23 خاصیت اثبات شده دارویی درمانی سیر قرمز یا بنفش (2 نکته مهم)

سیر قرمز
سیر قرمز با وجود ظاهر خاصش، یکی دیگر از نوعهای سیر به حساب میآید و ممکن است آن را در رنگهای صورتی یا بنفش هم ببینید. تغییر رنگ در بیشتر انواع سیر بهچشم میخورد و در لایههای سیر نمایان است. سیر قرمز نهتنها به خاطر زیبایی ظاهریاش، بلکه به خاطر طعم منحصر به فردش در همه جای دنیا مورد توجه قرار گرفته است.
خواص سیر قرمز یا بنفش
از نظر تغذیهای، سیر قرمز تقریباً همان خواص سیر سفید را دارد و بهتر است به صورت خام مصرف شود تا تمامی مواد مغذیاش به دست آید. همچنین سیر قرمز در اثر رنگدانههای طبیعیاش دارای خواص آنتیاکسیدانی و فواید سلامتی متعددی است.
به طور کلی، سیر بیشتر بهخاطر خاصیت ضد میکروبی قوی و ترکیبات ارگانوسولفورش، به ویژه آلیسین شناخته میشود. (ترکیبات ارگانوسولفور، ترکیباتی هستند که در آنها اتمهای کربن با اتمهای گوگرد پیوند دارند و در گیاهانی مانند کلم بروکلی، گل کلم، سیر و پیاز یافت میشوند؛ این ترکیبات بعد از برش یا خرد شدن گیاهان فعال میشوند.)
1. کاهش فشار خون
طبق گزارشی در سال 2014 که در مجله کنترل فشار خون منتشر شد، عصاره سیر میتواند فشار خون افراد دارای فشار خون بالا را کاهش دهد. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتری داریم تا ببینیم آیا میتوان از سیر به عنوان یک درمان برای فشار خون بالا استفاده کرد یا نه.
2. کاهش کلسترول با استفاده از سیر بنفش
سیر خام پر از آلیسین است که از اکسید شدن کلسترول LDL (کلسترول بد) جلوگیری میکند. تحقیقات نشان میدهند که موشهایی که سیر خام میخورند، دارای سطح پایینتری از کلسترول و تریگلیسیرید هستند. اما هنوز تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این مزیت نداریم.
3. سیر قرمز سلامت قلب را بهبود میبخشد
سیر ویژگیهای محافظتی خوبی برای قلب دارد و میتواند به جلوگیری از بیماریهای مثل آترواسکلروز، هایپرلیپیدمی، ترومبوز و فشار خون بالا کمک کند. در حالی که بیشتر مطالعات نشان میدهند که مصرف سیر میتواند برای قلب مفید باشد، هنوز نیاز به تحقیق بیشتری برای تعیین مقدار و روشهای مناسب مصرف روزانه داریم. در صورت مصرف صحیح این گیاه مغذی، نتایج مشابهی با داروهای مختلف بهدست میآید.
4. جلوگیری از مسمومیت با فلزات سنگین
مصرف دوزهای بالا از سیر ممکن است از آسیب اعضای بدن بهدلیل فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه بهطور قابل توجهی سطح سرب در خون را کاهش میدهند. همچنین این خواص میتوانند از علائم سمی مثل سردرد و فشار خون بالا جلوگیری کرده و به جذب بهتر آهن و روی در خون کمک کنند. گزارشی در سال 2012 در حوزه داروسازی نشان میدهد که سیر در کاهش سطح سرب در بافت خون بسیار مؤثر است.
5. افزایش سلامت استخوانها با سیر قرمز
سبزیجاتی مانند سیر و پیاز ممکن است تأثیر مثبتی بر میزان استروژن در زنان یائسه داشته باشند و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهند. این سبزیجات همچنین میتوانند به پیشگیری از پوکی استخوان و بهبود سلامت کلی استخوانها در مردان و زنان کمک کنند.
6. سیر بنفش به بهبود هضم کمک میکند
اضافه کردن یک حبه سیر خام به رژیم غذایی روزانه میتواند به بهبود مشکلات گوارشی کمک کند. این گیاه حتی ممکن است التهاب یا سوزش در کانال معده را کاهش دهد. سیر قرمز در کاهش مشکلات رودهای مانند دیسانتری، اسهال و کولیت مؤثر است و به بهتر دفع شدن مواد زاید کمک میکند. این سبزی بر باکتریهای خوب روده تأثیر نمیگذارد، بلکه باکتریهای مضر را از بین میبرد. این باعث بهبود هضم میشود و به کاهش گاز معده نیز کمک میکند.
7. سیر قرمز سیستم ایمنی را تقویت میکند
سیر شامل مواد مغذی گیاهی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. همچنین این گیاه میتواند خستگی را کاهش و انرژی را افزایش دهد. گزارشی در سال 2012 در مجله گیاهان دارویی نشان داد که سیر میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند؛ نتایج این مطالعه بر روی موشها انجام شده است.
“`html
بعد از اینکه عصارههای سیر (Allium sativum) به موشها به مقدارهای مختلف تزریق شدند، محققان متوجه شدند که این عصارهها، بهخصوص در مقدارهای بالاتر، به شکل قابل توجهی تعداد سلولهای سفید خون را بیشتر کرده و عملکرد ایمنی را تقویت میکنند.
8. جلوگیری از آکنه
سیر به همراه مواد غذایی دیگر مانند عسل، خامه و زردچوبه، بهعنوان یک درمان خانگی برای زخمهای آکنه و حتی پیشگیری از بروز آکنه استفاده میشود. این گیاه میتواند به پاکسازی پوست کمک کرده و خواص آنتیبیوتیکی دارد که میتواند مشکلات پوستی مختلفی مثل بثورات، پسوریازیس، زخمهای سرد و تاول را برطرف کند. همچنین سیر به ساخت سلولهای جدید، حفاظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و کند شدن روند پیری کمک میکند.
9. کنترل آسم با سیر
خوردن چند حبه سیر پخته بهعنوان یک درمان خانگی مؤثر برای کاهش علائم آسم شناخته میشود. یکی دیگر از روشها، نوشیدن یک لیوان شیر همراه با سه حبه سیر پخته در شب قبل از خواب است که میتواند به تسکین علائم آسم کمک کند. همچنین، حملات آسم ممکن است با خوردن چند حبه سیر خرد شده با سرکه مالت کنترل شوند. اما توصیه میشود قبل از امتحان این روشها با یک پزشک مشورت کنید.
10. سیر بنفش و خاصیت ضد سرطانی
مطالعهای که در سال 2013 در مجله Neuro-Oncology منتشر شد، نشان داد که سیر حاوی ترکیبی به نام دیالیل تری سولفید (DATS) است که میتواند در جلوگیری از پیشرفت تومور مؤثر باشد. با این وجود، برای تأیید این خاصیت به تحقیقات بیشتری نیاز است. این نشان میدهد که مصرف منظم سیر ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد و به کاهش تولید ترکیبات سرطانی کمک کند، همچنین میتواند از تومورهای مرتبط با سرطان پستان جلوگیری کند.
11. کمک به کاهش وزن
از سیر سالهاست که بهعنوان یک درمان برای کاهش وزن استفاده میشود. تحقیقات نشان داده که سیر میتواند بر روی ژنهایی که در سوزاندن چربی نقش دارند تأثیر گذاشته و باعث کاهش تشکیل سلولهای چربی شود. سیر همچنین میتواند دما بدن را افزایش دهد و به سوزاندن چربی و کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند. این نتایج تأثیرات مثبتی در کاهش چاقی در انسانها خواهد داشت.
12. جلوگیری از کبد چرب
یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داده که سیر از موادی به نام سیستئین S-ally-mercapto cysteine (SAMC) و آنتیاکسیدانهای مختلفی برخوردار است که میتواند از کبد چرب جلوگیری کند. این ترکیبات همچنین میتوانند خطر آسیب به کبد را کاهش دهند. اما برای تأیید این خاصیتها به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.
13. کاهش عفونتهای ادراری و کلیوی
سیر مانع از رشد باکتری خاصی به نام سودوموناس آئروژینوزا میشود که عامل بازگشت عفونتهای ادراری (UTI) و عفونتهای کلیوی است. همچنین از عصاره سیر تازه برای جلوگیری از رشد عفونت کاندیدا و E. coli استفاده میشود.
14. تسکین درد گوش
به خاطر خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و آنتیبیوتیکی سیر، معمولاً از آن برای تسکین درد و عفونت گوش استفاده میشود. بهعنوان یک درمان خانگی، میتوان نیمی از یک گل سیر را روی برش گوش قرار داد و با باندی محکم کرد تا اثربخشی آن مشاهده شود.
15. کاهش علائم سرماخوردگی و سرفه
در مقالهای که در سال 2014 در بنیاد همیاری کاکرین منتشر شد، به یک مطالعه اشاره شده که در آن 146 نفر به مدت سه ماه بررسی شدند تا تاثیر سیر بر علائم سرماخوردگی و سرفه سنجیده شود. در این مطالعه، افراد به دو گروه تقسیم شدند، یک گروه دارو گرفتند و گروه دیگر سیر مصرف کردند. در پایان مطالعه، محققان مشاهده کردند که افرادی که به جای دارونما سیر مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه دارونما، علائم کمتری داشتند.
“`
سرماخوردگی کمتری را تجربه خواهند کرد.
سایر مزایا استفاده از سیر
- 16. از دیگر مزایای این گیاه میتوان به کاهش علائم آسم، ریزش مو و افزایش میل جنسی اشاره کرد.
- 17. سیر سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C است که همه برای سلامتی چشمها مفید بوده و از عفونت و التهاب چشم جلوگیری میکنند.
- 18. براساس یک مطالعه که در یک نشریه تغذیه منتشر شده است، خوردن یک حبه سیر خام میتواند قند خون را کاهش دهد.
- 19. سیر به عنوان یک درمان گیاهی مؤثر برای زخمهای عفونی نیز عمل میکند. میتوانید دو حبه خرد شده را روی ناحیه آلوده بگذارید تا تسکین فوری ایجاد شود.
- 20. خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر خام ممکن است به پیشگیری از بیماریهای عصبی کمک کند.
- 21. این گیاه میتواند میل جنسی را افزایش دهد و بنابراین میتوان به عنوان یک درمان مؤثر از آن استفاده کرد.
- 22. عصارههای سیر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی خود، میتوانند در برابر عفونتهای هلیوباکتر پیلوری، نیش کنه و خارش مؤثر باشند.
- 23. ترکیبات ضد باکتریایی این گیاه میتوانند انگل معده را که باعث ایجاد زخم معده میشود، از بین ببرند.
ارزش غذایی سیر قرمز
سیر دارای کالری، چربیهای اشباع و سدیم کمی است. این گیاه حاوی چندین مواد معدنی مفید مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، زینک، کلسیم و آهن بوده و همچنین مواد معدنی کمیابی مانند ید، گوگرد و کلر را در خود دارد. طبق اطلاعات بانک ملی مواد مغذی USDA، سیر منبع غنی ویتامینهای گروه B (فولات، تیامین، نیاسین و B-6) و ویتامینهای C، A و K است. سیر یکی از منابع نادر ترکیبات آلی در رژیم غذایی محسوب میشود.
سیر قرمز چه مزهای دارد؟
طعم سیر قرمز مشابه سیر سفید است، اما تندتر و قویتر میباشد. برخی از انواع سیر قرمز به شدت تند و طعمی آتشین دارند. به دلیل سفت و ترد بودن و همچنین طعم قویتر، سیر قرمز معمولاً انتخاب اول برای سسهای داغ یا غذاهای پرادویه میباشد.
نحوه مصرف سیر قرمز
- این گیاه ممکن است به صورت خام مصرف شود، اما به علت طعم تند آن، اکثر افراد معمولاً آن را پخته و با غذاهای مختلف میخورند.
- میتوان سیر را خرد کرد، تکهتکه کرد یا حتی عصاره آن را مصرف کرد. آنزیم آلییناز موجود در سیر به سلامت کمک میکند.
- بهتر است از سرخ کردن سیر خودداری کنید، زیرا حرارت ممکن است خواص آن را تغییر دهد. بهترین روش مصرف سیر به صورت خام است.
- سیر زمانی که در روغن زیتون تفت داده میشود، عطر و بوی خوشی میدهد. این میتواند پایهای برای سوپها و خورشها باشد و همچنین یکی از مواد اصلی سس ماکارونی است.
- این گیاه همچنین در خمیر دندان و دهانشویهها به کار میرود، زیرا به جلوگیری از پوسیدگی دندان و رشد باکتریهای دهانی کمک میکند.
موارد منع مصرف سیر
مانند سیر معمولی، پیاز، ترهفرنگی و برخی غذاهای دیگر، سیر قرمز نیز ممکن است عوارضی برای افرادی که به آن حساسیت دارند، ایجاد کند. این عوارض شامل بوی بد دهان، بوی نامطبوع بدن (سیر میتواند بوی عرق را بد کند)، ناراحتی معده، رفلاکس اسید، سوزش سر دل، و علائم روده تحریک پذیر هستند. برخی افراد ممکن است به سیر حساسیت داشته باشند و باید از سیر قرمز و سایر سیرها یا اعضای خانواده پیاز که ممکن است حاوی همان آلرژنها باشند، خودداری کنند.
نتیجه :
فواید سلامتی سیر قرمز شامل کاهش علائم سرماخوردگی، کاهش فشار خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و اختلالات عصبی است. سیر حاوی یک ترکیب بسیار مؤثر به نام آلیسین است که به کاهش کلسترول کمک میکند.