7 روش موثر برای درمان آرتروز شما (2 نکته مهم)

“`html
درمان آرتروز
دردهای مفصلی از جمله دردهای مزمن است که به آسانی درمان نمیشود و نیاز به پیگیری و مداوم درمان دارد. بنابراین بهتر است افرادی که به این بیماری مبتلا هستند اطلاعات خود را درباره آن افزایش دهند.
به گزارش خراسان، مصرف بعضی از مواد غذایی میتواند به مفاصل کمک کند تا سالمتر بمانند. یک برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی که در اینجا شرح داده شده، میتواند به کاهش وزن و بهبود سلامت مفاصل کمک کند. اضافه وزن به ازای هر نیم کیلوگرم حدود 5 کیلوگرم فشار اضافی به مفاصل وارد میکند.
غذاهای مفید
ماهیهای چرب: مانند سالمون و ساردین و همچنین هر نوع غذای حاوی اسید چرب امگا-3 مثل گردو، دانههای سویا، دانه کتان، تخمه کدو تنبل و روغن کانولا مفید هستند.
با مصرف امگا-3، تولید ماده شیمیایی که باعث التهاب میشود کاهش یافته و همچنین از فعالیت آنزیمها که این ماده را تولید میکنند جلوگیری میکند. ماهیهای چرب همچنین ویتامین D دارند که از تورم و درد جلوگیری میکند. محققان میگویند اضافه کردن روزانه یک گرم امگا-3 به رژیم غذایی بیماران آرتریتی مفید است. افزودن ماهی سالمون، گردو و دانه کتان به غذاها توصیه میشود. بهتر است در روزهایی که امگا-3 نمیخورید، با نوشیدن ۲ لیوان شیر کم چرب ویتامین D بدن خود را تامین کنید. همچنین قرار گرفتن در نور خورشید به مدت 10 تا 15 دقیقه در روز باعث تولید ویتامین D در بدن میشود.
روغن زیتون خالص: این روغن حاوی مادهای است که آنزیمهای مرتبط با التهاب را غیر فعال میکند.
از آنجا که هر قاشق غذاخوری روغن 119 کالری دارد، باید در مصرف آن دقت کنید. مصرف روزانه روغن زیتون و اضافه کردن آن به سالاد، نان یا سبزیجات برای افراد مبتلا به آرتریت سودمند است.
فلفل دلمهای، مرکبات و سایر مواد غذایی حاوی ویتامین C: این ویتامین از کلاژن که ترکیب اصلی غضروف است محافظت میکند. کمبود ویتامین C میتواند خطر بروز انواع خاصی از آرتریت را افزایش دهد. مصرف روزانه 200 تا 500 میلیگرم از این ویتامین توصیه میشود. یک عدد پرتقال و یک پیمانه کلم بروکلی حدود 200 میلیگرم ویتامین C دارند. بهتر است از منابع طبیعی ویتامینها به جای مکملها استفاده کنید، زیرا مواد غذایی غنی از ویتامین C همچنین دارای دیگر مواد مغذی گیاهی هستند که در مکملها وجود ندارند.
گوشت بوقلمون: سلنیوم که نوعی ماده مغذی موجود در این گوشت است، به بدن کمک میکند تا رادیکالهای آزاد که به سلولها آسیب میزنند را از بین ببرد، همچنین به تنظیم غده تیروئید کمک کرده و جلوی بروز سرطان را میگیرد. کمبود سلنیوم ممکن است با بروز آرتریت روماتوئید مرتبط باشد.
پیاز و ترهفرنگی: کورستین که نوعی آنتیاکسیدان در این دو ماده است، مانند آسپرین و پروفن از تولید ماده شیمیایی التهابی جلوگیری میکند. اگر به خاطر بوی پیاز نمیخواهید آن را مصرف کنید، میتوانید از کلم پیچ، گوجههای مینیاتوری یا سیب استفاده کنید که همگی سرشار از کورستین هستند. مصرف نصف پیمانه از این مواد غذایی کافیست.
گیلاس: تحقیقات دانشگاه میشیگان نشان میدهد، یک برنامه غذایی غنی از گیلاس میتواند التهاب را تا 50 درصد کاهش دهد. همچنین تحقیقی که در سال 2009 در موسسهای در دالاس انجام شد، نشان داد که 56 درصد بیمارانی که به التهاب استخوان و مفصل مبتلا بودند، پس از 8 هفته مصرف گیلاس بهبود نسبی پیدا کردند. ماده جادویی در این میوه آنتوسیاتین است که رنگدانهای است که در گیلاس، انگور، شاتوت و بادمجان وجود دارد.
آنتوسیاتین نوعی آنتیاکسیدان قوی است که التهاب را کاهش میدهد.
“`
مصرف روزانه نصف پیمانه گیلاس تازه، یخزده، خشک یا کنسرو شده یا یک لیوان آب آن برای بهرهمندی از خواص این میوه کافی است.
چای سبز: این نوشیدنی خاص حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان است که میتواند درد و التهاب ناشی از آرتریت را کاهش دهد.
غذایی که باید از آن پرهیز کنید
گوشت قرمز (اگر نقرس دارید): نقرس به خاطر وجود کریستالهای اسید اوریک در خون رخ میدهد و باعث درد در مفاصل میشود. بنابراین افرادی که به نقرس مبتلا هستند نباید از جگر، قلوه، شاهماهی، مغز، گوشت گاو یا بره استفاده کنند. در عوض، بهتر است از گوشت مرغ یا ماهی استفاده کنند.
روغنهایی مانند روغن آفتابگردان، ذرت، دانه سویا و گلرنگ: این روغنها به طور معمول مقدار زیادی اسیدچرب امگا-6 دارند که میتواند التهاب را افزایش دهد. بهتر است به جای این روغنها از روغن زیتون و روغن مغزها استفاده کنید.
شکر: تحقیقات نشان دادهاند که مصرف شکر میتواند التهاب را بیشتر کند. گرچه شکر انرژی سریع به شما میدهد، اما این انرژی خیلی زود از بین میرود و برای افرادی که مبتلا به آرتریت هستند و اغلب از خستگی رنج میبرند، میتواند مشکلساز باشد. همچنین شکر مقدار زیادی کالری دارد و میتواند باعث اضافه وزن شود که این موضوع فشار روی مفاصل را افزایش میدهد.