تغذیه سالم

خطرات مصرف سیب زمینی سرد برای سلامتی را جدی بگیرید ! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

ضررهای نگهداری سیب زمینی سرد برای سلامتی

برخلاف آنچه اکثر مردم فکر می‌کنند، نگهداری سیب زمینی پخته در یخچال می‌تواند برای سلامتی مضر باشد و حتی بر طعم، بافت و ارزش غذایی آن تأثیر بگذارد. در این مطلب به چند دلیل می‌پردازیم که چرا نگهداری سیب زمینی پخته در یخچال ممکن است بهترین روش برای حفظ کیفیت آن نباشد.

تغییر در بافت

وقتی سیب زمینی پخته را در یخچال نگهداری می‌کنید، بافت آن تغییر می‌کند. دمای سرد باعث می‌شود نشاسته‌های موجود در سیب‌زمینی شکل کریستالی به خود بگیرد و به همین دلیل، وقتی دوباره آن را گرم می‌کنید، بافتی دانه‌دار و آردی پیدا می‌کند. این تغییر بافت باعث می‌شود غذا خوردن لذت خاصی نداشته باشد.

کاهش طعم

سرد شدن سیب زمینی پخته می‌تواند طعم آن را از بین ببرد. دمای پایین با ترکیباتی که باعث طعم خاص سیب زمینی می‌شوند، تداخل می‌کند و در نتیجه وقتی آن را گرم می‌کنید، طعمی کمتر خوشمزه باقی می‌ماند. برای اینکه طعم و بافت کامل سیب زمینی پخته را تجربه کنید، بهتر است آن را در دمای اتاق نگهدارید.

تشکیل ماده سرطان‌زای آکریل آمید

آکریل آمید ماده‌ای شیمیایی است که تحت شرایط خاص می‌تواند مضر باشد. زمانی که سیب زمینی در معرض روش‌های پخت با حرارت بالا قرار می‌گیرد، این ماده تشکیل می‌شود. اگر سیب زمینی پخته را در یخچال نگهدارید و سپس دوباره گرم کنید، ممکن است سطح آکریل آمید افزایش یابد. نگهداری سیب زمینی پخته در دمای اتاق، خطر تشکیل این ماده را کمتر می‌کند. آکریل آمید کاملاً بی‌بو و شفاف است که در دماهای بالا در مواد نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی و نان ایجاد می‌شود و بر اساس تحقیقات، می‌تواند خطر سرطان در انسان را افزایش دهد.

از دست دادن مواد مغذی

سیب زمینی آب پز دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. اما نگهداری آن در یخچال ممکن است منجر به از دست رفتن برخی مواد مغذی شود. دمای سرد ممکن است مقدار ویتامین C و دیگر ویتامین‌ها را کاهش دهد و در نتیجه تغذیه آن را تحت تأثیر قرار دهد. برای حفظ حداکثر فواید تغذیه‌ای، بهتر است سیب زمینی را در دمای اتاق نگهدارید.

عوارض مصرف سیب زمینی سرد

افزایش فساد

بسیاری فکر می‌کنند که یخچال مواد غذایی را تازه نگه می‌دارد، اما سیب زمینی پخته در یخچال ممکن است زودتر فاسد شود. دمای سرد می‌تواند باعث ایجاد طعم ناخوشایند و شیرین ناشی از تبدیل نشاسته به قند شود. برای حفظ تازگی سیب زمینی پخته، بهتر است آن را در یک محیط خنک و تاریک نگهداری کنید.

منبع : ایلنا

خطرات مصرف سیب زمینی سرد برای سلامتی را جدی بگیرید ! (2 نکته مهم)

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا