از این ادویه ضدپیری فوق العاده غافل نشوید (2 نکته مهم)

ادویه ضد پیری
پیری یک قسمت طبیعی از زندگی ماست و هر کسی ممکن است نشانههایی مانند خطوط ریز و چین و چروک را تجربه کند. اما این به این معنی نیست که وقتی بزرگتر میشویم، نمیتوانیم به این مشکلات رسیدگی کنیم. راههای زیادی وجود دارد که میتوانیم به بدن خود کمک کنیم تا بدون نیاز به جراحی زیبایی با علائم اولیه پیری مبارزه کند.
گیاهان و ادویهها نه تنها طعم غذاهای ما را خوشمزه میکنند، بلکه خواص سلامتی زیادی نیز دارند. در اینجا چند ادویه که میتوانند به مبارزه با پیری کمک کنند، معرفی میشوند.
دارچین ضدپیری است
دارچین به دلیل وجود مقدار زیادی تانین، دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بالا است و به همین دلیل با رادیکالهای آزادی که به سلولهای ما آسیب میزنند مبارزه میکند.
این ادویه فعالیت مغز را تقویت میکند و به کاهش استرس کمک میکند. ترکیبات موجود در دارچین میتوانند از بروز زوال عقل، به ویژه آلزایمر جلوگیری کنند.
سعی کنید هر روز یک قاشق چایخوری دارچین به غذاهای خود اضافه کنید و از مصرف بیش از یک قاشق در روز خودداری کنید.
عصاره دارچین میتواند از تجمع پروتئینهای مضر که به آلزایمر مربوط میشوند، جلوگیری کند. همچنین، دارچین به کاهش آسیب به سلولهای عصبی در آزمایشها کمک کرده است.
در واقع، دارچین دارای خاصیت محافظتی برای سیستم عصبی است و به کنترل استرس و التهاب کمک میکند.
ماده اصلی دارچین به نام «سینامالدئید» به نظر میرسد که کاربردی در درمان و پیشگیری از آلزایمر داشته باشد.
تحقیقی از دانشگاه راش در آمریکا نشان داده است که بعد از استفاده از روشهای درمانی شامل دارچین، عملکرد مغز موشهای آزمایشگاهی بهبود یافته و یادگیری آنها بهتر شده است.
دانشمندان معتقد هستند که این اثر درمانی به وجود ترکیب «بنزوات سدیم» در دارچین ارتباط دارد.
این ترکیب زمانی آزاد میشود که دارچین در بدن تجزیه شود. دکتر پاهان میگوید ما هنوز اطلاعات زیادی از علت تغییرات مغز در افرادی که در یادگیری مشکل دارند نداریم.
در افرادی که در یادگیری ضعف دارند، سطح پروتئین خاصی به نام GABRA۵ در هیپوکامپوس آنها بالا و میزان CREB پایین است، اما حتی بعد از یک ماه درمان با دارچین، این وضعیت به طور معنی داری بهبود پیدا میکند.
این ادویه همچنین میتواند در کاهش پیشرفت بیماری پارکینسون موثر باشد.
مطالعهای نشان داد که مصرف دارچین به حفاظت از نورونها کمک کرده و عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون را بهبود میبخشد.
توصیه میشود که از دارچین سریلانکایی استفاده کنید، زیرا نوع چینی آن حاوی ترکیبات مضر است که بر کبد تاثیر منفی میگذارند.
طبع دارچین
دارچین دارای طبع گرم و خشک است؛ به همین دلیل در غذاهای ایرانی معمولاً به عنوان ادویهای خوشعطر مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص دارچین
دارچین مشابه زنجبیل، میخک و جوز هندی دارای خاصیت گرمکننده است. یکی از مزایای دارچین این است که میتواند جریان خون را افزایش دهد و دمای بدن را بالا ببرد.
ترکیبات موجود در دارچین مانع از ایجاد پروتئین مضر در مغز میشوند که یکی از علل بیماری آلزایمر است. دارچین از نورونها محافظت کرده، و عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون را بهبود میبخشد. همچنین به هضم غذا کمک کرده و برای درمان زخم معده و مشکلات گوارشی مفید است.
دارچین معمولاً به عنوان ادویهای خوشبو و طعمدهنده در انواع غذاهای شیرین و خوشمزه، غلات صبحانه، غذاهای سبک، چای و غذاهای سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص دارچین برای پوست
دارچین به پاکسازی سلولهای مرده پوست کمک کرده و نرمی و درخشش را به پوست بازمیگرداند. خواص دارچین برای پوست بسیار مفید است.
برای بهرهمندی از این خواص، میتوانید چوب دارچین خردشده را با عسل و آب جوش مخلوط کنید. دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دم کنید. سپس این دم کرده را در یک لیوان یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل شود. این نوشیدنی برای مشکلات گوارشی، دیابت، دردهای استخوان و احساس سردی بدن بسیار مفید است.