امروز ناهار چی درست کنم؟ (جمعه ۳۱ فروردین)

“`html
امروز برای ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوالی است که همه، از دانشجوها گرفته تا خانهدارها و شاغلها، ممکنه با آن روبرو بشن. اگه شما هم به آشپزی علاقه دارید و دوست دارید یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانتان تهیه کنید، ما در این مطلب به شما کمک میکنیم.
در سی و یکمین روز فروردین ماه ۱۴۰۳، در رضیم بلاگ به شما ۵ غذای خوشمزه و متنوع معرفی خواهیم کرد تا بتونید بر اساس سلیقهتون یکی از آنها را برای ناهار امروز آماده کنید.
۵ غذای مناسب برای ناهار امروز شما
در ادامه به معرفی غذاهای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها میپردازیم. با ما همراه باشید.
۱- کباب ترش
کباب ترش یا “ترش کباب” نوعی کباب خوشمزه با طعمی ترش است که خصوصاً در شمال و بهویژه گیلان محبوب است. این غذا برای کسانی که از طعم کبابهای دیگر خسته شدهاند، گزینهای عالی محسوب میشود.
برای خوشمزهتر کردن این کباب باید از سبزیجات معطر محلی استفاده کنید. اگر این سبزیجات در دسترس ندارید، میتوانید از سبزیهای دیگر بهره ببرید. این غذا را میتوان با برنج یا نان سرو کرد.
مراحل تهیه کباب ترش
برای تهیه کباب ترش به مراحل زیر عمل کنید:
- ابتدا گوشت را به قطعات مناسب برای کباب خرد کنید و خوب بشویید و کنار بگذارید. سپس یک پیاز را پوست کنده و رنده کنید.
- گردوها را با غذاساز یا هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را هم به این مخلوط بیفزایید.
- سبزیهای معطر را بشویید و به قطعات ریز خرد کرده و به مخلوط پیاز، گردو و رب انار اضافه کنید. اگر دوست دارید، میتوانید کمی آب انار هم اضافه کنید.
- سبزیهای شمالی مانند چوچاق، خالواش و بینه طعم دلچسبی به غذا میدهند.
- در نهایت کمی سیر رنده کنید و فلفل را هم به مخلوط اضافه کنید. تکههای گوشت را در سس بزنید و در ظرف را بپوشانید و حداقل ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
برای ادامه رسپی این غذای لذیذ روی لینک رسپی کباب ترش کلیک کنید.
۲- خورشت خلال
خورشت خلال بادام یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصل آن به کرمانشاه برمیگردد. این خورشت ترکیبی از گوشت گوسفندی و خلال بادام، زرشک سیاه، زرشک قرمز و لیمو عمانی است.
معمولاً این خورشت با گوشت گوسفند یا گوساله درست میشود، اما میتوانید از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید. در کرمانشاه از روغن محلی برای تهیه این خورشت استفاده میکنند که طعم آن را بسیار خوشمزه میکند.
مراحل تهیه خورشت خلال
برای تهیه خورشت خلال مراحل زیر را دنبال کنید:
- از شب قبل خلال بادامها را در آب یا گلاب خیس کنید تا نرم شوند.
- زرشک سیاه را در یک ظرف بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید و هر یک ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا رنگ تیره آن برطرف شود.
- گوشت را تمیز کنید و به قطعات کوچک برش دهید. این قطعات باید از گوشت قیمهای کوچکتر باشند.
- کرمانشاهیها قبل از سرخ کردن گوشت، آن را میجوشانند تا کف تیره آن جدا شود و سپس دوباره شسته میشود.
- پیاز را خرد کرده یا رنده کنید تا در خورشت مشخص نباشد.
برای ادامه رسپی این خورشت خوشمزه روی لینک رسپی خورشت خلال کلیک کنید.
۳- کباب بناب
کباب بناب یکی از کبابهای مخصوص آذربایجانیها…
“““html
که بسیار آسان و سریع درست میشود و از زمانهای قدیم در سفرههای ایرانیها برای پذیرایی از مهمانها وجود داشته است.
این کباب را به اندازهی ۶۰ سانتیمتر که اندازهی یک کباب مناسب است درست میکنند تا ۱ متر که بسیار بزرگ است و مناسب استفادهی چند نفر است. کباب بناب با کباب کوبیده تفاوت زیادی دارد. در کوبیده طعم پیاز نباید حس شود، اما در کباب بناب مقدار پیاز خیلی زیاد است.
مراحل تهیه کباب بناب
مراحل تهیه کباب بناب به این صورت است:
- ابتدا گوشت را چرخ کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را به صورت ریز خرد کنید. بعد از اینکه پیازها را کاملاً خرد کردید، با چاقو چند بار دیگر روی آنها بزنید تا خیلی ریز شوند.
- سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و خوب با دست مخلوط کرده و ورز دهید. بعد از آن دوباره با چاقو روی گوشت و پیاز بزنید تا خوب مخلوط شوند. این کار را ادامه دهید تا چسبندگی گوشت افزایش یابد و چربیها خرد شوند. یکبار دیگر با چاقو به گوشت زبانه بزنید و آن را بیشتر پهن کنید تا راحتتر له شود.
- بعد از اینکه گوشت و پیاز کاملاً مخلوط شدند، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه، ۱ تا ۳ قاشق چایخوری فلفل قرمز و ۱ قاشق چایخوری نمک به مواد اضافه کنید و خوب با دست مخلوط کنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و محبوب، روی لینک رسپی کباب بناب کلیک کنید.
۴- آش کنگر
کنگر یکی از سبزیهای فصل بهار است که طعم خوشمزهای دارد و همچنین خواص درمانی زیادی نیز دارد. از این گیاه میتوان برای تهیه آش و خورشت استفاده کرد. آش کنگر را میتوان به راحتی با مواد اولیه مختلف در زمان کوتاهی تهیه کرد.
مراحل تهیه آش کنگر
مراحل تهیه آش کنگر به این صورت است:
- ابتدا باید نخود و گندم را بشویید و به صورت جداگانه چند ساعت در آب خیس کنید.
- برای شروع، پیاز را خلالی خرد کنید و آن را در تابه با مقدار کمی روغن تفت دهید تا سرخ شود. یک ثلث از پیاز سرخ شده را برای تزئین آش در آخر کار کنار بگذارید.
- به مابقی پیازها، گندم و نخود را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
- سپس همه مواد را داخل قابلمهای مناسب ریخته و به همراه آب قلم روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و بگذارید نخود و گندم در آب قلم بپزند.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشطعم و مقوی، روی لینک رسپی آش کنگر کلیک کنید.
۵- رولت گوشت
رولت گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که دستور تهیه آسانی دارد و با مواد اولیهای مانند گوشت چرخ کرده، گردو، پیاز، سیر، پودر سوخاری، جعفری و رب گوجه فرنگی تهیه میشود. برای درست کردن این غذا نیازی به مهارت خاصی نیست و بعد از یک بار تهیه آن، عاشقش خواهید شد.
مراحل تهیه رولت گوشت
مراحل تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو به این صورت است:
- پیازها را نگینی خرد کرده و با سیر ریز خرد شده مخلوط کنید.
- پیاز و سیر را همراه با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل سیاه و رب گوجهفرنگی در یک مخلوطکن بریزید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
- گوشت را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید تا در هر رول مقداری از مواد را قرار دهید. کف سینی مقداری پودر سوخاری بریزید. سپس گوشت را بهصورت یکنواخت روی سینی پخش کنید و…
- ما گوشت را آماده میکنیم تا لبههای آن هم مانند داخلش نرم شود و خیلی ضخیم نباشد.
- تخممرغها را میپزیم. بعد از پختن، آنها را پوست کنده و به صورت حلقهای برش میزنیم.
- جعفری و گشنیز خرد شده را روی گوشت چرخکرده میریزیم. سپس حلقههای تخممرغ را روی سبزیها قرار میدهیم و کمی نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم تا طعم بگیرد. بعد لبههای گوشت را به یکدیگر میچسبانیم و به مرحله بعد میرویم.
“““html
برای ادامه دستور تهیه این غذای خاص و مجلسی، روی لینک رسپی رولت گوشت کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار به شما ارائه دادهایم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعم فوقالعاده آنها لذت ببرید.