تدابیر طب سنتی برای رفع خارش (2 نکته مهم)

سید جواد علوی در صحبتهای خود درباره راههای درمان خارش گفت: حمام کردن مرتب با آب ولرم برای کاهش خارش مؤثر است. همچنین بهتر است افراد به سمت راست بخوابند، لباسهای آزاد و نخی بپوشند و روزی چند بار دور ناف و لبهای خود را با روغن بنفشه که در بادام حل شده، ماساژ دهند.
او همچنین اشاره کرد که نوشیدنیهای مفیدی برای افرادی که دچار خارش میشوند شامل شربت زرشک و سیب، ماء الشعیر طبی، آب سیب و عسل همراه با کمی لیمو ترش و شربت یونجه است.
علوی در مورد آمادهسازی شربت زرشک و سیب توضیح داد: برای تهیه این شربت، ۴۰۰ گرم آب زرشک را با ۴۰۰ گرم آب سیب شیرین و ۲۰۰ گرم آب لیموترش تازه مخلوط کنید و با شکر به غلظت مورد نظر برسانید. این شربت را روزی چند بار میتوان استفاده کرد و هر بار یک قاشق غذاخوری از آن را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید. نکته مهم در تهیه این شربت این است که مقداری زرشک خشک را در چهار برابر آن آب یک شب بخیسانید و روز بعد بجوشانید تا یک سوم آن بماند.
علوی ادامه داد: برای تهیه ماء الشعیر طبی، یک استکان جو را ۲۴ ساعت خیسانده و سپس با ۲۰ استکان آب روی حرارت گذاشته و به محض شکفته شدن جو، حرارت را خاموش کنید. سپس آب روی آن را صاف کرده و نیم گرم بنوشید. این مایع را میتوان در یخچال نگهداری کرد.
تدابیر طب سنتی برای رفع خارش
او گفت: برای تهیه شربت یونجه، ۳ کیلو یونجه خشک را با یک لیتر آب بجوشانید تا به نصف آب بماند. سپس کمی شکر به آن اضافه کنید تا غلیظ شود. میوههایی مثل سیب، گلابی، شاتوت، ریواس و زردآلو نیز میتوانند برای آنها مفید باشند.
این کارشناس طب سنتی بیان کرد که افرادی که دچار خارش هستند باید روی تمام غذاهای خود هنگام مصرف، کمی سبوس برنج یا گندم بپاشند و از مصرف زیاد گوشت قرمز پرهیز کنند.
حدود یک ساعت و نیم بعد از غذا، سالادی از ساقههای نرم کرفس و هویج خرد شده با مقداری جوانه ماش مصرف کنند و میتوانند با روغن زیتون، رب انار، کمی سرکه و مقداری عسل سس تهیه کرده و بر روی سالاد بریزند.