آیا میدانید

بهترین راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چگونه یک روغن زیتون مرغوب انتخاب کنیم؟

برای انتخاب روغن عالی، اول باید آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی زیتون تازه یا سبزیجات یا سیب بدهد که این بوی خوب به نوع زیتونی که استفاده شده و زمان برداشت آن بستگی دارد. اگر بوی فلزی حس کردید، این به این معناست که روغن بی‌کیفیت یا خراب است.

بعد باید روغن را بچشید. برای این کار مقداری روغن را روی زبان بریزید و توجه کنید که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن بی‌کیفیت به آرامی روی زبان پخش می‌شود. بعضی روغن‌های خوب ممکن است در انتهای دهان مزه تندی هم ایجاد کنند که نشان‌دهنده برداشت زیتون نارس است و با رسیدن روغن، این تندی کاهش می‌یابد.

رنگ روغن زیتون باید چگونه باشد؟

به یاد داشته باشید که رنگ روغن زیتون معیار خوبی برای تشخیص کیفیت آن نیست زیرا ممکن است در این مورد تقلب شود. هر نوع زیتون رنگ مخصوص به خود را دارد و اگر زیتون‌ها با برگ‌های زیادی همراه باشند، رنگ روغن هم تغییر می‌کند.

گاهی اوقات فروشندگان روغن زیتون را در مکان‌های نورانی قرار می‌دهند و این کار باعث می‌شود خواص مفید روغن از بین برود زیرا نور باعث کاهش مواد آنتی‌اکسیدانی می‌شود که برای پیشگیری از بیماری‌ها بسیار مهم هستند.

از مصرف روغن‌هایی که در ظرف‌های شفاف و در معرض نور و گرما نگهداری می‌شوند، خودداری کنید و روغن را در خانه در جای خشک و خنک و تاریک بگذارید. درب ظرف را بلافاصله بعد از مصرف ببندید چون روغن زیتون خیلی سریع بو و مزه غذاهای مختلف را می‌گیرد و با تماس با هوا خراب می‌شود.

بررسی مزه روغن زیتون

مقداری از روغن را روی زبانتان بگذارید و به مزه و نحوه پخش آن روی زبان دقت کنید. اگر روغن به سرعت پخش شد و در انتهای زبان مزه تندی احساس نکردید، این روغن خوب است. اگر مزه تندی را حس کردید، ممکن است نشانه نارس بودن زیتون در زمان برداشت باشد. البته وجود تلخی بیشتر، نشانه خوبی است و نشان می‌دهد که روغن خواص آنتی‌اکسیدانی خوبی دارد. به رنگ روغن زیتون توجه نکنید، زیرا عوامل زیادی بر روی رنگ آن تأثیر دارند، اما روغن زیتون طبیعی معمولاً رنگ سبز و یا زرد مایل به سبز دارد.

بوی روغن زیتون

اگر حس بویایی خوبی دارید، می‌توانید از بوی روغن زیتون بفهمید که آیا تازه است یا کهنه. بوی‌هایی از جمله علف، سبزی، سیب و گوجه‌فرنگی از جمله بوهایی هستند که به روغن زیتون اصل تعلق دارند. اگر روغن بوی فلز یا زنگ‌زده بدهد، احتمالاً بی‌کیفیت و خراب است.

نگهداری روغن

ظرف‌های سرامیکی یا پلاستیکی تیره بهتر از ظرف‌های شفاف هستند. با شرایط مناسب، روغن زیتون می‌تواند ۱۲۰ تا ۱۹۰ روز سالم بماند.

تشخیص خلوص روغن زیتون

دو تا چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک شیشه مربا بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس شیشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. اگر روغن منجمد شد، به این معنی است که روغن طبیعی است. اگر روغن همچنان مایع باقی ماند، ممکن است روغن تقلبی یا غیر اعلاء باشد.

آیا روغن زیتون اصل در یخچال یخ می‌زند؟

یخ زدن یا سفت شدن روغن زیتون در یخچال یا هوای سرد کاملاً طبیعی است و این یکی از نشانه‌های روغن زیتون طبیعی و خالص است. وقتی وفز زیتون منجمد شده را به دمای معمولی برگردانید، دوباره به حالت اولیه خود باز می‌گردد.

از عواملی که باعث منجمد شدن روغن زیتون می‌شوند موارد…

زیر را می توان نام برد:

اسید اولئیک (یک نوع اسید چرب مفید) تقریباً ۷۰ درصد اسیدهای چرب در روغن زیتون را تشکیل می‌دهد و نقطه انجماد آن زیر ۱۱ درجه سانتی‌گراد است.
موم‌های طبیعی که بر روی میوه زیتون هستند، به آن کمک می‌کنند تا از آسیب حشرات و خشکی محافظت شود. این موم‌ها به روغن زیتون منتقل می‌شوند و در فصل سرد، به آرامی تبدیل به بلور می‌شوند و باعث می‌شوند روغن زیتون بسته شود.

بیشتر بخوانید:


اگر این مطلب برای شما مفید بود، لطفاً با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. می‌توانید نظرات، پیشنهادات و درخواست‌های خود را از طریق قسمت دیدگاه‌ها برای ما ارسال کنید.

بهترین راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا