17 خاصیت پنیر سیامزگی برای سلامت بدن (2 نکته مهم)

“`html
همه چیز درباره پنیر سیامزگی یا سیاهمزگی و خواص بینظیر این پنیر
پنیر سیامزگی یا سیاهمزگی از شیر تازه بز یا گوسفند درست میشود و خامهاش گرفته نشده است. این پنیر به خاطر طمع و بافت خوبش، با پنیرهای ایرانی و خارجی دیگر هم رقابت میکند. طعم این پنیر کمی نمکی و تند است و بافتی نیمه سخت دارد که شبیه پنیرهای آذربایجانی، مانند پنیر خیکی یا کوزهای است. معمولاً این پنیر را در وعدههای صبحانه با نان گرم، گردو و سبزی یا در سالادهایی مانند سالاد عدس و پنیر سیاهمزگی میخورند. همچنین میتوانید با استفاده از این پنیر، تارت سبزیجات خوشمزهای در خانه تهیه کرده و در کنار خانواده نوش جان کنید.
در گذشته، مردم محلی این پنیر را به صورت خانگی درست میکردند و در پوست گوسفند میگذاشتند تا خوب جا بیفتد. اما با گذشت زمان، شهرت این پنیر بالا رفت و حالا به یکی از سوغاتیهای معروف استان گیلان تبدیل شده و به صورت عمده تولید میشود. پنیر سیاهمزگی با شیر بز تهیه میشود که طعمی خاص دارد و برای سلامتی نیز بسیار مفید است. این پنیر پس از مراحل تولید، به مدت سه ماه در نایلونهای وکیوم خاصی نگهداری میشود که مانند پوست گوسفند عمل کرده و باعث بهداشتیتر شدن فرآیند تولید میشود. این دوره سه ماهه به شکستن ترکیبات چربی و پروتئین شیر بز کمک میکند که منجر به طعم و عطر منحصر به فرد آن میشود و بافت پنیر را نیز تغییر میدهد.
چرا از شیر بز در تولید پنیر سیامزگی استفاده شده است؟
شیر بز از نظر ارزش غذایی بسیار بالاتر است و این نوشیدنی لبنی با طعم خوشمزه و فواید زیادی که دارد، حتماً شما را شگفتزده میکند. هرچند ممکن است در کشورهای غربی از شیر بز به اندازه کافی استفاده نشود، ولی در نقاط دیگر جهان خیلی محبوب است و یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها به حساب میآید. تولید پنیر سیاهمزگی با شیر بز به هضم و جذب آسانتر پروتئینها و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، مس و روی کمک میکند و همچنین به خاطر اثرات آنتیاکسیدانی و کاهش چربیهای خون، برای افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، مناسب است.
خواص مصرف پنیر سیاهمزگی برای بدن
- به خاطر مقدار قابل توجه کلسیم، در تقویت استخوانها بسیار مؤثر است.
- این پنیر خاصیت ضد التهابی دارد و به کاهش التهاب روده کمک میکند.
- هضم راحتتر و جذب مواد مغذی بالا را فراهم میکند و نزدیکترین خاصیت را به شیر انسان دارد.
- به خاطر وجود مواد مغذی بیشتر، متابولیسم بدن را تقویت میکند.
- سلنیوم موجود در شیر بز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- پنیر سیاهمزگی به درمان بیماریهایی نظیر سل و آسم کمک میکند.
- برای مادران باردار و شیرده یک ماده مغذی کامل است.
- کمک به رفع کمخونی در بدن با کاهش تداخل بین کلسیم و آهن.
- الیگو ساکارید موجود در شیر بز به عنوان پروبیوتیک عمل میکند.
- بدن به راحتی این پنیر را جذب میکند.
- یکی دیگر از فواید پنیر سیاهمزگی، کمک به درمان آلرژیهای پوستی است.
- افزایش نشاط و سرزندگی.
- کمک به عملکرد بهتر لوزالمعده.
- کمک به کاهش دردهای ناشی از سرطان.
- درمان زخم معده.
- درمان کمخونی.
- بهبود سیستم گوارشی و جلوگیری از پوکی استخوان.
فواید شیر بز نسبت به شیر گاو چیست؟
شیر بز از نظر ارزش غذایی بهتر از شیر گاو است و خواص بیشتری دارد. مصرف شیر بز یا محصولات تهیه شده از آن به هضم بهتر، تقویت عضلات و استحکام استخوانها کمک میکند و حاوی مواد آلرژیزا کمتری است که ممکن است باعث ایجاد التهاب شوند. این شیر سرشار از مواد مغذی است و از نظر ارزش غذایی میتوان آن را با شیر مادر مقایسه کرد. به همین دلیل، مصرف سنگین شیر بز بعد از پایان دوره شیردهی مادر به کودکان توصیه میشود. در ادامه به برخی از فواید شیر بز اشاره میکنیم:
شیر بز برای هضم راحتتر
یکی از فواید اصلی…
“`
و مهمترین ویژگی شیر بز، آسان بودن هضم آن برای بدن است. با اینکه میزان چربی شیر بز و گاو مشابه است، به خاطر اینکه مولکولهای چربی در شیر بز کوچکتر هستند، هضم آن راحتتر میشود. وقتی که شما شیر بز مینوشید، پروتئینهای موجود در آن به معده شما کمک میکند تا هضم بهتری داشته باشید. همچنین شیر بز نسبت به شیر گاو لاکتوز کمتری دارد که این ویژگی، آن را برای افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، گزینه مناسبتری میسازد.
عضلهسازی با شیر بز
پنیر تهیه شده از شیر بز منبع غنی از پروتئین است و اسید آمینههای آن به قویتر شدن و حفظ بافت عضلانی بدن کمک میکنند. درصد پروتئین پنیر سیامزگی تهیه شده از شیر بز بیشتر از پنیرهایی است که از شیر گاو درست میشوند. به همین دلیل، این پنیر منبعی مناسب و ارزانتر برای تأمین نیازهای ورزشکاران، گیاهخواران یا افرادی است که نمیتوانند گوشت مصرف کنند.
استحکام استخوانها با مصرف شیر بز
شیر بز سرشار از کلسیم و اسیدهای چرب است و حدود ۳۳ درصد از کلسیم روزانه مورد نیاز بدن را تامین میکند. به همین دلیل، مصرف پنیر بز به قویتر شدن استخوانها کمک میکند و برای ساخت و سلامت استخوانها ضروری است. پنیر سیامزگی با شیر بز بین ۱ تا ۲/۱ گرم کلسیم دارد و همچنین منبع بسیار خوبی برای جذب فسفر است که به استحکام و ترمیم بافت استخوانها یاری میرساند.
آلرژیزایی کمتر شیر بز
افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، نمیتوانند شیر گاو را هضم کنند و به یکی از پروتئینهای موجود در آن به نام کازئین A1 حساسیت دارند. این نوع پروتئین به ویژه برای کودکان میتواند حساسیتزا باشد و باعث مشکلاتی نظیر سندرم روده تحریک پذیر یا بیماری کرون شود. در حالی که شیر بز بیشتر حاوی کازئین A2 است و هیچیک از این اثرات منفی را ایجاد نمیکند، بنابراین شما میتوانید با خیال راحت این نوع شیر را در برنامه غذایی روزانه خود و کودکانتان استفاده کنید.