نظافت و لکه گیری

تنگ کردن لباس های بافتنی : + پیشگیری از کش آمدن لباس بافت (2 ترفند عالی)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چگونه لباس بافتنی گشاد را تنگ، کوچک یا کوتاه کنیم؟

یکی از مشکلات لباس‌های بافتنی این است که بعد از مدتی استفاده و نگهداری نادرست، گشاد می‌شوند و فرم خود را از دست می‌دهند. اگر در خانه لباسی دارید که به هر دلیلی گشاد شده است، نیازی نیست آن را دور بیندازید، چون این مشکل به راحتی قابل حل است.

مشخص کنید که لباس بافتنی شما چقدر و چگونه باید کوچک شود:

ابتدا به لباس خود دقت کنید و آن را بپوشید تا ببینید کدام قسمت‌ها کش آمده‌اند. بعضی وقت‌ها همه قسمت‌های لباس یکسان گشاد می‌شوند و گاهی فقط قسمت یقه یا آستین دچار گشاد شدن می‌شود.
بعد از این بررسی، میزان گشاد شدگی را بسنجید. اگر گشادی کمتر از دو سانتی‌متر باشد، می‌توانید به آسانی مشکل را حل کنید. اما اگر بیش از این باشد و در همه جای لباس یکسان باشد، مراحل زیر را دنبال کنید.

لباس را خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید:

یک تشت را با آب ولرم پر کنید و لباس خود را در آن بگذارید تا کاملاً خیس شود. سپس آن را از آب خارج کنید و به آرامی با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود، بدون اینکه آن را بچلانید یا فشار زیادی به آن وارد کنید تا بافت لباس آسیب نبیند.

به لباس شکل دهید:

لباس خیس را روی یک حوله تمیز پهن کرده و با دستان خود آن را به شکل دلخواه کوچک کنید، سپس آن را به کناری بگذارید تا خشک شود.

آن را با دقت خشک کنید:

برای خشک کردن لباس بافتنی، هرگز آن را آویزان نکنید. این کار باعث می‌شود لباس تغییر شکل بدهد. به جای آن، لباس را روی یک حوله تمیز قرار دهید و در جایی امن و دور از گرد و غبار بگذارید تا خشک شود.

تنگ کردن لباس های بافتنی

آن را مجدداً خیس کنید:

اگر با یک بار انجام این فرایند نتیجه لازم را نگرفتید، می‌توانید مراحل را دوباره تکرار کنید. برای کوچک‌تر شدن لباس، آن را بیشتر خیس کنید یا می‌توانید فقط آب را روی آن اسپری کنید.

لباس بافتنی را داخل خشک کن قرار دهید:

اگر می‌خواهید ژاکت بافتنی یا لباس دیگری را که به طور یکسان کش آمده است کوچک کنید و گشاد شدن زیادی دارد، از خشک کن استفاده کنید. دما را روی بالاترین درجه تنظیم کنید و لباس را در آن قرار دهید تا کاملاً خشک شود. این کار می‌تواند لباس شما را تا دو سایز کوچک‌تر کند.

تنگ کردن لباس های بافتنی : + پیشگیری از کش آمدن لباس بافت (2 ترفند عالی)

یک ظرف آب جوش آماده کنید:

اگر فقط بخشی از لباس مانند یقه یا آستین دچار کشیدگی شده است، باید از روش دیگری استفاده کنید. یک کتری آب کرده و بگذارید بجوشد و مقداری از آب را در یک ظرف مناسب بریزید که بتوانید قسمت آسیب‌دیده لباس را در آن قرار دهید.

نقاط مورد نظر را که می‌خواهید کوچک شود خیس کنید:

با دستکش پلاستیکی، قسمت‌های آسیب‌دیده لباس را در آب جوش قرار دهید تا کاملاً خیس شود. بعد از اینکه این نقاط خیس شدند، آنها را از آب خارج کنید.

به لباس بافتنی شکل دهید:

مانند روش قبلی، لباس را روی یک حوله پهن کنید و آب اضافی آن را بگیرید و با دستان خود آن را شکل دهید تا کوچک‌تر شود. مراقب باشید که قسمت‌های مختلف لباس نسبت به هم تراز باشند، مثلاً گشادی یک آستین را با آستین دیگر مقایسه کنید.

حتماً بخوانید:
“`html
خشکشویی لباس بافت و پشمی چگونه است؟

خشکشویی لباس بافت و پشمی چگونه است؟

خشکشویی لباس‌های پشمی و بافتنی کاری دشوار است و به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. بسیاری از افراد در فصل‌های پاییز و زمستان تمایل دارند که لباس‌های پشمی خود را نشویند…

با سشوار آن را خشک کنید:

پس از اینکه کار شکل دادن به لباس تمام شد، سشوار را در پایین‌ترین درجه تنظیم کنید و به آرامی درجه را افزایش دهید تا لباس خشک شود. بعد از خشک شدن، لباس بافتنی شما به اندازه مناسب خود برمی‌گردد.

 کش آمدن لباس بافت

پیشگیری از کش آمدن لباس های بافتنی

به جای آویزان کردن، از تا کردن استفاده کنید:

یکی از علل اصلی کش آمدن لباس‌های بافتنی، آویزان کردن آن‌ها از چوب رختی است. این کار باعث می‌شود که فرم لباس به هم بخورد و الیاف آن آسیب ببیند. به همین دلیل بهتر است لباس‌های بافتنی را تا کرده و در قفسه‌ها قرار دهید.

اگر ناچار به آویزان کردن هستید، احتیاط کنید:

اگر واقعا نیاز است که لباس‌های بافتنی خود را آویزان کنید، از چوب رختی‌های عریض و با پد نرم استفاده کنید تا آسیب به لباس کاهش یابد. یک روش دیگر این است که لباس را روی قسمت پایینی چوب رختی تا کنید که احتمال کش آمدن را کم می‌کند، اما ممکن است باعث چروک شدن آن شود.

مراقبت از لباس بافت

کوتاه کردن لباس بافتنی

سعی کنید لباس‌های کشباف و بافتنی را با دست و در آب ولرم یا سرد بشویید. از مقدار کمی پودر رختشویی و نرم کننده استفاده کنید. لباس را به آرامی بشویید و از چنگ زدن خودداری کنید. بعد از شستن، به جای نچلانیدن، با دستانتان آب اضافی را بگیرید و آن را روی یک سطح تمیز پهن کنید تا خشک شود.

منبع : آی بولک

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا