رسپی

با این روش آسان، از تفاله انگور سرکه‌ تهیه کنید

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

یکی از بهترین و ارزان‌ترین راه‌ها برای تهیه سرکه، استفاده از تفاله انگور است. شما می‌توانید به راحتی در خانه خود سرکه طبیعی درست کنید. در این مقاله از مجله رضیم با دستورالعمل تهیه سرکه با تفاله انگور آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای تهیه سرکه خانگی با تفاله انگور

برای تهیه سرکه خانگی با تفاله انگور به مواد زیر احتیاج دارید:

تفاله انگور حدود ۲ قابلمه متوسط
سرکه انگور ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب جوش به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

مراحل تهیه سرکه با تفاله انگور

برای تهیه سرکه به این روش نیاز است که چند روز زمان بگذارید تا سرکه شما به خوبی آماده شود. در این قسمت با مراحل تهیه سرکه طبیعی با تفاله انگور آشنا می‌شوید.

مرحله اول: تفاله انگور را استراحت دهید

ابتدا تفاله‌های انگور را در چند قابلمه بریزید و روی آن‌ها را با یک گونی تمیز یا پارچه ضخیم بپوشانید و در بیرون از خانه قرار دهید. تفاله‌ها باید یک روز در این وضعیت بمانند.

مرحله دوم: مقداری آب جوش و سرکه به تفاله‌ها اضافه کنید

یک روز بعد از استراحت دادن به تفاله‌ها، به هر قابلمه مقداری آب جوش اضافه کنید. سپس در هر ظرف یک لیوان سرکه انگور اضافه کنید. می‌توانید از سرکه انگور بازاری یا طبیعی استفاده کنید.

مرحله سوم: قابلمه‌ها را در آفتاب قرار دهید

حالا دوباره روی تفاله‌ها را بپوشانید و آن‌ها را زیر نور آفتاب قرار دهید تا سرکه به خوبی آماده شود. هر چه مقدار آفتاب بیشتر باشد، سرکه شما سریع‌تر آماده خواهد شد.

مرحله چهارم: تفاله‌ها را ترکیب کنید

برای بهبود فرآیند آماده‌سازی سرکه، هر چند روز یک بار روی قابلمه‌ها را بردارید و تفاله‌ها را با دست یا یک ملاقه بزرگ به خوبی مخلوط کنید. این پروسه معمولاً ۳ تا ۴ هفته طول می‌کشد. اگر روی تفاله‌ها حشرات ریز مشاهده کردید، نشانه‌ای است که سرکه در حال آماده شدن است.

بیشتر بخوانید:۳ روش خانگی تهیه سرکه بالزامیک سیب با طعمی بی‌نظیر

مرحله پنجم: تفاله‌ها را صاف کنید

بعد از حدود ۳ هفته، طعم سرکه را بچشید. اگر طعم آن ترش بود، یعنی وقت صاف کردن تفاله‌ها رسیده است. برای این کار از یک صافی یا توری استفاده کنید و آن را روی یک قابلمه بزرگ قرار دهید. تفاله‌ها را در صافی بریزید و با دست خوب فشار دهید تا سرکه به طور کامل از آن‌ها خارج شود.

مرحله ششم: سرکه را بجوشانید

بعد از صاف کردن تفاله‌ها، سرکه را در یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت قرار دهید. بگذارید سرکه به جوش بیاید و در این هنگام کمی نمک به آن اضافه کنید. کف روی سرکه را به طور کامل بردارید و زمانی که دیگر کف ایجاد نشد، می‌توانید شعله را خاموش کنید.

“““html
نکات و فوت و فن‌های تهیه سرکه با تفاله انگور

مرحله هفتم: سرکه را در ظرف مناسب بریزید

پس از اینکه سرکه را جوشانید، باید بگذارید کاملاً خنک شود. بعد از آن می‌توانید سرکه را در یک ظرف خوب بریزید و درب آن را محکم ببندید. این سرکه خوش‌عطر و طعم را می‌توانید برای تهیه انواع ترشی‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: با این روش آسان، از تفاله انگور سرکه‌ تهیه کنید

با این روش آسان، از تفاله انگور سرکه‌ تهیه کنید

نکات و فوت و فن‌های تهیه سرکه با تفاله انگور

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه سرکه با تفاله انگور اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • هر چند روز یک بار، تفاله‌ها را کاملاً زیر و رو کنید.
  • مقدار آبی که به سرکه اضافه می‌کنید باید به اندازه‌ای باشد که تفاله‌ها کمی نرم شوند. از اضافه کردن زیاد آب خودداری کنید.
  • پشه‌هایی که هنگام تهیه سرکه روی آن جمع می‌شوند، در فرآیند تبدیل انگور به سرکه نقش مهمی دارند.
  • اگر محل نگهداری تفاله‌ها خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، پشه‌ها خیلی زود از بین می‌روند.
  • زمانی که تفاله‌ها بوی ترشیدگی پیدا کردند، یعنی سرکه شما آماده است. طعم سرکه نباید بد باشد.
  • پس از آماده شدن سرکه، آن را در جایی خنک و دور از رطوبت و گرما نگه دارید.
  • هوا باید به داخل ظرف‌ها برسد، بنابراین اگر پارچه یا گونی ندارید، می‌توانید درب قابلمه‌ها را به صورت نیمه بگذارید.
  • بعد از آماده شدن سرکه، آن را در ظرف پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید و هرگز در ظرف فلزی نگهداری نکنید.
  • در برخی مناطق برای پوشاندن تفاله‌های انگور، بجای پارچه از برگ گیاه گردو یا شیرین بیان استفاده می‌کنند و سپس یک نایلون روی آن قرار می‌دهند.
  • اگر در زمان تهیه سرکه دیدید که تفاله‌ها کپک زده‌اند، باید قسمت کپک‌زده را کاملاً جدا کنید.
  • در آذربایجان به سرکه‌ای که از تفاله انگور تهیه می‌شود “پلوش سویی” می‌گویند.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به طرز تهیه سرکه با تفاله انگور و نکات مهم برای تهیه این سرکه خانگی اشاره شد. اگر شما هم تجربه‌ای در تهیه سرکه با تفاله انگور دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات‌تان را با ما و دوستانی که به این موضوع علاقه دارند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا