تغذیه سالم

بادمجان و تأثیر شگفت انگیز آن بر درمان دیابت (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

بادمجان و تأثیرات آن بر دیابت

کاهش قند خون با بادمجان سبز یکی از راهکارهایی است که در طب سنتی به آن اشاره شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از غذاهای مناسب می‌توان قند خون را کاهش داد بدون آن که احساس ضعف کنید و مدت زمان بیشتری حس سیری داشته باشید.

خاصیت های بادمجان

بادمجان یکی از منابع غنی پتاسیم است و پتاسیم موجود در بادمجان برای بدن سودمند است و در تنظیم فشار خون نقش مهمی دارد. بادمجان همچنین حاوی ماده‌ای به نام ناسونین است که مانع از آزاد شدن رادیکال‌ های آزاد می‌شود.

این ماده غذایی به عنوان یکی از مهمترین خوراکی‌ها شناخته می‌شود و خواص درمانی یا پیشگیری کننده از سرطان دارد. رادیکال‌ های آزاد باعث بروز بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند، بنابراین مصرف بادمجان می‌تواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند.

بادمجان دارای فیبر بالایی است و فیبر در کاهش کلسترول و جلوگیری از نوسانات قند خون نقش مؤثری دارد. همچنین بادمجان کم کالری است و به دلیل داشتن آب زیاد و کربوهیدرات کم می‌تواند در کاهش قند خون، بخصوص برای بیماران دیابتی نوع دو، مفید باشد.

بسیاری از افراد به این ماده غذایی حساسیت دارند، بنابراین مصرف بادمجان برای کسانی که مشکلات کلیوی و صفرا دارند، توصیه نمی‌شود.

1. بادمجان سرشار از مواد مغذی است

این غذا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. یک فنجان بادمجان حدود ۲۰ کالری انرژی، ۵ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، پروتئین، منگنز، فسفات، فولات، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین K دارد.

2. بادمجان سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ ها است

آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که در برابر رادیکال‌های آزاد در بدن فعالیت می‌کنند و از بدن در برابر مواد سرطان‌زا و التهاب‌ها محافظت می‌کنند. بادمجان دارای آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانین است که رنگ بنفش بادمجان به دلیل وجود این ترکیب است. تحقیقات نشان داده‌اند که این ترکیب خواص ضد سرطانی قوی دارد.

3. بادمجان خطر سکته قلبی را کم می کند

به دلیل ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در بادمجان، برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که این ماده غذایی می‌تواند به کاهش مشکلات قلبی کمک کند. همچنین بادمجان باعث بهبود سطح چربی‌های خون می‌شود، مانند افزایش کلسترول خوب (HDL).

4. مصرف بادمجان در تنظیم قند خون موثر است

افزودن بادمجان به رژیم غذایی می‌تواند سطح قند خون شما را در حد سالم حفظ کند. با توجه به فیبر بالا در بادمجان، این غذا می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. فیبر بالا سرعت جذب غذا را کاهش می‌دهد و از ورود ناگهانی قند به خون جلوگیری می‌کند. نتایج آزمایش‌ها نیز این موضوع را تأیید کرده است.

بیشتر بخوانید:

دیابت و مواردی که بیمار دیابتی باید از آن ها پرهیز کند

دیابت یک اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد، یا انسولین موجود نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد و به این ترتیب قند خون بالا می‌رود.

مواردی که بیماران دیابتی باید پرهیز کنند

  1. اسانس‌های شیمیایی (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و …)
  2. مواد قندی شیمیایی (قند، شکر، شیرینی‌جات قنادی‌ها و…).
  3. نان سفید، کیک و بیسکویت سفید، نان ساندویچی، برنج سفید، نخورید (بهتر است نان تنوری و برشته با سبوس باشد؛ برنج و ماکارانی و کوکو سیب‌زمینی نیز باید با شلتوک پودر شده مصرف شوند).
  4. خُرما (اگر قند خون کسی بالای ۲۰۰ نیست، می‌تواند در ۲۴ ساعت ۲ تا ۳ عدد خرما بخورد).
  5. دست زدن به پلاستیک و در ظروف پلاستیکی غذا و نوشیدنی خوردن.
  6. میوه موز (از آن به خصوص خودداری شود.)

“““html
میان میوه‌ها، موز دارای قند و چربی بالاست).

  • خوردن چربی‌های ترانس‌ بالا (مانند روغن‌های جامد، موز، غذاهای چرب، کیک‌های خامه‌ای، خامه، سرشیر، کله پاچه، جگر سیاه، غذاهای سرخ‌کردنی، تف‌داده، بو‌داده و ته‌دیگ).
  • پرخوری و کم‌تحرکی
  • نوشیدن آب بسیار سرد (به اصطلاح آب تَگَری)
  • دیر غذا خوردن در شب
  • نخوابیدن بین‌ الطلوعین (بهتر است در این زمان نخوابید و نیم‌ساعت پیاده‌روی کنید)
  • پیشگیری و درمان کلی برای هر دو نوع دیابت

    1. استفاده از گیاه زوله که ساقه‌دار و تیغ‌دار است به شکل ادویه
    2. استفاده از نمک قبل و بعد از غذا
    3. خوب جویدن غذا
    4. استفاده از سرکه در غذاها
    5. استفاده از سرکنگبین

    روش استفاده از کلاهک بادمجان برای کاهش قند خون

    کلاهک بادمجان را جوشانده و آب آن را میل کنید. با این روش قند خون از ۶۰۰ به زیر ۱۰۰ کاهش می‌یابد.

    سایر خواص بادمجان در درمان بیماری‌ها

    1. بادمجان فیبر بالایی دارد و برای درمان یبوست و کاهش کلسترول مفید است و به خاطر داشتن پتاسیم زیاد و سدیم کم، در کاهش فشار خون خیلی کمک‌کننده است.
    2. بادمجان به گشاد شدن عروق خونی و تقویت معده و افزایش ادرار کمک می‌کند. خوردن بادمجان می‌تواند بوی عرق را از بین ببرد و خاکستر بادمجان که با سرکه مخلوط شود، برای درمان زخم‌های پوستی مفید است.
    3. مهم‌ترین ویژگی بادمجان کم‌کالری بودن آن است، بنابراین غذایی عالی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند؛ چرا که ویتامین و مواد معدنی نیز دارد.
    4. بادمجان را باید کاملاً رسیده مصرف کرد؛ زیرا خام آن تلخ است و در افرادی که آسم و برونشیت دارند، این بیماری‌ها را بدتر می‌کند.
    5. بادمجان اثر نرم‌کنندگی، برطرف‌کننده یبوست و ادرارآور دارد و چون آهن دارد، در درمان کم‌خونی بسیار موثر است. همچنین ریشه و شاخه‌ها و برگ‌های بادمجان خاصیت بندآورندگی دارند.
    6. بادمجان می‌تواند داروی خوبی برای مسمومیت‌های ناشی از قارچ سمی باشد. مصرف بادمجان می‌تواند گرفتگی عروق را باز کند و از خطر سکته قلبی جلوگیری کند.
    7. اگر برگ‌ها و پوست سیاه بادمجان را بجوشانید، این جوشانده برای درمان اسهال خونی خوب است. جوشانده ریشه بادمجان نیز برای درمان آسم مفید می‌باشد.
    8. آب زرد رنگی که از بادمجان هنگام نمک زدن بیرون می‌آید، برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و برای کسانی که عرق دست و پایشان زیاد است، مفید است که می‌توانند چند بار در روز با آن دست و پای خود را بشویند.
    9. افرادی که بواسیر و درد چشم دارند نباید بادمجان مصرف کنند؛ زیرا این بیماری‌ها را تشدید می‌کند. اگر این افراد بخواهند بادمجان بخورند، بهتر است آن را با گوشت و روغن یا سرکه بپزند.

    بیشتر بخوانید:

    سایت رضیم
    “`

    بادمجان و تأثیر شگفت انگیز آن بر درمان دیابت (2 نکته مهم)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا