ادویه سمبوسه : دستور تهیه 2 مدل ادویه سمبوسه خوش عطر و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
ادویه سمبوسه چیست؟
سمبوسه یکی از غذاهای محلی و معروف در جنوب ایران است که برای تهیه آن از ادویههای خاص استفاده میشود. به همین دلیل، طعم سمبوسههای جنوب با آنهایی که در منزل تهیه میشود، کاملاً متفاوت است.
ادویه سمبوسه از ترکیب چند ادویه درست میشود که عطر و طعم خاصی به سمبوسه میدهد. این ادویهها معمولاً در مناطق سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و همچنین کشورهای هند و پاکستان مورد استفاده قرار میگیرند.
ادویه سمبوسه به صورت آماده در بازار موجود است و میتوانید آن را خریداری کنید. اما اگر میخواهید خودتان در خانه آن را درست کنید، کار بسیار آسانی است.
این ادویه نیاز به چند نوع ادویه دارد که با هم مخلوط میشوند و ادویه سمبوسه را تشکیل میدهند. سمبوسه به شکلهای مختلفی تهیه میشود؛ بعضیها آن را با گوشت و بعضی دیگر با سبزیجات درست میکنند.
اما نوع ادویهای که برای همه این سمبوسهها استفاده میشود به نوع آنها مربوط نیست و شما میتوانید از ادویه دلخواه خود برای هر نوع سمبوسه استفاده کنید. در ادامه دو نمونه از مشهورترین انواع ادویه سمبوسه را خواهید دید و با طرز تهیه آنها در خانه آشنا خواهید شد.
ادویه سمبوسه جنوبی
دستور تهیه ادویه سمبوسه
مواد لازم جهت تهیه ادویه سمبوسه:
- نصف قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری ادویه گاراماسالا
- نصف قاشق چایخوری دانه گشنیز آسیاب شده
- یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
مراحل تهیه ادویه سمبوسه:
قبل از هر چیز، باید این نکته را ذکر کنم که شما میتوانید مواد بالا را به صورت پودر از عطاریها تهیه کرده و با هم ترکیب کنید. اما اگر میخواهید ادویه سمبوسه شما تازه و خوش عطر باشد، بهتر است که مواد را به صورت تازه خریداری کرده و خودتان در خانه آسیاب کنید.
در مرحله اول، مقدار کمی روغن داخل یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. سپس دانههای گشنیز را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
حالا تمام مواد را درون آسیاب برقی بریزید و با هم آسیاب کنید تا به شکل پودر و یکنواخت درآیند. ادویه سمبوسه شما آماده است و میتوانید از آن در تهیه سمبوسههای خوشمزه استفاده کنید.
ادویه سمبوسه آبادانی
دستور تهیه ادویه سمبوسه جنوبی
مواد لازم جهت تهیه ادویه سمبوسه آبادانی:
- عصاره پوست لیمو ترش
- پودر جوز هندی
- نعنا خشک
- پودر انبه
دستور تهیه ادویه سمبوسه جنوبی:
برای تهیه این نوع ادویه سمبوسه، ابتدا مواد را درون یک ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا ادویه شما به دست آید.
توجه داشته باشید که میتوانید مواد بالا را به صورت تازه از عطاری خریداری کرده و آنها را آسیاب کنید تا عطر بیشتری داشته باشند.
روش مصرف ادویه سمبوسه
حالا که با ترکیبات و دستور تهیه ادویه سمبوسه آشنا شدید، نوبت به طرز مصرف ادویه سمبوسه میرسد. این ادویه نیز مانند…
“““html
ادویهها به غذاها اضافه میشوند تا طعم بهتری بگیرند. برای مثال، وقتی که مواد سمبوسه را آماده میکنید، باید ادویه را به آن اضافه کنید.
البته ادویه سمبوسه با نوع سمبوسه تفاوتی ندارد و شما میتوانید چه در سمبوسه گوشت و چه در سمبوسه سبزیجات از این ادویه استفاده کنید. اما نکته بسیار مهم این است که مقدار مصرف ادویه سمبوسه باید مناسب باشد.
اگر ادویه زیادی استفاده کنید، غذا تلخ میشود. بنابراین، حدود 1 تا 2 قاشق چایخوری از این ادویه برای سمبوسه کافی است. شما میتوانید برای اطمینان، مقدار کمتری ادویه اضافه کنید و یک سمبوسه کوچک درست کنید. بعد از تست آن، اگر فکر کردید که به ادویه بیشتری نیاز دارد، میتوانید اضافه کنید.
نحوه مصرف ادویه سمبوسه
کاربرد ادویه سمبوسه
بعضی از ادویهها در غذاهای مختلف مشترک هستند و میتوان از آنها در تهیه چند نوع غذا استفاده کرد. ادویه سمبوسه نیز همینطور است و میتوان از آن در درست کردن انواع پاکورا، سمبوسه، پیراشکی یا فلافل بهره برد.
روش نگهداری ادویه سمبوسه
بعد از اینکه ادویه سمبوسه را درست کردید، باید آن را به درستی نگهداری کنید. بهترین جا برای نگهداری ادویه سمبوسه، یک محل خشک و خنک است که خورشید به آن جا نتابد.
همچنین، باید ادویه سمبوسه را در یک ظرف دردار نگهداری کنید که درب آن به خوبی بسته شود و هیچ هوایی نتواند وارد آن شود. اگر درب ادویه باز بماند، به مرور زمان مرطوب میشود و عطرش را از دست میدهد.
توجه داشته باشید که عمر مفید ادویهها برای حفظ عطر اصلی، یک سال است و بعد از آن، ادویه دیگر عطر اولیه خود را ندارد.