11 عارضه جدی بادمجان : این افراد هنگام خوردن بادمجان احتیاط کنند ! (2 نکته مهم)

“`html
۱۱ ضرر زیاد خوردن بادمجان
بادمجان یکی از اعضای خانواده بادنجانیان است. اگرچه برخی آن را سبزی میدانند، ولی در واقع یک میوه به شمار میآید.
بادمجان در اصل از هند آمده، اما حالا در خیلی از کشورهای جهان کاشته میشود و دارای ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، فیبر و دیگر ترکیبات مفید است. بادمجان برای سلامت و زیبایی بدن ما مزایای زیادی دارد.
با این حال باید بدانید که مصرف زیاد بادمجان ممکن است عوارضی داشته باشد. در این مقاله به بعضی از این عوارض اشاره خواهیم کرد:
۱- تحریک قاعدگی بانوان
بادمجان به طور طبیعی خاصیت ادرارآوری دارد و به همین دلیل، زنان باردار باید از مصرف مکرر آن دوری کنند زیرا ممکن است موجب تحریک قاعدگی آنها شود. همچنین، بادمجان حاوی هورمونهای گیاهی است که میتواند برای زنان باردار مضر باشد.
۲- احتمال سقط جنین
گفته شد که بادمجان دارای ویتامینها و مواد معدنی مفیدی است، اما به همین دلیل برای زنان باردار مناسب نیست، چون ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.
۳- احتمال ایجاد مشکلات اسیدی
خوردن بادمجان ممکن است باعث بروز مشکلات اسیدی شود؛ بنابراین در دوران بارداری بهتر است از مصرف آن خودداری کرد.
۴- احتمال بروز واکنشهای آلرژیک
بادمجان مزایای زیادی دارد، اما ممکن است برای برخی افراد واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. علائم شایع این واکنشها شامل ورم گلو، تهوع، خارش و جوشهای پوستی است.
واکنش آلرژیک به بادمجان، به شدت بعضی دیگر از اعضای خانواده بادنجانیان مثل گوجهفرنگی و فلفل دلمهای نیست. این واکنشها میتوانند با استفاده از «آنتیهیستامین» درمان شوند، اما اگر به بادمجان آلرژی دارید، بهتر است به طور کلی از مصرف آن اجتناب کنید.
۵- احتمال داشتن نیکوتین
طبق تحقیقی که در سال ۱۹۹۳ در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر شد، بادمجان بیشترین مقدار نیکوتین را در بین سبزیجات دارد. نیکوتین مادهای اعتیادآور است که در سیگار یافت میشود. با این حال، تحقیقات نشان میدهد که بادمجان نیکوتین ندارد، بلکه حاوی «نیکوتینیک اسید» است که ساختار مشابهی با نیکوتین دارد ولی اعتیادآور نیست.
نیکوتینیک اسید به بدن ما آسیب نمیزند و در عوض منبع خوبی برای «نیاسین» است که ویتامینی حیاتی برای سلامتی ماست. بادمجان و تنباکو در یک خانواده قرار دارند و به همین دلیل ممکن است مقداری نیکوتین در بادمجان وجود داشته باشد. برای اطمینان بیشتر، بهتر است بادمجان را به مقدار متعادل مصرف کنید.
۶- وجود پتاسیم و فیبر فراوان که مضر است
بادمجان منبع خوبی از مواد مختلف مثل اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است. باوجود اینکه این مواد برای سلامت مفید هستند، مصرف زیاد آنها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
مقدار بیش از حد پتاسیم ممکن است موجب ناراحتی معده و استفراغ شود و حتی میتواند سطح پتاسیم خون را بالا ببرد. همچنین، مصرف بیش از حد فیبر میتواند به مشکلاتی مانند اسهال، یبوست و اختلال در جذب مواد مغذی منجر شود. به همین دلیل توصیه میشود بادمجان را به طور متعادل مصرف کنید.
۷- احتمال ابتلا به مسمومیت اسفناج
بادمجان حاوی نیترات است که در معده به نیتریت تبدیل میشود. این نیتریتها با پروتئینها واکنش داده و ترکیباتی به نام نیتروسامین تولید میکنند که میتواند برای سلامت خطرناک باشد.
۸- تداخل با داروهای ضد افسردگی
در صورتی که از داروهای ضد افسردگی…
“`
اگر داروهایی برای کاهش فشار خون مصرف میکنید، بهتر است از خوردن بادمجان پرهیز کنید. این به این خاطر است که بادمجان کمی تیرامین دارد که میتواند باعث تنگ شدن عروق خونی و افزایش فشار خون شود.
۹- ایجاد نتایج مثبت نادرست در آزمایش تومورهای کارسینوئید
بادمجان ممکن است بر نتایج آزمایش مربوط به تومورهای کارسینوئید تأثیر بگذارد. بنابراین، پیشنهاد میشود ۷۲ ساعت قبل از انجام آزمایش، از خوردن بادمجان خودداری کنید. دلیل این موضوع این است که بادمجان حاوی سرتونین است. اگر قبل از آزمایش بادمجان نخورید، اطمینان حاصل میشود که سرتونین بدن که توسط تومورهای کارسینوئیدی ترشح میشود با سرتونینی که از بادمجان آزاد میشود تداخل نکند.
10 . خطر ابتلا به سنگ کلیه
بادمجان اگزالات دارد که ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را در برخی افراد افزایش دهد. البته که نتایج بهدست آمده هنوز کافی نیست، اما اگر شما در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستید، به مصرف بادمجان توجه داشته باشید.
11 . احتمال مسمومیت سولانین
سولانین یک ماده سمی طبیعی در بادمجان است. اگر به مقدار زیادی بادمجان بخورید، این ماده ممکن است باعث استفراغ، تهوع و خواب آلودگی شود. خوردن بادمجان در مقادیر کم تا متوسط به طور کلی مشکلی ندارد، اما اگر زیاد از حد بخورید، ممکن است عوارضی برایتان داشته باشد.
منبع : برنا