گل و گیاهان

آموزش تهیه کود با تفاله چای (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آشنایی با طرز تهیه کود چای

همانطور که می‌دانید، کمپوست چای یکی از کودهای مایع عالی برای گل‌ها، سبزیجات و گیاهان گلدانی است. امروزه بسیاری از باغبان‌ها از فواید چای برای بهبود کیفیت خاک استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که چای یک مکمل ارگانیک متعادل و غنی از مواد غذایی است که به صورت مایع یا خشک می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و شما هر زمانی می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید. برای یادگیری طرز تهیه کود چای و آشنایی با فواید آن، در ادامه همراه ما باشید.

باید بگوییم که استفاده از این کمپوست، یک روش فوق‌العاده برای بهبود حاصل‌خیزی و رشد گیاهان است. این کار به گیاهان آسیب نمی‌زند و در کل، اگر ماده آلی استفاده‌شده از کشاورزی به شکل جامد باشد، می‌تواند به بهبود ساختار خاک کمک کند. البته این مواد ممکن است در آب خاک حل نشوند و برای رشد گیاهان مفید نباشند.
امروزه بسیاری از کشاورزان و تولیدکنندگان چای کمپوست، این نوع کود را با جوشاندن و تخمیر کردن آن به کمک باکتری‌ها تهیه کرده و از آن به عنوان یک محلول قوی برای باغ‌های طبیعی خود استفاده می‌کنند. این روش هنوز هم رواج دارد. این محصول دارای کاربردهایی از جمله محلول‌پاشی بر روی برگ‌ها، استفاده به عنوان کود مایع زیر بوته‌ها و آغشته کردن بذرها قبل از کاشت به عنوان ماده‌ای ضد قارچ است.

دستورالعمل تهیه کود چای :

طرز تهیه کود چای چندان سخت نیست. ابتدا نیاز دارید که حدود ۳ گالن (۱۱ لیتر) آب را به مدت چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید تا کلر آن از بین برود. دلیل این کار این است که کلر می‌تواند باکتری‌های مفید در چای را از بین ببرد. اگر آب مصرفی شما از منبعی باشد که حاوی کلر نیست، نیازی به این مرحله ندارید.

در مرحله دوم، شما به یک سطل پلاستیکی ۵ گالنی (۱۹ لیتری) نیاز دارید. باید یک پمپ آکواریومی در پایین سطل قرار دهید و این پمپ را به یک منبع هوای خارجی متصل کنید تا چای را درون سطل به جریان درآورد. مطمئن شوید که پمپی که استفاده می‌کنید قادر به جابه‌جایی حداقل ۵ گالن باشد.

استفاده از پمپ در واقع برای تهیه چای کمپوست ضروری است زیرا بدون آن، چای سکون می‌کند و هوای کافی ندارد و در نتیجه تأثیری برای گیاهان نخواهد داشت. حال باید لوله‌ مخصوص را به پمپ متصل کرده و یکی انتهای آن را در انتهای سطل قرار دهید.

تفاله ی چای یک تقویت کننده موثر برای گیاه

اکنون باید لوله پمپ را درون سطل قرار دهید و تا نیمی از سطل را با کمپوست پر کنید. مقدار کمپوست باید دقیقاً نصف سطل باشد، نه کمتر و نه بیشتر. همچنین، توصیه می‌شود که از سالم بودن کمپوستی که اضافه می‌کنید اطمینان حاصل کنید.

در ادامه، باید آب بیشتری به کمپوست‌ها اضافه کنید تا سطل کاملاً پر شود. سپس یک اونس ملاس به این مخلوط اضافه کنید و چای را هم بزنید، زیرا ملاس به باکتری‌های مفید کمک می‌کند تا بیشتر تکثیر شوند. هنگام افزودن ملاس، لطفاً چای را هم بزنید تا آب، کمپوست و ملاس کاملاً با هم ترکیب شوند و در نهایت، پمپ را روشن کنید.

در مرحله پایانی، توصیه می‌شود که چای را به مدت دو تا سه روز خیس کنید. به طور کلی چای کمپوست حدود ۳۶ تا ۴۸ ساعت طول می‌کشد تا دم بکشد. هر چه بیشتر آن را دم کنید، میکروب‌های بیشتری در آن رشد خواهند کرد. اما توجه داشته باشید که چای نباید بیش از ۳ روز بماند زیرا میکروب‌ها برای زنده ماندن به غذای کافی نیاز دارند. هر روز مخلوط را هم بزنید و در نهایت، بعد از گذشت این سه روز، پمپ را خاموش کنید، چرا که مراحل تهیه چای کمپوست به پایان رسیده و می‌توانید از آن استفاده کنید.

مزیت های

“““html

استفاده از کمپوست چای

توجه داشته باشید که همانطور که در قبلاً با طرز تهیه کود چای آشنا شدید، در ادامه سعی داریم به مزیت‌های استفاده از کمپوست چای بپردازیم:

تهیه کود از تفاله چای برای پرورش بهتر گیاه

افزایش رشد گیاهان:

آموزش تهیه کود با تفاله چای (2 نکته مهم)

کمپوست چای سرشار از مواد مغذی و معدنی است که باعث سرسبزی، رشد بیشتر و زیبایی برگ‌های گیاهان می‌شود و نتیجه‌اش افزایش محصولاتی است که از این گیاهان به دست می‌آید.

تأمین مواد مغذی لازم برای خاک و گیاه:

بسیاری از مواد مغذی با سرعت از طریق خاک یا برگ‌ها توسط گیاهان جذب می‌شوند. وقتی شما از کود مایع چای به‌صورت اسپری روی برگ‌ها استفاده کنید، در واقع سطح برگ‌ها را با میکروب‌های مفید پر کرده‌اید و فضای خالی برای موجودات مضر باقی نمی‌ماند. به این ترتیب، گیاهان کمتر به کپک، قارچ و بیماری‌های پژمردگی دچار می‌شوند.

تأمین ارگانیسم‌های مفید:

میکروب‌های مفید و زنده باعث افزایش ایمنی گیاه و خاک می‌شوند. به‌طور کلی، رشد باکتری‌های مفید در خاک سبب تقویت سلامت گیاهان و مقاومت بهتر آن‌ها در برابر استرس می‌شود و همچنین مواد ریزمغذی در چای به آسانی توسط گیاهان جذب می‌شود.

کمک به از بین بردن بیماری‌های گیاه:

تعادل سالم بین خاک و گیاه می‌تواند توانایی گیاه در از بین بردن آفات و بیماری‌های قارچی را افزایش دهد. عملکرد میکروبی کمپوست چای به این صورت است:

با میکروب‌های بیماری‌زا رقابت می‌کند.
موجب تجزیه مواد شیمیایی و آفت‌کش‌های سمی می‌شود.
هورمون‌های رشد در گیاه را تحریک می‌کند.
مقدار مواد معدنی در دسترس گیاه را افزایش می‌دهد.
نیتروژن را برای مصرف بهینه گیاه تثبیت می‌کند.

جایگزینی مواد شیمیایی و سمی خاک:

بزرگ‌ترین مزیت استفاده از چای به‌عنوان کمپوست این است که از سمومی که برای مقابله با آفت‌ها و حشرات مضر در باغچه و زمین کشت استفاده کرده‌اید خلاص می‌شوید.

طریقه تهیه کود از تفاله چای

پرورش ارگانیک گیاهان:

کمپوست چای راهی برای نجات زمین و پرورش محصولات ارگانیک است، به این شکل که محصولات شما حاوی مواد سمی کمتری خواهند بود و برای مصرف سالم‌تر هستند.

تأثیرات تفاله چای بر رشد گیاه

برای حفظ محیط زیست و کاهش میزان زباله‌ها، بهترین راه کار استفاده مجدد از مواد بازیافتی است. چای در میان ایرانیان مصرف زیادی دارد. بنابراین به جای دور ریختن تفاله‌های چای، می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان کود مناسب برای گیاهان خود استفاده کنید. استفاده از کود چای به بهبود رشد گیاهان کمک فراوانی می‌کند.

نکات مهم و کلیدی در استفاده از کود چای

قبل از استفاده از کود چای در زمین‌های کشاورزی و افزودن آن به پای گیاهان و درختان، باید هرگونه فلز را از کیسه چای خود جدا کنید.
استفاده از چایی که دو بار دم شده، بیهوده و غیر مفید است زیرا نمی‌تواند هیچ نوع ماده مغذی به خاک اضافه کند.
حتماً صبر کنید تا چای خنک شود و سپس از آن استفاده کنید تا از ایجاد شوک یا سوزاندن گیاه جلوگیری شود.

استفاده از آب تفاله چای

بسیاری از افراد ممکن است تمایلی به استفاده از تفاله‌های چای به‌دلیل مشکلات ناشی از آن نداشته باشند، بنابراین می‌توان از آب تفاله چای استفاده کرد. بدین منظور، تفاله‌های چای را در ظرفی بریزید و آب ولرم به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید رنگ آب تغییر کند که این فرایند ممکن است یک تا دو ساعت طول بکشد. سپس می‌توانید از این آب برای آبیاری گیاهان خود استفاده کنید.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا