5 مزیت شگفت انگیز تخم گشنیز در کاهش وزن و لاغری (2 نکته مهم)

“`html
لاغری با تخم گشنیز
بهترین راه های تناسب اندام و لاغری کدامند؟
بسیاری از افراد، به ویژه دختران و زنان، دوست دارند که تناسب اندام داشته باشند. آن ها حتی حاضرند کارهایی انجام دهند تا وزن خود را کاهش دهند و به اندام ایده آل برسند. رژیمهای غذایی متنوعی وجود دارد، از رژیمهای طبیعی گرفته تا رژیمهای غیر طبیعی مانند استفاده از قرصهای لاغری. گاهی اوقات، مردم برای کم کردن وزن خود، به سختی غذاها را کنار میگذارند. این روش نه تنها سخت است، بلکه برای سلامتی بدن هم مضر است زیرا بدن دچار کمبود مواد مغذی میشود. در این مقاله، شما یک راه طبیعی و سالم برای لاغری را یاد خواهید گرفت.
شما باید بدانید که گشنیز چه گیاهی است. برگهای تازه و دانههای خشک شده گیاه گشنیز بیشتر برای طعم دادن به غذاها استفاده میشود. نام علمی گشنیز Coriandrum sativum است. اکثر افراد آن را به عنوان سیلانترو (گشنیز) یا جعفری چینی میشناسند. در واقع کلمه “coriander” بیشتر به تخم گشنیز اشاره دارد تا خود گیاه. تمام قسمتهای این گیاه خوراکی است، از جمله بذر آن. وقتی که بذر این گیاه خرد میشود، طعمی شبیه به لیمو دارد، چرا که حاوی ترکیباتی به نام لینالول و پینن است.
عموماً برگهای تازه و دانههای خشک شده این گیاه به عنوان ادویه برای خوشمزهتر کردن غذاها استفاده میشود. این گیاه بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا است. گشنیز یک گیاه نرم و لطیف است که دارای برگهای نازک و میتواند تا 50 سانتیمتر رشد کند.
اطلاعات تغذیه ای دانه های گشنیز
معمولاً، مشخصات تغذیهای برگها و ساقههای تازه این گیاه غنی از ویتامینهایی مانند ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K میباشد و همچنین حاوی مواد معدنی متعادل است. با این حال، دانههای گشنیز ویتامینهای کمتری دارند، اما مقدار قابل توجهی مواد معدنی مفید مانند فیبر رژیمی، سلنیوم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز و دیگر مواد معدنی را دارا میباشند. ما ارزش تغذیهای گشنیز را برای شما ارائه میدهیم.
ارزش تغذیهای بذر گشنیز (100 گرم) :
- 298 کیلو کالری
- 18 گرم چربی
- 1 گرم چربی اشباع شده
- 13.58 گرم چربی غیر اشباع تک زنجیرهای
- 1.75 گرم چربی غیر اشباع چند زنجیرهای
- 46 میلیگرم فیتوسترول
- 6.02 گرم خاکستر
- 8.86 گرم آب
- 35 میلیگرم سدیم
- 55 گرم کربوهیدرات
- 42 گرم فیبر غذایی
- 12.37 گرم پروتئین
- 2.13 میلیگرم نیاسین
- 0.29 میلیگرم ریبوفلاوین
- 0.239 میلیگرم تیامین
- 21 میلیگرم ویتامین C
- 709 میلیگرم کلسیم (Ca)
- 0.975 میلیگرم مس (Cu)
- 16.32 میلیگرم آهن (Fe)
- 330 میلیگرم منیزیم (Mg)
- 1.9 میلیگرم منگنز (Mn)
- 409 میلیگرم فسفر (P)
- 1267 میلیگرم پتاسیم (K)
- 26.2 میکروگرم سلنیوم (Se)
- 35 میلیگرم سدیم (Na)
- 4.7 میلیگرم روی (Zn)
علت چاقی و اضافه وزن چیست؟
چرا برخی افراد وزن اضافه میکنند و چاقتر میشوند؟ یکی از دلایل این است که آنها غذاهایی میخورند که کالری بالایی دارند و از آب و فیبر تهی هستند. همچنین، مصرف چربی اضافی نیز به این مسئله دامن میزند.
“`
در بدن ما مقداری آب ذخیره شده است. افرادی که غذاهایی با آب و فیبر زیاد مانند میوهها، سبزیجات و سالاد نمیخورند، بیشتر به چاقی دچار میشوند.
از سوی دیگر، یکی دیگر از دلایل چاقی مصرف زیاد نمک است. وقتی زیاد نمک میخوریم، تشنه میشویم و آب بیشتری مصرف میکنیم. این موضوع باعث تجمع آب در بدن و در نتیجه ورم و اضافه وزن میشود. داروهای خاص، نوشیدن آب کم، کمبود پروتئین یا رژیم غذایی ناسالم هم میتوانند منجر به چاقی شوند. در بالا تمام دلایل افزایش وزن را ذکر کردیم، اما دلیل اصلی چاقی اختلال در سیستم لنفاوی و تجمع مایعات در بافتها و فضاهای بینابینی است که باعث ورم و اضافه وزن میشود. این نوع افزایش وزن به نام احتباس آب شناخته میشود.
چرا به آن احتباس آب میگویند؟
زیرا آب در نواحی خاصی از بدن مانند بافتها جمع میشود و باعث ورم در برخی قسمتها مانند پاها، مچ پا، ساق پا و ریهها میشود. زنان بیشتر از مردان با مشکلات احتباس آب روبهرو میشوند که این به دلیل نوسانات هورمونی است. به همین دلیل، این مشکل باعث ترشح هورمونی به نام آلدوسترون میشود که کلیهها را وادار میکند آب بیشتری نگه دارند.
فواید دانههای گشنیز برای کاهش وزن
1. غنی از مواد معدنی و ویتامینها
یک دلیل افزایش وزن ممکن است مصرف بالای کالری و کم مصرف کردن پروتئین و فیبر باشد. برای کم کردن وزن، باید غذاهای را انتخاب کنید که متابولیسم بدن را بالا ببرند و چربیها را بسوزانند. دانههای گشنیز به عنوان گزینهای سنتی برای کاهش وزن شناخته میشوند؛ چرا که سرشار از مواد معدنی هستند و در لاغری بسیار مؤثرند.
2. محتوای پتاسیم بالا
یکی از علل اصلی احتباس آب، سدیم است. اگر سدیم زیادی مصرف کنیم، ورم و نفخ بدن بیشتر میشود. پتاسیم تنها ماده معدنی است که میتواند با اثر سدیم (احتباس آب) مقابله کند. بنابراین، اضافه کردن دانههای گشنیز که مقدار زیادی پتاسیم دارند به رژیم غذاییتان میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد.
3. تقویت بافتهای بدن
برای کاهش وزن نیازی به خرید مکملهای ویتامین شیمیایی ندارید، بلکه مصرف دانههای گشنیز به شما ویتامینها و مواد معدنی لازم مانند ویتامینهای B1، B5 و B6 و کلسیم را میدهد. به ویژه ویتامین C، که با تقویت بافتها و کاهش تمایل مویرگها به تجمع مایعات در بافتهای بدن، در خارج کردن آب اضافی مؤثر است. بنابراین ویتامین C به جلوگیری از احتباس آب در بدن کمک میکند و آب را به سمت روده هدایت میکند.
4. بهبود سوخت و ساز بدن
علاوه بر این، دانههای گشنیز میتوانند فرایند هضم غذا را بهتر کنند. وقتی هضم بهتر میشود، بدن شما نسبت به هضم غذا عملکرد بهتری خواهد داشت و به این معنی که متابولیسم و سوخت و ساز بدن شما بهبود مییابد.
5. کمک در گوارش
علاوه بر بهبود سوخت و ساز، دانههای گشنیز میتوانند التهاب را کاهش دهند. این دانهها میتوانند گاز معده، نفخ و مشکلات دستگاه گوارش را کاهش دهند. همچنین، توانایی روده برای جذب مواد مغذی را بهبود میبخشند.
هشدار و احتیاط
گرچه دانههای گشنیز ممکن است در کمک به کاهش وزن مفید باشند، اما برای بعضی از افراد ممکن است مضر باشند.
- بارداری و شیردهی.
- آلرژی. افرادی که به رازیانه، زیره سیاه، کرفس، رازیانه یا گیاهان مشابه حساسیت دارند، باید از مصرف گشنیز بپرهیزند زیرا ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک شود که با علائم مشابه سایر آلرژیهای غذایی همراه است.
- دیابت. چون دانههای گشنیز میتوانند قند خون را کاهش دهند، افراد دیابتی باید وقتی این دانهها را مصرف میکنند، قند خون خود را به دقت زیر نظر داشته باشند.
- فشار خون پایین. کسانی که فشار خون پایین دارند، باید در مصرف دانههای گشنیز احتیاط کنند، چون ممکن است فشار خون را بیشتر کاهش دهد.
- عمل جراحی. همچنین، چون دانههای گشنیز میتوانند قند خون را پایین بیاورند، ممکن است در طول عمل جراحی مشکلاتی ایجاد کنند.
علاوه بر این که گشنیز میتواند واکنشهای آلرژیک ایجاد کند، ممکن است حساسیت به نور خورشید را نیز افزایش دهد، یعنی پوست شما ممکن است بیشتر در معرض آفتاب سوختگی و مشکلات دیگر قرار گیرد. همچنین، مصرف بیش از حد دانههای گشنیز ممکن است به بعضی از مشکلات مانند اسهال شدید، درد معده، بی نظمی قاعدگی و کم آبی بدن در زنان منجر شود.
شما از چه روشهایی برای کاهش وزن استفاده کردهاید؟ آیا روشهای خطرناک یا طبیعی؟ آیا تا به حال از تخم گشنیز برای کاهش وزن استفاده کردهاید؟ تجربیات خود را با مجله رضیم به اشتراک بگذارید.
در این رابطه بخوانید:
ترجمه و گرد آوری
سهیلا مقصودی
بخش سلامت مجله رضیم