۹ ماده غذایی مناسب برای جلوگیری از سرطان (2 نکته مهم)

“`html
چگونه با تغذیه مناسب از بروز سرطان پیشگیری کنیم؟
سرطان بیماری ترسناکی است که در آن سلولها در بدن به شکل غیرطبیعی رشد میکنند.
عوامل زیادی میتوانند باعث سرطان شوند مثل سیگار کشیدن، ویروسها، مواد شیمیایی، آفتاب سوختگی و نوشیدن الکل. خوردن غذاهای حاوی مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و ویتامینها میتواند به مبارزه با سرطان کمک کند.
بنابراین، خوردن غذاهای سالم میتواند بدن را در برابر سرطان محافظت کند. از طرفی چاقی میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، به همین دلیل باید با تغذیه مناسب وزن خود را کنترل کنیم و بدن را تقویت کنیم تا از بیماریهایی مانند سرطان در امان بمانیم.
در این مقاله به معرفی گروههای مواد غذایی میپردازیم که برای جلوگیری از سرطان مفید و ضروری هستند.
معرفی مواد غذایی برای جلوگیری از سرطان
سیر یکی از بهترین منابع آلیوم است و آلیوم یکی از مؤثرترین مواد ضد تومور و میکروبکش به شمار میرود. این ماده میتواند از بیماریهای قلبی و عروقی هم جلوگیری کند. سیر میتواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد و به طور کلی خطر ابتلا به سرطانهای مری، روده بزرگ، پانکراس و سینه را کاهش دهد.
مواد غذایی دیگری مانند پیازچه، موسیر، ترهفرنگی و پیاز هم خاصیت سیر را دارند و میتوانند به جلوگیری از سرطان کمک کنند. به همین دلیل، برای حفظ سلامتیتان این مواد غذایی را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
1. جلوگیری از سرطان با مصرف گلوکوزینولات
یک گروه دیگر از مواد غذایی که باید مصرف شوند تا از سرطان جلوگیری کنند، خانواده کلمها مثل کاهو، کلم، گل کلم و کلم بروکلی هستند. گلوکوزینولات باعث فعال شدن آنزیمهای بدن میشود و به پاکسازی آلایندههای محیطی در روده کمک میکند.
این مواد غذایی میتوانند از سرطانهای مختلفی مانند پروستات، ریه، روده، مری، دهان، سر، معده، سینه، مثانه، کبد و گردن جلوگیری کنند. این مواد همچنین به کاهش وزن و حفظ سلامت بدن کمک میکنند.
2. جلوگیری از سرطان با لیکوپن
لیکوپن که رنگ قرمزی دارد، میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. تحقیقات نشان میدهد که این ماده همچنین میتواند احتمال ابتلا به سرطانهای سینه، ریه و رشد سلولهای سرطانی در آندومتریوز را نیز کم کند.
منبع اصلی لیکوپن گوجهفرنگی است که حتی وقتی پخته میشود هم تأثیرش را حفظ میکند. همچنین میتوان لیکوپن را در سیر، بروکلی، هندوانه، پاپایا، گریپفروت، فلفل قرمز پخته، مارچوبه پخته، کلم قرمز، هویج و گواوا یافت.
3. جلوگیری از سرطان با اسید آلاجیک
گیاهانی که دارای اسید آلاجیک هستند میتوانند بدن را در برابر عفونتها محافظت کنند. این ماده یکی از مؤثرترین ترکیبات برای مبارزه با سرطان پوست، مثانه، ریه و سینه است.
توت فرنگی، انگور، تمشک، خربزه، انار، گواوا، زغالاخته و گردو از جمله مواد غذایی هستند که مقدار زیادی اسید آلاجیک و ویتامین C دارند.
4. جلوگیری از سرطان با مصرف بتاکاروتن
کاروتن یکی از مواد مهمی است که باید مصرف شود تا از سرطان جلوگیری کرد. هویج یا هر میوه و سبزیجات قرمز، زرد یا نارنجی رنگ، دارای بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن به عنوان یک آنتیاکسیدان از سلولهای بدن محافظت کرده و رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد.
بتاکاروتن به پیشگیری از بیماریهایی مثل سرطانهای رحم، سینه، دهان، حنجره، مری، معده و گردن کمک میکند و میتوان آن را از غذاهایی مثل زردآلو و کلم به دست آورد.
“““html
بروکلی، مارچوبه، گریپفروت، کلم، پیاز و سیبزمینی شیرین را به بدنتان برسانید. همچنین هویج پخته شده مقدار بیشتری بتاکاروتن را به بدن شما میدهد.
5. مصرف لوتئین برای جلوگیری از سرطان
لوتئین در گیاهان سبز تیره مانند اسفناج وجود دارد. این ماده برای بینایی بسیار مفید است و میتواند بدن را در برابر سرطانهای مری، تخمدان، ریه، رحم و سینه محافظت کند. همچنین این سبزیجات و گیاهان سبز فیبر بالایی هم دارند.
لوتئین علاوه بر اسفناج خام یا پخته، در مواد غذایی دیگری مثل کلم، ذرت شیرین، گوشت خوک، گوجهفرنگی، زرده تخممرغ، شاهی، چغندر و هویج نیز وجود دارد.
6. جلوگیری از سرطان با مصرف فیبر
فیبر میتواند مواد زائد باقیمانده پس از هضم غذا را از بدن دفع کند. در واقع، این ماده به شما احساس سیری میدهد و بنابراین برای کاهش وزن بسیار مناسب است.
فیبر به مقدار زیادی در دانههای گندم است و اگر نان حاوی سبوس گندم مصرف کنید، تقریباً فیبر مورد نیاز بدنتان را تامین خواهید کرد. فیبر که از سرطان روده جلوگیری میکند در حبوبات، سبزیجات، جو، ذرت بو داده و میوهها وجود دارد.
7. تانین مناسب برای جلوگیری از سرطان
تانین یک ماده ضد سرطان، ضد میکروب، ضد باکتری و ضد قارچ است. چای سبز غنی از تانین است که میتواند قند خون و سطح انسولین را کاهش دهد و بنابراین برای کاهش وزن نیز مفید است.
برای تامین نیاز بدنتان به تانین، روزی یک بار چای سبز بنوشید. این یکی از روشهای ساده برای جلوگیری از سرطان است. دیگر منابع تانین شامل قهوه، انار، خرمالو، خربزه، توتفرنگی، زغالاخته، انگور و کاکائو 70 درصد میباشند.
8. جلوگیری از سرطان با سلنیوم
سلنیوم یک آنتیاکسیدان است که میتواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. این ماده همچنین از رشد تومورهای مختلف در بدن جلوگیری میکند.
مطالعات نشان میدهند که سلنیوم از سرطانهای مری، ریه، کبد و معده پیشگیری میکند. سلنیوم در مواد غذایی مانند ماهی، گوشت گوساله، مرغ و خوک به مقدار کافی وجود دارد و شما میتوانید با مصرف این مواد غذایی به نیاز بدنتان به سلنیوم پاسخ دهید.
9. جلوگیری از سرطان با ویتامین E
مطالعات نشان میدهد که ویتامین E برای جلوگیری از سرطان بسیار مؤثر است. سادهترین راه برای جذب ویتامین E استفاده از روغن آفتابگردان و روغن دانه گندم است.
همچنین میتوانید با مصرف انبه، آووکادو و توت ویتامین E بدن خود را تامین کنید. این مواد غذایی برای جلوگیری از هرگونه سرطان مفید بوده و برای کاهش وزن بسیار مؤثر هستند.
بیشتر بخوانید :
سایت رضیم
“`