ترفند های آشپزی

ترفند های طلایی جهت از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها در آشپزیه، مخصوصاً وقتی بخوای طعم غذا رو دل‌پذیر و حرفه‌ای‌تر کنی. بوی زهم معمولاً از خونابه، چربی سطحی و گاهی نگهداری نادرست گوشت ناشی می‌شه. خوشبختانه، چند ترفند طلایی وجود داره که می‌تونه این بو رو کاملاً از بین ببره یا به حداقل برسونه:


🌟 ترفندهای طلایی برای حذف بوی زهم گوشت قرمز:

✅ ۱. شست‌وشوی اصولی

  • گوشت رو با آب سرد و کمی نمک و سرکه سفید یا آب‌لیمو بشور.

  • ۵ تا ۱۰ دقیقه بذار بمونه، بعد آبکشی کن.

  • این کار باعث کاهش خونابه و باکتری‌ها میشه.


✅ ۲. استفاده از پیاز تازه (و فراوان!)

  • پیاز خردشده یا رنده‌شده رو با گوشت ترکیب کن.

  • پیاز هم بوی زهم رو می‌گیره، هم طعم‌دهنده طبیعیه.

  • برای تفت‌دادن گوشت هم از پیاز زیاد استفاده کن.


✅ ۳. ادویه‌های ضد زهم

  • ادویه‌هایی که بوی زهم گوشت رو می‌گیرن و به خوش‌عطر شدن کمک می‌کنن:

    • زنجبیل تازه یا خشک

    • دارچین

    • زردچوبه

    • هل و میخک (در خورشت‌ها)

    • فلفل سیاه

    • برگ بو (در حین پخت با استخوان)

    • پودر سیر یا سیر تازه

      ترفند های طلایی جهت از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز (2 نکته مهم)

✅ ۴. استفاده از آب جوش قبل از پخت

  • برای خورشت یا گوشت تکه‌ای: گوشت رو اول با آب جوش بلانچ کن (۱–۲ دقیقه بجوشون و کف روی آب رو بگیر).

  • بعد آبکش کن و با آب تازه بپز.

  • این روش خونابه و چربی اضافه رو از بین می‌بره.


✅ ۵. مرینیت کردن (خواباندن گوشت)

  • گوشت رو قبل از پخت با این ترکیب بخوابون (حداقل ۱–۲ ساعت):

    • پیاز رنده‌شده + زعفران یا زردچوبه + آب‌لیمو یا سرکه سیب + کمی روغن زیتون

  • این ترکیب هم بوی زهم رو می‌گیره، هم گوشت رو نرم‌تر می‌کنه.


✅ ۶. جوشاندن با سبزیجات معطر

  • هنگام پخت گوشت، همراه با گوشت از سبزیجاتی مثل:

    • ساقه کرفس

    • تره، جعفری یا برگ بو

    • سیر
      استفاده کن تا طعم و بوی گوشت بهتر بشه.


✅ ۷. فریز نکن اگر بوی زهم داره!

اگر گوشت از ابتدا بوی زهم داره، هرگز فریز نکن. اول ترفندهای بالا رو برای کاهش بو اجرا کن، بعد بسته‌بندی و فریز کن.


🛑 هشدار:

اگر گوشت بوی گندیدگی، ترشی شدید یا آمونیاک بده، این دیگه بوی زهم نیست بلکه نشونه فساد گوشت هست و نباید مصرف بشه.

چگونه بوی زهم گوشت قرمز را از بین ببریم؟

از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز با استفاده از روش های مناسب پخت، تنظیم حرارت و اضافه کردن مواد معطر امکان پذیر است. این کار به تهیه غذایی خوشمزه و خوش طعم کمک می‌کند.

گوشت یک جزء مهم در رژیم غذایی ماست و مصرف گوشت قرمز، به ویژه برای کودکان و نوجوانان بسیار مهم است. این ماده غذایی علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند، حاوی مقدار زیادی آهن است که به خوبی جذب بدن می‌شود.

اگر شما هم بوی ناخوشایند گوشت قرمز برایتان آزاردهنده است، آیا می‌دانید چگونه می‌توان بوی زهم گوشت قرمز را از بین برد؟

استفاده از ادویه‌ها و سبزیجات معطر و ترفندهای مختلف می‌تواند به این موضوع کمک کند. برای آشنایی بیشتر با این ترفندها با ما همراه باشید.

روش‌های از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز

یکی از روش‌های مؤثر برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز این است که سطح گوشت را با آرد بپوشانید. کمی صبر کنید (حدود یک تا دو ساعت) و سپس گوشت را با آب بشویید. برای یک کیلوگرم گوشت، یک مشت آرد کافی است.

ترفند دیگر این است که مخلوط سرکه و سیر له شده را روی گوشت بمالید، ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب بشویید و به روش دلخواه خود بپزید.

برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز، می‌توانید آن را قبل از فریز کردن، به مدت ۳ تا ۴ ساعت در مخلوط سرکه، برگ بو، زعفران، سیر و پیاز رنده شده قرار دهید تا طعم دار شود و سپس آن را فریز کنید.

آب را با مقدار کمی سرکه سیب ترکیب کنید، گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در این محلول قرار دهید. ظرف را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگه دارید تا سرکه به خوبی وارد گوشت شده و بوی زهم آن کاهش یابد.

برگ بو در کاهش بوی زهم گوشت قرمز تأثیر زیادی دارد، بنابراین هنگام پخت گوشت چند عدد برگ بو به آن اضافه کنید و بعد از پخت، آنها را بیرون بیاورید.

برای مزه‌دار کردن گوشت قرمز ، بهتر است به جای آب لیمو از کیوی استفاده کنید؛ زیرا کیوی می‌تواند گوشت را در عرض یکی دو ساعت نرم کند. پیاز و فلفل دلمه‌ای هم از سبزیجات مؤثر در کاهش بوی زهم گوشت قرمز هستند.

بیشتر بخوانید : روش‌های جلوگیری از بوی بد مواد غذایی منجمد

نحوه پخت گوشت چه تاثیری بر بوی بد آن دارد؟

یکی از عوامل مهم در طعم و مزه گوشت، نحوه پخت آن است. پخت گوشت با حرارت خیلی کم یا بیش از حد می‌تواند بر طعم و بوی آن تأثیر منفی داشته باشد. به همین دلیل باید توجه کنید که روش‌های پخت و شیمی مواد غذایی می‌توانند در طعم و مزه غذا تأثیر داشته باشند.

برای سرخ کردن گوشت، ابتدا تابه را گرم کرده و روغن را در آن بریزید تا خوب داغ شود. سپس گوشت را به تابه اضافه کنید. حرارت را نه آنقدر کم کنید که گوشت آب بیندازد و نه آنقدر زیاد که سطح بیرونی آن بسوزد. تکه‌های گوشت را آنقدر بچرخانید که به خوبی پخته شوند.

برای کباب کردن گوشت، آن را به تکه‌های کوچک و نازک برش بزنید. بهتر است تکه‌ها حدود ۲ تا ۳ سانتی‌متر ضخامت داشته باشند و در جهت بافت گوشت برش بخورند.

به یاد داشته باشید که اگر ضخامت تکه‌های گوشت زیاد باشد، بخش بیرونی آن سریع می‌پزد ولی قسمت‌های داخلی ممکن است خام بمانند و طعم و بوی خوبی نداشته باشند.

یکی از ترفندهای کباب کردن گوشت این است که قبل از پخت، آن را در ترکیبی از روغن زیتون، پیاز، فلفل دلمه‌ای، لیموترش و فلفل سیاه بخوابانید و چند ساعت در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

برای پختن گوشت، ابتدا پیاز را تفت دهید، سپس گوشت را اضافه کنید و بعد از تفت دادن کمی آب به آن اضافه کنید. برای گوشت گوسفند حدود ۳ ساعت و برای گوشت گوساله حدود ۴ ساعت زمان دهید تا به خوبی بپزد. بعد از پخت، ادویه‌های دلخواه را اضافه کرده و اجازه دهید کمی بجوشد تا گوشت طعم‌دار شود و بوی زهم آن کاهش یابد.

چگونه بوی زهم گوشت قرمز چرخ کرده را از بین ببریم

بهترین ادویه برای رفع بوی زهم گوشت قرمز چرخ کرده، ادویه کاری است که حاوی مخلوطی از ادویه‌های معطر مانند دارچین، زنجبیل، میخک، زردچوبه، تخم گشنیز و هل است. این ادویه‌ها طعم و بوی خوبی به غذا می‌دهند.

ادویه‌ای برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز

ادویه مخلوط یک گزینه عالی برای از بین بردن بوی زهم گوشت گاو و گوساله است. برای تهیه این ادویه کافیست تمام مواد را با هم ترکیب کرده و در یک ظرف شیشه‌ای با درب محکم نگهداری کنید. افزودن ۳ تا ۲ قاشق غذاخوری از این ادویه به ۵۰۰ گرم گوشت قرمز می‌تواند به خوبی بوی زهم آن را از بین ببرد.

مواد لازم :

  1. پودر پیاز ۲ قاشق غذا خوری
  2. پودر دانه کرفس ۱ قاشق غذا خوری
  3. فلفل قرمز دانه دار ۱/۲ قاشق چای خوری
  4. فلفل قرمز ۲ قاشق غذا خوری
  5. فلفل سیاه و سفید ۲ قاشق غذا خوری
  6. نمک ۱ قاشق غذا خوری
  7. پودر جعفری خشک ۱ قاشق غذا خوری
  8. پودر رزماری خشک ۱ قاشق چای خوری
  9. پودر ریحان خشک ۱ قاشق غذا خوری
  10. پودر پونه خشک ۲ قاشق چای خوری
  11. آرد ۱ فنجان

نکات مهم :

بوی زهم گوشت قرمز ممکن است به دلایل مختلفی مثل تغذیه دام، مصرف داروها و وجود بیماری در دام باشد. اگر بوی غیرمعمولی در گوشت حس کردید، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.

اما در شرایط عادی با استفاده از روش‌هایی که در این مطلب ذکر شده می‌توانید بوی بد گوشت را تا حد زیادی کاهش دهید و یک غذای خوشمزه و خوش‌طعم تهیه کنید.


بیشتر بخوانید :

چگونه بوی بد مرغ را در غذا از بین ببریم

چگونه بوی بد ماهی لذیذ را از بین ببریم؟

 

سایت آموزش آشپزی رضیم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا