5 ماده غذایی که برای بیماران ام اس مضر است (2 نکته مهم)

“`html
بیماران ام اس چه مواد غذایی نباید بخورند ؟
شاید تا الان درباره بیماری ام اس چیزی شنیده باشید یا با افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، آشنا باشید. این بیماری نوعی بیماری التهابی است که به عصبها آسیب میزند و باعث بروز مشکلاتی در مغز میشود.
تغذیه نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارد. حتی در کنترل و درمان بیماریها هم، نوع غذایی که میخوریم تاثیر زیادی دارد. بیماری ام اس نیز یکی از بیماریهایی است که با انتخاب مواد غذایی مناسب، میتوان به کنترل آن کمک کرد و خطراتش را کاهش داد.
در این بیماری، برخی مواد غذایی به بهبود وضعیت بدن کمک میکنند، اما باید از برخی دیگر نیز دوری کرد تا بیماری تشدید نشود. مصرف مواد غذایی مضر برای بیماران ام اس یکی از نکات بسیار مهمی است که این بیماران باید به آن توجه کنند.
غذاهای مضر برای بیماری ام اس
بیماران ام اس از چه موادی باید دوری کنند؟
1. خوراکی های مضر برای ام اس: گوشت قرمز پرچرب
گوشت قرمز پرچرب به دلیل داشتن چربی زیاد، مضر است. در برخی از آنها حدود 12 گرم چربی در هر 100 گرم وجود دارد که نصف این چربیها، چربیهای اشباع شدهاند.
این نوع چربیها به چند دلیل برای بدن مضر هستند. یکی از این دلایل این است که وقتی چربیهای اشباع شده بیش از حد مصرف میشوند، دیواره روده نفوذپذیرتر میشود و سموم میتوانند راحتتر وارد بدن شوند.
وقتی سموم وارد بدن شوند، سیستم ایمنی تحت تاثیر قرار گرفته و وضعیت بدن بدتر میشود. این موضوع برای بیماران مبتلا به ام اس اهمیت زیادی دارد زیرا ام اس یک بیماری مربوط به سیستم ایمنی است.
علاوه بر این، چربیهای اشباع شده التهاب بدن را زیاد میکنند که منجر به افزایش حملات ام اس میشود. بنابراین بهتر است بیماران ام اس به جای گوشت قرمز پرچرب، از ماهی یا گوشتهای کم چرب (با چربی کمتر از 6 درصد) استفاده کنند.
گوشت قرمز و ام اس
2. چیپس و هله هوله مضر برای بیماری ام اس
چیپسها مقدار زیادی نمک دارند، به طوری که در هر 100 گرم چیپس حدود 1.8 تا 3 گرم نمک وجود دارد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف زیاد نمک میتواند بیماری ام اس را تشدید کند.
بنابراین بهتر است بیماران ام اس از مصرف زیاد نمک پرهیز کنند و در هنگام پخت غذا از سبزیجات تازه و مغذی با ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی که با التهاب مقابله میکنند استفاده کنند تا بیماری خود را کنترل کنند.
تأثیر نمک در بیماری ام اس
3. مواد غذایی مضر برای ام اس: ماهی تن
متخصصان در تحقیقات خود متوجه شدهاند که ماهیهای بزرگ به مقدار زیادی آلودگی و فلزات سنگین دارند. جیوه یکی از این فلزات است که برای سیستم عصبی بدن بسیار مضر و سمی میباشد.
مصرف زیاد این فلزات میتواند منجر به افزایش احتمال بروز بیماری ام اس شود. زیرا ماهی تن هم از دسته ماهیهای بزرگ است، بهتر است بیماران ام اس از مصرف تن ماهی پرهیز کنند و به جای آن از ماهیهای کوچکی همچون ساردین استفاده کنند.
زیرا این ماهیها آلودگی کمتری دارند و خطرات ناشی از مصرف آنها نیز پایینتر است.
“`
های بزرگ را ندارند. همچنین ارزش غذایی ماهی های چرب را دارا هستند.
بیماران ام اس چه چیزهایی نخورند ؟
4. مشروبات الکلی مضر برای بیماری ام اس
در سال 2013 در دانشگاه ایالتی لویزیانا مطالعههایی روی مشروبات الکلی انجام شده است. نتایج نشان میدهد که الکل میتواند رگهای خونی را گشاد کند، و این کار ممکن است به مغز بیماران ام اس آسیب بزند و علائم بیماری آنها را بدتر کند.
یکی از خوراکی های مضر برای بیماران ام اس، الکل است. بنابراین توصیه میشود که بیماران ام اس به هیچ عنوان از مشروبات الکلی استفاده نکنند و به جای آن از آبمیوهها، آب سبزیجات تازه و سرشار از ویتامینها بهره ببرند.
این نوشیدنیها علاوه بر این که هیچ خطری برای بیماران ام اس ندارند، بسیار مفید بوده و به مقابله با خستگی کمک میکنند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
بیماران ام اس از چه مواد غذایی پرهیز کنند ؟
5. کره مضر برای بیماری ام اس
یکی دیگر از خوراکی های مضر برای بیماری ام اس، کره است. مصرف زیاد کره باعث التهاب میشود و این موضوع میتواند علائم بیماری ام اس را تشدید کند. چربیهای اشباع شده برای بیماران ام اس بسیار ضرر دارند و کره حدود 80 درصد چربی دارد، بنابراین یکی از منابع بزرگ چربیهای اشباع شده به حساب میآید.
توصیه میشود که بیماران ام اس به جای کره، روغنهای گیاهی استفاده کنند. زیرا این روغنها غیر اشباع هستند و به جداره روده آسیب نمیزنند.
خیلی بهتر است که بیماران ام اس از روغنهای گیاهی مثل روغن کلزا استفاده کنند که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند و میتوانند التهاب ناشی از ام اس را کاهش دهند.
مضرات کره برای بیماران ام اس
علاوه بر نکات گفته شده، بهتر است بیماران ام اس از مصرف تمام چربیهای حیوانی، محصولات لبنی با چربی بالا، سسهای مایونز، غذاهای خیلی شیرین، کیک، شیرینی، و مواد غذایی که ممکن است حساسیت ایجاد کنند مانند تخممرغ، شیر، سیبزمینی، گوجهفرنگی، بادمجان، مخمر، نان گندم، شکر، قهوه، الکل، نوشابههای کولا، چای و برخی میوهها اجتناب کنند.
همچنین مواد غذایی که دارای رنگهای غیرطبیعی یا افزودنی هستند، مانند نوشابهها یا کنسروها نیز باید محدود شوند. برای بهتر پیش بردن این رژیم غذایی، توصیه میشود که هیچ کاری بدون مشاوره با پزشک انجام نشود.