جانوران و طبیعت

آیا میدانید با فلفل دلمه قرمز میتوان رنگ قناری را قرمز کرد؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

فلفل دلمه قرمز برای قناری

اولین تلاش‌ها به سال ۱۹۷۰ برمی‌گردد. پرورش‌دهندگان قناری با اضافه کردن فلفل دلمه‌ای قرمز به غذای پرنده توانستند رنگ قرمز را در بال‌ها و پرهای قناری ایجاد کنند. در تجربیات بعدی، بسیاری متوجه شدند که اضافه کردن فلفل قرمز شیرین (چیلی) به غذای قناری قرمز نتایج بهتری دارد.

این ویژگی فلفل قرمز به دلیل وجود رنگدانه‌های کاروتنوئیدی است که در آن وجود دارد، اصلی‌ترین آن کاپسانتین (Capsanthin) می‌باشد. رنگدانه‌ها ترکیباتی از دسته کاروتنوئیدها هستند که به عنوان پیش‌ساز ویتامین A شناخته می‌شوند. از آنجایی که مصرف غذاهای غنی از کاروتنوئیدها به کاهش خطر برخی بیماری‌های تخریبی مرتبط است، به نظر می‌رسد که این مواد در بهبود کارکرد سیستم ایمنی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

حتی احتمال دارد که کاروتنوئیدها به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های خاص، در جلوگیری از ابتلا به سرطان مؤثر باشند. زیرا قناری قرمز نمی‌تواند این رنگدانه‌ها را در بدنش تولید کند، این مواد باید به جیره غذایی قناری قرمز اضافه شوند. این رنگدانه‌ها به راحتی از طریق خون حمل و در زیر پوست یا در بال و پر قناری قرمز ذخیره می‌شوند.

با پیشرفت علم و تحقیقات بیشتر، متخصصین متوجه شدند که استفاده از رنگدانه کانتاگزانتین (Canthaxanthin) رنگ قرمز بهتری ایجاد کرده و پایداری بیشتری دارد. بنابراین امروزه با ارائه ترکیبی از رنگدانه‌ها در محصولات تجاری، نتایج بهتری بدست آمده است.

زمان مناسب برای استفاده از فلفل دلمه قرمز برای قناری

بهترین زمان برای استفاده از رنگدانه قرمز، ۲ هفته قبل از جفت‌گیری تا پایان مرحله تولک دوم جوجه قناری‌هاست. البته می‌توان از این روش در زمان تولک قناری بالغ نیز استفاده کرد.

کدام قناری‌ها رنگ‌شان تغییر می‌کند

همه قناری‌ها رنگ پذیر نیستند و تنها برخی از آن‌ها می‌توانند رنگ بگیرند:

  1. قرمز
  2. سرخ
  3. لیمویی
  4. طلایی
  5. سفید یکدست

از نژادهای برجسته مانند:

  1. یورکشایر
  2. لانکشایر
  3. گی برو

این قابلیت را به خوبی دارند.

نکته مهم: معمولاً وقتی که غذای رنگی به قناری داده می‌شود، تخم کتان، ارزن، تخم شلغم و تخم کلم از جیره غذایی حذف می‌شوند و به جای آن‌ها از دان سیاه، بلغور جو و بلغور گندم و تخم بذرک به همراه غذای پرورشی استفاده می‌شود. دانه‌های کتان، شلغم و تخم کلم، ماده‌ای به نام لوتئین (رنگدانه زرد) دارند که رنگ پرنده را به سمت رنگ پرتقالی تغییر می‌دهد.

در سال‌های اخیر، این روش در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است و در نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های قناری، قناری قرمز قیمت و بازار بهتری دارد.


بیشتر بخوانید::

سایت رضیم

آیا میدانید با فلفل دلمه قرمز میتوان رنگ قناری را قرمز کرد؟ (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا