رسپی

امشب شام چی درست کنم؟ (سه شنبه ۴ اردیبهشت)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

امشب چه غذایی درست کنم؟ امیدوارم تکراری نباشه! یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های خیلی از ما، چه خانم‌های خانه‌دار، چه شاغلین و چه دانشجوها، اینه که برای شام چی بپزیم که خوشمزه و سالم باشه.

پس در این مقاله از رضیم بلاگ در روز چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، به شما ۵ غذا معرفی می‌کنیم تا با توجه به سلیقه‌ی خود، یکی از آن‌ها را برای شام امشب تهیه کرده و کنار خانواده‌تان نوش جان کنید.

معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما

در ادامه، با غذاهای مختلف برای شام به همراه طرز تهیه‌ی آن‌ها آشنا می‌شوید. با ما باشید.

۱- عدس پلو با گوشت و کشمش

عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است. این غذا، به خاطر داشتن عدس، نه‌تنها خوش‌طعمه، بلکه بسیار مغذی هم هست و می‌تواند منبع خوبی از پروتئین باشد.

به خاطر اینکه برنج و عدس به طور طبیعی خنک هستند، معمولاً در کنار آن از خرما یا کشمش استفاده می‌شود تا طبع غذا برای بدن بهتر بشه.

مراحل تهیه عدس پلو

مراحل تهیه عدس پلو به این صورت است:

  1. عدس را از شب قبل خیس می‌کنیم و برنج را هم از یک یا دو ساعت قبل با مقداری نمک خیس می‌کنیم.
  2. کشمش‌ها را هم در همان شروع کار خیس می‌کنیم.
  3. عدس خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه می‌ریزیم. سپس آب روی آن می‌ریزیم، به اندازه‌ای که حدود دو بند انگشت آب بالاتر از سطح عدس باشد. یک قاشق چای‌خوری نمک هم به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.
  4. بعد از نیم ساعت وضعیت پخت آن را چک می‌کنیم؛ باید دقت کنید که عدس نباید له بشه. وقتی که پخت، آبکش می‌کنیم.

برای ادامه‌ی طرز تهیه‌ی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش کلیک کنید.

۲- شامی کباب

شامی کباب یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. بیشتر مردم آن را با کتلت اشتباه می‌گیرند، اما این دو متفاوت هستند. در شامی کباب از سیب‌زمینی و گوشت استفاده می‌شود، در حالی که کتلت فقط سیب‌زمینی دارد.

شامی کباب را می‌توان جزو غذاهای بدون برنج به حساب آورد و هم به عنوان پیش‌غذا و هم وعده اصلی برای شام تهیه کرد.

رسپی شامی کباب خوشمزه و ترد

مراحل تهیه شامی کباب

مراحل تهیه شامی کباب به شکل زیر است:

  1. ابتدا سیب‌زمینی‌ها و پیاز را پوست می‌گیریم و می‌شوریم. سپس سیب‌زمینی‌ها را رنده کرده و در یک کاسه مناسب می‌ریزیم. پیاز را هم رنده کرده و به کاسه اضافه می‌کنیم.
  2. حالا گوشت چرخ کرده را به کاسه اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می‌کنیم.
  3. آرد نخودچی، نمک، زردچوبه و فلفل را نیز به کاسه اضافه کرده و دوباره خوب ورز می‌دهیم تا همه چیز به طور کامل مخلوط شود.
  4. برای بهتر شدن طعم شامی، بعد از آماده شدن مایع، آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید.

برای ادامه‌ی طرز تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی شامی کباب کلیک کنید.

۳- جغور بغور

جغور بغور یکی از غذاهای ساده و خوشمزه‌ست که ریشه‌اش به روسیه برمی‌گرده. جالبه که در روسیه، به خاطر استفاده از دل، جگر و قلوه خوک قیمتش بالا نیست و عموماً در فست فودی‌ها تهیه می‌شده.

امشب شام چی درست کنم؟ (سه شنبه ۴ اردیبهشت)

در ایران اما جغور بغور طرفداران زیادی داره و معمولاً در زنجان با دل، جگر و قلوه گوسفند درست میشه. به خاطر پروتئین بالای جگر و خواص خون‌سازی‌اش، این غذا خیلی مغذی هست.

“““html
رسپی جغور بغور

مراحل تهیه جغور بغور

مراحل تهیه جغور بغور به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول، باید دل، جگر و قلوه گوسفند را خوب بشویید. برای این کار، آن‌ها را نصف کرده و خون‌های داخل آن‌ها را بیرون آورید و با آب تمیز کنید. سپس آن‌ها را به قطعات کوچک برش بزنید.
  2. سپس، جگر سفیدی که تمیز کرده‌اید را با یک لیوان آب، کمی نمک و زردچوبه در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید. این کار مهم است زیرا جگر سفید دیرتر از دیگر اجزاء می‌پزد.
  3. در حین پخت جگر، پیازها را پوست بکنید، بشویید و به شکل نگینی خرد کنید. بعد در یک قابلمه کمی روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیازها را اضافه کنید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
  4. حالا جگر سفید پخته شده را به پیازهای طلایی اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ جگر تغییر کند.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و محبوب روی لینک رسپی جغور بغور کلیک کنید.

۴- میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای راحت و سریع گیلانی است که با شنیدن نام گیلان، یاد آن می‌افتیم. این غذا با هزینه کم و به راحتی از موادی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ تهیه می‌شود.

بادمجان کبابی و سیر از اجزای اصلی میرزا قاسمی هستند و گوجه فرنگی هم طعم این غذا را خیلی خوشمزه می‌کند! این غذا طعمی شبیه خاویار بادمجان دارد و برای گیاه‌خواران هم مناسب است.

میرزا قاسمی از غذاهای کم هزینه و ارزان

مراحل تهیه میرزا قاسمی

مراحل تهیه میرزا قاسمی به شرح زیر است:

  1. کبابی کردن بادمجان روی زغال یکی از لذت‌های تهیه میرزا قاسمی است، اما اگر وقت کافی ندارید، می‌توانید بادمجان‌ها را روی اجاق گاز با پوست کبابی کنید؛ به‌گونه‌ای که روی شعله مستقیم یا با شعله پخش کن قرار دهيد.
  2. اجازه دهید بادمجان‌ها کاملاً کبابی شوند. برای اطمینان از پخت، می‌توانید چنگالی را در آن‌ها فرو کنید؛ اگر به راحتی فرو رفت، بادمجان‌ها پخته‌اند. سپس آن‌ها را در سینی قرار دهید تا کمی خنک شوند.
  3. آهسته پوست آن‌ها را جدا کنید (می‌توانید از دستکش استفاده کنید تا دستانتان سیاه نشود). بادمجان‌ها را در ظرفی ریخته و با کارد یا گوشت‌کوب له کنید.
  4. بعد، پوست گوجه‌ها را بکنید؛ می‌توانید گوجه‌ها را چند دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد به آب سرد منتقل کنید تا پوست آن‌ها راحت‌تر جدا شود. گوجه‌های بدون پوست را رنده یا پوره کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه روی لینک رسپی میرزا قاسمی کلیک کنید.

۵- کالزونه مرغ

کالزونه یک غذای ایتالیایی شبیه پیتزای مرغ است. خمیر آن مثل خمیر پیتزا است و می‌توان از همان مخلفات پیتزا همراه با گوجه فرنگی و پنیر موزارلا استفاده کرد.

کالزونه به شکل هلالی است و خمیر آن را روی مواد می‌چسبانند و در فر می‌پزند که در نهایت ظاهری شبیه پیراشکی پیدا می‌کند، به خصوص اگر در سایز کوچک تهیه شود. در واقع، این یک نوع پیتزای کوچک و لقمه‌ای به شمار می‌رود.

“““html
مراحل تهیه کالزونه مرغ

مراحل تهیه کالزونه مرغ

مراحل تهیه کالزونه مرغ به شرح زیر است:

  1. اولین کار این است که آرد برای تهیه خمیر سرد باشد. بنابراین یک یا دو ساعت قبل از شروع کار، آرد را داخل یخچال بگذارید. وقتی که آرد سرد شد، آن را در یک ظرف بریزید و مقداری نمک و خمیر مایه فوری به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  2. سپس روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. همین‌طور آرام آرام آب سرد را به مخلوط اضافه کنید. برای این خمیر باید از آب سردی که از یخچال درآمده استفاده کنید. آب را به مقدار کم اضافه کنید و با دست مواد را هم بزنید تا شبیه خرده نان شود.
  3. بعد از این که خمیر شروع به شکل گرفتن کرد، کم کم آب بیشتری اضافه کنید تا خمیر کاملا جمع شود. حالا باید خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود.
  4. در مرحله بعد، کمی روغن مایع درون یک ظرف بریزید و خمیر ورز داده شده را داخل آن بگذارید. روی خمیر را هم با کمی روغن چرب کنید و ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس روی آن را با یک حوله بپوشانید و اجازه دهید حدود یک و نیم تا دو ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
  5. حالا برای آماده کردن مواد داخلی کالزونه، یک تکه سینه مرغ را با پیاز، روغن و ادویه تفت دهید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید تا مرغ کاملا بپزد. زمانی که مرغ پخت، آن را ریش ریش کنید و برای مرحله بعد آماده شوید.

برای ادامه دستور تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی کالزونه کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را به شما معرفی کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این غذاهای خوش‌عطر و لذیذ را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید و از طعم عالی آن‌ها لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا