستور تهیه آش چاقاله بادام مرحله به مرحله

دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس

آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا