آیا مصرف قهوه میتواند باعث درد و ناراحتی معده شود ؟ (2 نکته مهم)

“`html
ارتباط مصرف قهوه و ناراحتی معده
چه ترکیباتی ممکن است معده را ناراحت کنند ؟
قهوه دارای ترکیبات مختلفی است که ممکن است معده شما را ناراحت کنند. در ادامه به برخی از این ترکیبات اشاره می کنیم.
- کافئین
کافئین یک ماده طبیعی در قهوه است که به شما کمک می کند بیدار و هوشیار بمانید. یک فنجان ۸ اونسی قهوه (۲۴۰ میلی لیتر) تقریبا ۹۵ میلی گرم کافئین دارد.
اگرچه کافئین یک تحریک کننده قوی است، ولی تحقیقات نشان میدهند که میتواند تعداد انقباضات در دستگاه گوارش را افزایش دهد.
- اسیدهای قهوه
درست است که بیشتر مردم فکر میکنند کافئین باعث ناراحتی معده میشود، اما مطالعات نشان دادهاند که اسیدهای موجود در قهوه هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشند.
قهوه حاوی اسیدهای مختلفی مانند کلروژنیک اسید و N-آلکانویل -۵-هیدروکسی تریپتامید است که به نظر میرسد تولید اسید معده را افزایش میدهند.
اسید معده به هضم غذا کمک میکند تا مواد غذایی بتوانند در روده جذب شوند. در حالی که بعضی افراد گزارش دادهاند که قهوه علائم سوزش سر دل را در آنها تشدید میکند، ولی تحقیقات در این زمینه نتایج مشخصی نداشتهاند.
- سایر مواد افزودنی
گاهی اوقات نه کافئین و نه اسیدهای قهوه علت ناراحتی معده نیستند. در حقیقت ممکن است این ناراحتی به دلیل افزودن موادی مانند شیر، خامه، شیرین کنندهها یا شکر باشد.
طبق آمارها، بیش از دو سوم آمریکاییها این مواد را به قهوه خود اضافه میکنند.
به عنوان مثال، تقریباً ۶۵٪ از مردم در جهان نمیتوانند به درستی لاکتوز (قند موجود در شیر) را هضم کنند.
بنابراین، اضافه کردن این ماده به قهوه ممکن است علائمی مانند نفخ، گرفتگی معده یا اسهال را ایجاد کند. البته این علائم ممکن است در هر شخصی با مصرف محصولات لبنی اتفاق بیفتد.
آیا قهوه بدون کافئین میتواند معده را ناراحت کند؟
در بعضی مواقع، نوشیدن قهوه بدون کافئین به جای قهوه کافئیندار میتواند از ناراحتی معده جلوگیری کند، به خصوص اگر کافئین عامل مشکل باشد.
اما قهوه بدون کافئین هنوز حاوی اسیدهای قهوه مانند اسید کلروژنیک و N-آلکانویل -۵-هیدروکسی تریپتامید است که میتوانند تولید اسید در معده و انقباضات روده را افزایش دهند.
بنابراین، اگر ناراحتی معده ناشی از این اسیدها باشد، نوشیدن قهوه بدون کافئین کمکی نخواهد کرد.
علاوه بر این، اضافه کردن شیر، خامه، شکر یا شیرین کنندهها به قهوه بدون کافئین هم ممکن است باعث بروز مشکلاتی در معده افراد حساس به این مواد شود.
نکات مفیدی که برای جلوگیری از ناراحتی معده مفیدند
اگر بعد از مصرف قهوه دچار ناراحتی معده میشوید، میتوانید با رعایت چند نکته ساده این ناراحتی را کاهش دهید. به طور مثال به افرادی که حساسیت دارند توصیه میشود قهوه را به آرامی و جرعه جرعه بنوشند.
سعی کنید از نوشیدن قهوه با معده خالی پرهیز کنید. چون قهوه اسیدی است، نوشیدن آن همراه با غذا یا بعد از آن میتواند از بروز مشکلات جلوگیری کند.
چندین روش دیگر نیز برای کاهش اسیدیته قهوه وجود دارد. برخی از این روشها عبارتند از:
- دانههای قهوه تیرهتر را برای آسیاب کردن انتخاب کنید. یک مطالعه نشان داده که دانههای قهوهای که طولانیتر و در دماهای بالاتر بو داده شدهاند، اسید کمتری دارند. یعنی دانههای تیرهتر نسبت به دانههای روشنتر، اسید کمتری تولید میکنند.
- قهوه دمکرده سرد را امتحان کنید. تحقیقات نشان دادهاند که قهوه دمکرده سرد نسبت به قهوه داغ اسید کمتری دارد.
عوارض مصرف قهوه با معده خالی
تحقیقات نشان میدهند که تلخی قهوه ممکن است تولید اسید معده را تحریک کند. همچنین بسیاری معتقدند که قهوه میتواند معده را بیشازحد تحریک کند و علائم اختلالات روده مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) را بدتر کند و باعث سوزش سر دل، زخمهای گوارشی، حالت تهوع، رفلاکس اسید و سوءهاضمه شود.
برخی از افراد بر این باورند که نوشیدن قهوه با معده خالی به صورت خاص میتواند باعث مضرات بیشتری شود.
“““html
قهوه ممکن است برای برخی افراد مضر باشد. با این حال، تحقیقات نتوانستهاند رابطهای ثابت بین قهوه و مشکلات گوارشی پیدا کنند.
البته، برخی افراد نسبت به قهوه حساس هستند و ممکن است بهطور مرتب سوزش سر دل، استفراغ یا سوء هاضمه را تجربه کنند. تعداد دفعات و شدت این علائم، چه قهوه را با معده خالی بنوشند و چه همراه با غذا، تغییر نمیکند.
با این حال، مهم است به واکنش بدن خودتان توجه کنید. اگر بعد از نوشیدن قهوه با معده خالی مشکلات هضمی پیدا کردهاید، اما وقتی آن را با یک وعده غذایی نوشیدهاید مشکلی نداشتهاید، باید مصرف قهوهتان را بر اساس وضعیت بدنتان تنظیم کنید.
آیا قهوه سطح هورمون استرس را بالا میبرد؟
موضوع دیگری که وجود دارد این است که نوشیدن قهوه با معده خالی ممکن است باعث افزایش هورمون استرس یعنی کورتیزول شود. کورتیزول توسط غدد فوق کلیوی تولید میشود و به تنظیم متابولیسم، فشار خون و قند خون کمک میکند.
اما افزایش طولانیمدت کورتیزول میتواند مشکلاتی از جمله کاهش تراکم استخوان، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را ایجاد کند.
سطح کورتیزول در طول روز بهطور طبیعی تغییر میکند. در طول روز کاهش مییابد و دوباره در مراحل اولیه خواب به اوج خود میرسد.
جالب است که قهوه تولید کورتیزول را تحریک میکند. بنابراین، برخی از کارشناسان معتقدند نوشیدن قهوه در صبح، زمانی که سطح کورتیزول بالا است، میتواند خطرناک باشد.
اما تولید کورتیزول در افرادی که بهطور مرتب قهوه مینوشند، نسبت به دیگران کمتر است.
به علاوه، شواهد کمی وجود دارد که نشان دهند نوشیدن قهوه به همراه غذا این پاسخ را کاهش میدهد. به نظر میرسد که افزایش سطح کورتیزول در بدن افرادی که زیاد قهوه مینوشند، موقتی باشد.
در کل، چنین افزایشهای کوتاهی کمتر احتمال دارد که عوارض طولانیمدت ایجاد کند. به اختصار، تأثیرات منفی ناشی از این هورمون احتمالاً به دلیل مشکلاتی مانند بیماری کوشینگ است.
نتیجه :
قهوه مواد مختلفی دارد که ممکن است معده را ناراحت کند. این نوشیدنی شامل کافئین، اسید و افزودنیهای دیگر مانند شیر، خامه، شکر و شیرینکنندهها است.
غیر از کافئین، بسیاری از این ترکیبات در قهوههای کافئیندار و بدون کافئین یافت میشوند و ممکن است دلیل ناراحتی معده باشند.
سایت رضیم
“`