تغذیه سالم

۸ مواد غذایی که در پیشگیری از سرطان مؤثر است (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خوراکی های مفید در پیشگیری از سرطان

رژیم های غذایی که پر از میوه و سبزیجات متنوع هستند، می‌توانند شما را در برابر سرطان محافظت کنند.

در این مطلب به شما 8 نوع خوراکی مفید در پیشگیری از سرطان را معرفی می‌کنیم:

1. اثرات ضد سرطانی گل کلم

  • گل کلم دارای مقدار زیادی سولفورافان است که خاصیت ضد سرطانی‌اش اثبات شده است. این ماده می‌تواند سلول‌های سرطانی را نابود کند بدون اینکه به سلول‌های سالم آسیب برساند.
  • خوردن گل کلم خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها، به ویژه سرطان پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش می‌دهد. پژوهشگران کانادایی کشف کردند که مصرف نیم‌پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا 52 درصد کم می‌کند.

2.پیشگیری از سرطان با مصرف هویج

  • همه ما هویج را به عنوان غذایی مفید برای چشم‌ها می‌شناسیم! اما تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن هویج می‌تواند در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد. یکی از ترکیبات مفید هویج بتاکاروتن است که پیش ساز ویتامین A به شمار می‌آید و دارای خاصیت‌های آنتی اکسیدانی است.
  • این ماده رنگ نارنجی دارد و در سبزیجات و میوه‌های زرد تا نارنجی و همچنین برگ‌های سبز تیره موجود است. هویج به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند.
  • بتاکاروتن یا هویج می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را نیز به طرز قابل توجهی کاهش دهد و حتی اگر کسی به این سرطان مبتلا باشد، مصرف آن می‌تواند سرعت پیشرفت آن را کند کند و مدت‌زمان زنده ماندن بیمار را افزایش دهد.
  • فقط با خوردن یک هویج متوسط در هفته دو بار، احتمال ابتلا به سرطان ریه ممکن است تا 60 درصد کاهش یابد.
  • حتى در مورد سرطان حلقوم که معمولاً افراد سیگاری را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بتاکاروتن موجود در هویج می‌تواند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.
  • این رژیم فقط برای افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند سودمند است، زیرا افرادی که ادامه می‌دهند با مصرف بتاکاروتن تأثیری در جلوگیری از سرطان آنها نخواهد داشت.

3. اثرات ضد سرطانی اسفناج

  • اسفناج منبعی غنی از آهن و ویتامین‌ها و مواد معدنی است که در کمتر غذایی یافت می‌شود. مانند دیگر سبزیجات سبز تیره، اسفناج هم منبع خوبی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان‌های قوی است و می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد.
  • با مصرف این سبزی، می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان جلوگیری کرد.

4. کلم بروکلی، بهترین مبارز در مقابل سرطان

  • کلم بروکلی یکی از بهترین مواد غذایی برای مقابله با سرطان است. این سبزی دارای ویتامین C، ویتامین A (که به عنوان بتاکاروتن معروف است)، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر است. کلسیم نه تنها استخوان‌ها را تقویت می‌کند، بلکه همچنین به کنترل فشار خون کمک می‌کند.
  • این ماده معدنی می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری کند. بتاکاروتن و ویتامین C آنتی‌اکسیدان‌های مهمی هستند که در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف شامل آب مروارید، بیماری‌های قلبی و انواع سرطان نقش مهمی دارند.
  • مطالعات نشان داده‌اند زنانی که در رژیم غذایی خود حداقل یک بار در روز از هویج، اسفناج و کلم بروکلی استفاده می‌کنند 73 درصد کمتر در خطر ابتلا به سرطان رحم هستند.

5.جلوگیری از ابتلا به سرطان با مصرف آووکادو

  • بسیاری از افراد هنوز هم تمایلی به مصرف آووکادو ندارند! اما این میوه یک منبع غنی از مواد مغذی است و می‌تواند به محافظت بدن در برابر سرطان کمک کند. نباید از آووکادو غافل شد.
  • آووکادو انواع چربی‌های خوب را دارد. برای یک آووکادوی متوسط:
  • حدود 75 درصد انرژی آن از چربی‌ها تأمین می‌شود که بیشتر آنها (67 درصد از کل) از نوع چربی‌های اشباع شده مانند اسید اولئیک است.
  • سایر چربی‌های عمده نیز شامل اسیدهای چرب و اسید لینولئیک هستند.
  • ترکیب…
  • “““html

    • چربی‌های موجود در آووکادو به ترکیب زیر تقسیم می‌شوند: یک درصد امگا 3، چهارده درصد امگا 6، هفتاد و یک درصد امگا 7 (که از این مقدار، 65 درصد اولیک و 6 درصد چرب است) و همچنین چهارده درصد چربی اشباع (اسید چرب).
    • آووکادو بر اساس وزن، سی و پنج درصد بیشتر از موز پتاسیم دارد. این میوه همچنین سرشار از اسید فولیک و ویتامین K است و از منابع خوب ویتامین‌های B6، C، E و اسید پانتوتنیک به شمار می‌رود.
    • آووکادو حاوی 75 درصد فیبر نامحلول و 25 درصد فیبر محلول است.

    6. پیشگیری از سرطان با مصرف گوجه فرنگی

    • گوجه فرنگی رنگدانه‌ای به نام لایکوپین دارد که باعث رنگ قرمز آن می‌شود. این ماده به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و به روش‌های مختلف برای بهبود و حفظ سلامتی مفید است.
    • برخی از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف روزانه گوجه فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان ریه و سرطان معده را کاهش دهد.

    7. پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف آجیل

    • مصرف آجیل می‌تواند به سم‌زدایی از بدن کمک کند و در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد. این ماده می‌تواند به طور چشمگیری از ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان روده بزرگ، بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی و حتی دیابت جلوگیری کند.
    • تحقیقات دانشمندان آلمانی نشان می‌دهد که مصرف آجیل می‌تواند به پیشگیری از انواع سرطان‌ها کمک کند. آجیل به نوعی در بدن سموم را از بین برده و تأثیرات مضر اشعه ماوراء بنفش را کاهش می‌دهد و به این ترتیب رشد سلول‌های سرطانی متوقف می‌شود.

    8. پیشگیری از سرطان با مصرف سیر

    • بسیاری از افراد به دلیل بوی قوی سیر از آن استفاده نمی‌کنند، اما همین ترکیبات گوگردی که باعث این بو می‌شوند، خواص بسیار مهمی دارند. ترکیبات موجود در سیر می‌توانند از تشکیل مواد سرطان‌زا در بدن جلوگیری کنند و به ترمیم DNA کمک کنند.
    • علاوه بر این، سیر به مبارزه با باکتری‌ها از جمله هلیکوباکتر پیلوری که می‌تواند باعث زخم معده و سرطان معده شود، کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان کولون را نیز کاهش می‌دهد.

    همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا