ترفند ها و نکات شیرینی پزی

برای نرم شدن شیرینی چه باید کرد؟ (2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

برای اینکه شیرینی‌هات نرم، لطیف و تازه بمونن (چه بعد از پخت و چه هنگام نگهداری)، چند نکته مهم هست که هم در مرحله تهیه و هم مرحله نگهداری باید رعایت بشه:


🍪 در زمان تهیه شیرینی (قبل و هنگام پخت):

1. استفاده از چربی مناسب

  • کره یا روغن جامد باعث نرم‌تر شدن بافت شیرینی می‌شن.
  • روغن مایع هم قابل استفاده‌ست ولی شیرینی رو کمی “پف‌دار”تر و گاهی خشک‌تر می‌کنه.

2. شکر کمتر – پودر قند بهتر

  • استفاده از پودر قند به جای شکر دانه‌ریز، باعث لطافت بیشتر می‌شه.
  • شکر زیاد باعث می‌شه شیرینی سفت بشه.

3. پخت بیش از حد نداشته باش

  • شیرینی رو بیش از حد در فر نذار، چون خشک و سفت می‌شه.
  • وقتی لبه‌های شیرینی کمی طلایی شد، از فر دربیار. وسطش کمی نرم باشه، چون بعد از خنک شدن سفت‌تر می‌شه.

4. اضافه کردن مواد مرطوب‌کننده

  • کمی ماست، شیر، یا خامه در خمیر شیرینی (بسته به نوع دستور) باعث نرمی می‌شه.
  • در برخی شیرینی‌ها، زرده تخم‌مرغ بیشتر از سفیده، بافت رو لطیف‌تر می‌کنه.

🧊 بعد از پخت – برای نگهداری و نرم نگه‌داشتن شیرینی:

1. نگهداری در ظرف دربسته

  • شیرینی رو بعد از خنک شدن، در ظرف دربسته یا ظرف شیشه‌ای با در چفتی نگه‌دار.
  • اگر شیرینی خشک بمونه، سریع هوا می‌کشه و سفت می‌شه.

2. گذاشتن تکه نان یا سیب در ظرف

  • داخل ظرف شیرینی یک تکه نان تازه یا برش سیب بذار.
  • رطوبت نان یا سیب باعث می‌شه شیرینی نرم بمونه.
  • (هر چند روز یک‌بار نان یا سیب رو عوض کن که کپک نزنه.)

3. گرم کردن دوباره برای نرمی لحظه‌ای

  • اگر شیرینی خشک شده، می‌تونی چند ثانیه در مایکروویو یا ۲۰ ثانیه در فر گرم بذاری تا نرم بشه.
  • ولی فقط برای مصرف همون لحظه، چون بعدش دوباره سفت می‌شه.

اگه بگی کدوم نوع شیرینی‌ت خشک شده یا سفت شده (مثلاً کشمشی، نخودچی، کوکی و…)، می‌تونم راه حل دقیق‌تری برات بگم.

چرا شیرینی‌ها خشک می‌شوند؟

ممکن است شما هم با مشکل خشک‌شدن کیک یا شیرینی ای که خریداری کرده اید، مواجه شده باشید. خوردن چنین کیک و شیرینی، شاید باب میل خیلی‌ها نباشد. عوامل مختلفی هم می‌توانند باعث خشک‌شدن شیرینی‌ها شوند. برخی از این عوامل به شیوه پختن و آماده‌سازی این خوراکی‌ها مربوط می‌شود. برخی دیگر نیز مربوط به نحوه نگهداری ما، پس از خرید شیرینی و آوردن آن به منزل است.

با این حال، ممکن است به دنبال راهکاری برای نرم کردن شیرینی باشید. اگر از افراد مختلف در این باره سؤال کنید، راهکارهای مختلفی را به شما پیشنهاد می‌دهند. با این وجود، می‌خواهیم در ادامه این مقاله شما را با بهترین راهکارها برای نرم کردن شیرینی آشنا کنیم.

برای نرم شدن شیرینی چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟

راهکارهای مختلفی برای نرم شدن شیرینی وجود دارند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

قراردادن در مایکروویو.

قراردادن کیک‌ها در مایکروویو، در حالی که یک ظرف کوچک حاوی آب در داخل دستگاه قرار داده شده است، باعث نرم شدن شیرینی و کیک می‌شود. فرایند کار بدین صورت است که آب موجود در داخل ظرف بخار شده و به داخل بافت کیک راه می‌یابد. با این کار شیرینی و کیک شما نرم‌تر خواهد شد. البته این روش، زمانی کار می‌کند که بخواهید شیرینی را در کوتاه، مصرف کنید.

استفاده از یک لعاب شربتی.

روش دیگر برای نرم شدن شیرینی و کیک، درست کردن مقداری شربت شیرین و ریختن آن بر روی کیک و شیرینی است. این روش برای انواع کیک و شیرینی‌های خشک همچون شیرینی دانمارکی و زبان، کارایی دارد.

قراردادن مربا در لایه‌های شیرینی.

یک راهکار دیگر برای نرم شدن شیرینی و کیک، قراردادن لایه‌ای از مربا یا انواع کرم‌ها در بین آن است. استفاده از این روش، از یک طرف باعث افزایش طعم دهی به این خوراکی‌ها شده و از طرف دیگر باعث نرم‌تر شدن کیک و شیرینی می‌شود.

قراردادن شیرینی در یخچال و فریزر.

قراردادن کیک و شیرینی در داخل یخچال، باعث نرم‌تر شدن کیک و شیرینی می‌شود. به خصوص اگر در داخل ظرفی که می‌خواهیم این مواد را در یخچال بگذاریم، تکه‌ای نان و یا سیب قطعه شده قرار دهیم. این کار باعث می‌شود تا رطوبت از این مواد به کیک و شیرینی منتقل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا