رسپی

آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد ) (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

طرز تهیه آش ماسوآ بروجرد

به این آش ، آش ماسوآ می‌گویند که آ به معنی آب و ماسو به معنی کشک، ماست یا دوغ است. با رضیم همراه باشید.

آش ماسـوآ – افطاری محلی به سبک بروجردی‌ها

مواد لازم برای تهیه آش ماسوآ

  • نخود / یک پیمانه، خیس شده
  • لوبیا سفید / یک پیمانه، خیس شده
  • نمک / به مقدار لازم
  • بلغور خام / یک پیمانه سرخالی، خیس شده
  • پیاز / یک عدد، خرد شده
  • اسفناج / یک و نیم کیلو، خرد شده
  • کشک / یک پیمانه، ساییده شده
  • زعفران / یک قاشق غذاخوری، در صورت تمایل
  • نعناع داغ / نصف پیمانه
  • پیاز داغ / نصف پیمانه
  • سیر داغ / نصف پیمانه
  • نمک / به اندازه کافی

دستور تهیه آش ماسوآ

  1. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و روز بعد با آب و نمک بر روی حرارت ملایم بپزید.
  2. آب بلغور را که از شب قبل خیس شده است، عوض کرده و با پیاز خرد شده و آب به مقدار لازم روی حرارت کم بگذارید تا خوب پخته و لعاب بیاندازد.
  3. بعد از نیم پز شدن، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. سپس اسفناج خرد شده را اضافه کنید و در دیگ را بردارید تا ادامه پخت انجام شود.
  4. نخود و لوبیای پخته شده، کشک جوشانده و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید تا روی حرارت ملایم جا بیفتد.
  5. درآخر نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ را به آش اضافه کنید. مقداری از آن‌ها را برای تزئین کنار بگذارید.
  6. زمانی که آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با باقیمانده نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید و بعد نوش جان کنید.

نکته‌های کلیدی برای پخت آش ماسوآ

1ـ این دستور 295 گرم کربوهیدرات، 100 گرم پروتئین، 100 گرم چربی و 2480 کیلوکالری انرژی دارد.
2ـ در مرکز استان، که خرم‌آباد یا خرم‌اوه است، این غذا را ماسوا می‌نامند، اما در بروجرد، این غذا را (ماسوآ) یا (ماسوعا) و به زبان لری فارسی (ماست عبا) می‌گویند.
3ـ اگر خواستید، می‌توانید سیر داغ و زعفران را حذف کنید که به طعم غذا آسیبی نرساند.
4ـ اگر از کشک خانگی یا محلی استفاده می‌کنید، آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا هم غلیظ شده و هم میکروب‌زدایی شود.
5ـ اگر خواستید، می‌توانید کمی زعفران به کشک اضافه کنید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی

آبگوشت بامیه | دستور تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام

دستور تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا