با این ترفند خودتان در خانه روغن کنجد با کیفیت بگیرید

“`html
روغن کنجد به خاطر خواص درمانی زیاد و ارزش غذایی بالا، یکی از محبوبترین روغنهای گیاهی است. اما بعضی از روغنهای کنجد موجود در بازار ممکن است اصل نباشند و کیفیت خوبی نداشته باشند.
برای استفاده از روغن کنجد کاملا طبیعی و با کیفیت، میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله رضیم یک روش ساده برای تهیه روغن کنجد خانگی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه روغن کنجد خانگی
برای تهیه روغن کنجد خانگی، این مواد را آماده کنید:
کنجد سفید | به مقدار لازم |
آب برای خیساندن کنجد | به مقدار لازم |
آب جوش | به مقدار لازم |
مراحل تهیه روغن کنجد خانگی
برای تهیه روغن کنجد با کیفیت در خانه، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: خیساندن کنجد
اولین قدم این است که کنجدها را خیس کنید. برای این کار، یک ظرف مناسب انتخاب کنید و کنجدها را با آب در آن بریزید. بگذارید حدود یک ساعت کنجدها در آب بمانند تا خوب خیس بخورند. مقدار آب باید طوری باشد که روی کنجدها را بپوشاند.
بیشتر بخوانید: مقایسه روغن زیتون و روغن کنجد؛ کدام بهتر است؟
مرحله دوم: تفت دادن کنجدها
بعد از اینکه کنجدها خوب خیس خوردند، آنها را آبکش کنید تا آب اضافی خارج شود. سپس، کنجدها را در یک تابه بگذارید و با حرارت ملایم تفت دهید. در این مرحله، مرتب کنجدها را هم بزنید تا یکنواخت برشته شوند. تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که کنجدها به رنگ قهوهای درآیند.
به یاد داشته باشید که باید صبر و حوصله به خرج دهید و حرارت را زیاد نکنید؛ در غیر این صورت، کنجدها میسوزند.
بیشتر بخوانید: چگونه روغن کنجد فاسد را از سالم تشخیص دهیم؟
مرحله سوم: تهیه خمیر کنجد
در این مرحله، کنجدهای تفت داده شده را در مخلوطکن یا آسیاب بریزید و به خوبی مخلوط کنید. این کار را ادامه دهید تا کنجدها بهصورت یک خمیر نرم و یکنواخت درآید.
مرحله چهارم: پختن خمیر کنجد
خمیر کنجد به دست آمده را در تابه بریزید و به نسبت یک به هشت، آب جوش به آن اضافه کنید. اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. این کار را در سه مرحله انجام دهید و هر پنج دقیقه یکبار آب جوش به خمیر اضافه کنید. در این مرحله، حرارت باید ملایم باشد و باید بهطور مداوم خمیر را هم بزنید.
مرحله پنجم: جدا کردن روغن کنجد از خمیرش
بعد از چند دقیقه، روغن کنجد از خمیر جدا میشود و روی سطح خمیر نمایان میشود. در این مرحله، با ملاقه سطح روغن را فشار دهید تا روغن به راحتی از خمیر خارج گردد.
بعد از اینکه تمام روغن به سطح آمد، با ملاقه آن را جدا کرده و از صافی عبور دهید تا ناخالصیها جدا شوند. حالا روغن کنجد خانگی شما آماده است.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، یک روش عالی برای تهیه روغن کنجد خانگی به شما معرفی کردیم. اگرچه تهیه روغن کنجد به این روش زمان و حوصله زیادی میطلبد، اما نتیجهای که به دست میآید، روغنی کاملا طبیعی و باکیفیت خواهد بود که ارزش وقت و انرژی شما را دارد.