رسپی
آبگوشت بزباش | ۲ روش برای تهیه آبگوشت سنتی بزباش (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه “آبگوشت بزباش” با نکات مورد نیاز طبخ
آبگوشت بزباش با دیگر آبگوشتها کمی متفاوت است. معمولاً برای آبگوشت و دیزی از نخود و لپه استفاده میشود، اما در آبگوشت بزباش از لوبیا استفاده میشود. برای تهیه آن با ما همراه باشید.
دستور تهیه آبگوشت بزباش محلی
روش اول : آبگوشت بزباش با لوبیا قرمز
مواد لازم
- گوشت گردن: نیم کیلو
- تره، جعفری و شنبلیله: نیم کیلو (کارد زده)
- لوبیا قرمز یا چشم بلبلی: ۱ لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان دلخواه
- سیبزمینی: سه عدد
دستور تهیه
- لوبیا را از صبح خیس کنید تا نفاخ نشود.
- پیاز را چند تکه کنید و با گوشت کمی سرخ کنید. سپس زردچوبه را هم اضافه کنید و گوشت را با ۵-۶ لیوان آب بپزید. بعد از جوش آمدن، در قابلمه را ببندید و روی حرارت کم بگذارید.
- یک ساعت بعد، لوبیا را به قابلمه اضافه کنید و لیمو عمانیهای سوراخ شده را هم به آن اضافه کنید.
- سبزیها را در کمی روغن تفت دهید و بعد از یک ساعت که لوبیا اضافه شد، سبزیها را هم به قابلمه بریزید.
- حدود یک ساعت و نیم بعد از اضافه کردن لوبیا، آبگوشت آماده میشود. سیبزمینیها را پوست بکنید، نصف کنید و در قابلمه بیندازید.
- اگر آب قابلمه کم شده، کمی آب جوشیده به آن اضافه کنید. الان میتوانید نمک و فلفل را هم اضافه کنید و حدود نیم ساعت دیگر بپزید تا آبگوشت جا بیفتد.
- این آبگوشت را میتوانید یکجا سرو کنید یا اینکه آب آن را جداگانه در کاسهای بکشید و مواد داخل آن را برای کوبیدن یا سالم سر سفره بگذارید.
- میتوانید این غذا را بدون سیبزمینی هم درست کنید و برای تزیین آن از کمی کشک رقیق و پیاز داغ استفاده کنید.
روش دوم : دستور تهیه آبگوشت بزباش با لوبیا سفید
مواد لازم
- گوشت با استخوان: ۳۰۰ گرم
- نخود و لوبیا سفید: ۱۵۰ گرم
- فلفل سبز دلمهای: ۱ عدد
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- سیبزمینی متوسط: ۳ عدد
- سبزی (تره، جعفری و شنبلیله): ۳۰۰ گرم
- لیمو عمانی: ۴ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- آبلیمو و روغن: به میزان لازم
“““html
طرز پخت
- نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید. وقتی برای پخت غذا آماده شدید، گوشت را به اندازههای کوچک برش دهید و کمی در روغن سرخ کنید.
- بعد از آن، ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و گوشت را با حبوبات و پیاز روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
- زمانی که محتویات داخل قابلمه نیمپز شد، فلفل سبز خرد شده را به آن اضافه کنید.
- سبزیها را بعد از پاک کردن، خوب بشویید و خرد کنید. سپس کمی در روغن سرخ کنید و بعد از چند دقیقه، با نمک، فلفل، زردچوبه و لیمو عمانی به آبگوشت اضافه کنید.
نکته ی پایانی برای تهیه آبگوشت بزباش
آب این نوع آبگوشت نباید خیلی زیاد باشد. برای هر نفر یک ملاقه کافی است.
آبگوشت خوشمزه بزباش را هم مانند آبگوشت معمولی میتوانید با سبزی خوردن، پیاز و ترشی سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه آبگوشت خوشمزه به روش سنتی و سالم
آبگوشت قنبید | دستور تهیه غذای سنتی شهر قم (آبگوشت کلم قمری)
دستور تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی
آبگوشت بامیه | دستور تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام