آیا میدانید

آیا جوشاندن دوباره آب ضرر دارد؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

نظرات مختلفی درباره جوشاندن دوباره آب وجود دارد. بعضی‌ها می‌گویند که این کار هیچ اشکالی ندارد در حالی که برخی دیگر به عوارض ممکن آب دوباره جوشیده شده اشاره می‌کنند. ممکن است تعویض آب سماور یا چای‌ساز بعد از درست کردن چای در نظر شما سخت باشد.

اما اگر بدانید که نوشیدن آب دوباره جوشیده شده می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند، ممکن است نظرتان تغییر کند و دیگر تعویض آب سماور پس از یک بار جوشیدن، کار دشواری به نظر نرسد. در این مقاله به طور کامل به موضوع جوشیدن دوباره آب می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

به هیچ عنوان، آب جوشیده شده را دوباره نجوشانید

اینکه از چه آبی برای تهیه چای، قهوه یا شیر نوزادان استفاده می‌کنید، اهمیت زیادی دارد. بسیاری از والدین به خاطر حساسیت نوزادان، ترجیح می‌دهند برای تهیه شیر خشک از آب معدنی استفاده کنند و از آب‌های شهری دوری کنند.

مهم‌ترین نکته این است که فرقی نمی‌کند از آب تصفیه شده یا معدنی استفاده می‌کنید، بلکه کافیست مطمئن باشید که آب سالم است!

بهداشت آب نوشیدنی بسیار اهمیت دارد. برای اطمینان از سالم بودن آب معدنی، استانداردهای مختلفی در تولید انواع گالن‌های آب در نظر گرفته می‌شود که این استانداردها بر قیمت گالن آب معدنی تأثیر دارد. بسیاری از مردم از این موضوع آگاهی دارند و به همین دلیل برخی از آن‌ها از دستگاه تصفیه آب استفاده می‌کنند. اما یکی از اشتباهات رایج در تهیه نوشیدنی‌های گرم و شیر خشک، جوشاندن دوباره آب است.

چرا نباید آب جوشیده شده را دوباره بجوشانیم؟

برخی مواد شیمیایی که در آب وجود دارند ممکن است برای سلامتی مضر باشند. به عنوان مثال، کلر، سرب، فلوراید و سایر مواد شیمیایی از این قبیل می‌توانند وجود داشته باشند.

وقتی آب لوله‌کشی یا آب معدنی را جوشانید، غلظت این مواد شیمیایی بسیار کم است. اما وقتی آب جوشیده شده موجود در سماور را برای بار دوم یا سوم می‌جوشانید، غلظت این مواد افزایش می‌یابد.

آب یکبار جوشیده شده هم می‌تواند خطرناک باشد!

شاید شما متوجه نشده باشید، اما جوشاندن دوباره آب تنها چیزی نیست که خطر دارد. مصرف آب جوش در بطری‌ها و لیوان‌های یکبار مصرف نیز می‌تواند مضر باشد.

همان‌طور که گفتیم، بطری‌ها و گالن‌های آب آشامیدنی یک و نیم لیتری باید طبق استانداردهایی ساخته شوند تا آب را به بهترین نحو نگه‌داری کنند و از آلوده شدن آن جلوگیری شود.

اما باید بدانید که یخ زدن بطری آب یکبار مصرف یا استفاده از آب جوش در لیوان‌های یکبار مصرف پلاستیکی می‌تواند روی سلامتی تأثیر بگذارد.

این مسئله به‌خصوص در ایام محرم که نذری‌ها بیشتر می‌شود، افزایش می‌یابد. در این مدت اگر چای یا شیر کاکائو در لیوان‌های یکبار مصرف سرو شود، خطر ابتلا به آلودگی و بیماری افزایش پیدا می‌کند. زیرا داغ شدن این ظروف می‌تواند محتویات داخل را آلوده کرده و خطرناک باشد. به همین دلیل نباید از ظروف پلی استایرن شفاف برای نوشیدنی‌های داغ استفاده کرد.

آیا جوشاندن دوباره آب ضرر دارد؟

مصرف آب دوباره جوشانده شده، چه مضراتی دارد؟

با غلیظ شدن مواد شیمیایی در آب دوباره جوشیده شده، احتمال تشدید مشکلات مختلف برای بدن وجود دارد. به عنوان مثال، آرسنیک موجود در آب می‌تواند باعث حالت تهوع، استفراغ، شکم درد و اسهال شود.

عوارض ناشی از مصرف آب دوباره جوشیده شده تنها به این موارد محدود نمی‌شود و در درازمدت می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

تصورات اشتباه درباره جوشاندن آب

این سؤال ممکن است برایتان پیش بیاید که آیا آلاینده‌های شیمیایی موجود در آب با جوشاندن از بین می‌روند یا خیر. این باور نادرست به قدری در میان مردم رایج است که آن‌ها نه تنها آب شرب شهری بلکه انواع آب معدنی را نیز می‌جوشانند.

آیا جوشاندن دوباره آب ضرر دارد؟

باید بدانید که انواع آلاینده‌های شیمیایی، مانند فلزات سنگین و دیگر آلاینده‌ها با جوشاندن آب از بین نمی‌روند. بسیاری از این آلاینده‌های شیمیایی دارای نقطه جوش بالای 100 درجه هستند به همین دلیل نمی‌توان با جوشاندن آب آن‌ها را حذف کرد. بنابراین توصیه می‌شود بعد از هر بار جوشاندن آب در سماور یا چای‌ساز، از آب باقی‌مانده استفاده نکنید.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا