دارو های گیاهی

خواص بی نظیر تره کوهی برای سلامتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

معرفی تره کوهی و فواید آن

تره کوهی یک نوع سبزی محلی است که مثل دیگر سبزیجات، دارای خواص دارویی و ارزش غذایی بالایی می‌باشد. این گیاه به خاطر عطر و طعم خوشایندش، هم به صورت خام و هم در پخت غذاهای محلی به کار می‌رود. افزایش توانایی یادگیری، کمک به یادآوری، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سکته، تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید، درمان بواسیر، و بهبود کارکرد غده تیروئید، برخی از مهم‌ترین خواص تره کوهی و فواید مصرف این سبزی باارزش است.

تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش توانایی یادگیری، تقویت بینایی، مبارزه با آب مروارید و کمک به بهبود عملکرد غده تیروئید از جمله مهم‌ترین خواص تره کوهی می‌باشد.

مشخصات تره کوهی

تره کوهی، نوعی گیاه مشابه تره فرنگی است که طعمی تند مانند پیاز و سیر دارد. ریشه این گیاه، شبیه پیاز است و برگ‌های آن بلند و سبز می‌باشد. در زبان محلی، اگر این سبزی در دشت رشد کرده باشد به آن «کورایه» و اگر در کوه‌ها رشد کند به آن «کنیوال» می‌گویند. این گیاه در مناطق آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد در کشور ما می‌روید.

خواص درمانی تره کوهی

برخی از مهم‌ترین خواص تره کوهی برای درمان بیماری‌ها عبارتند از:

  • تره کوهی مانند پیاز و سیر خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد و مصرف آن به پاکسازی روده‌ها و دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  • ماده‌ای به نام کولین که در تره کوهی وجود دارد، به عنوان یک انتقال‌دهنده شیمیایی در مغز عمل می‌کند و خوردن مقدار کافی از آن باعث بهبود یادگیری در بچه‌ها و بزرگ‌سالان می‌شود.
  • این سبزی به خاطر مقدار بالای ویتامین A، برای تقویت بینایی مفید است و در پیشگیری و درمان آب مروارید چشم موثر می‌باشد.
  • برای درمان فراموشکاری، جوشانده ریشه تره کوهی به همراه گل پامچال (هر کدام ۱۰۰ گرم) به مدت ۵ روز بسیار مفید است.
  • تره کوهی در طب سنتی برای درمان بیماری‌های کبد استفاده می‌شود و به کمک دفع کلسترول به سلامت کبد کمک می‌کند. همچنین ترکیب تره با سرکه برای باز کردن گرفتگی‌های کبد و طحال مفید است.
  • خوردن تره کوهی با روغن حیوانی در دفع کرم‌های معده موثر است.
  • تره کوهی منبع عالی پلی‌فنول است که از قلب محافظت می‌کند. همچنین مانند دیگر سبزی‌ها، حاوی مواد سولفوری مثل کمپفیرول است که از آسیب به دیواره رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. به طور کلی، مصرف تره کوهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.
  • اضافه کردن تره کوهی به رژیم غذایی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و احتمال بروز برخی سرطان‌ها را کم می‌کند.
  • در کتب طب سنتی آمده است که اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کرده و به مدت ۳ روز روزانه یک استکان بنوشیم، تمامی بادهای بدن را دفع می‌کند.
  • این گیاه به سلامت و زیبایی پوست کمک کرده و به خاطر ویتامین C زیاد، در تولید کلاژن به بدن یاری می‌رساند.
  • از دیگر خواص تره کوهی، بهبود عملکرد غده تیروئید به لطف ماده سلنیوم موجود در آن است.
  • از ضماد تره کوهی برای نرم کردن ورم‌ها استفاده می‌شود.
  • تره کوهی باعث افزایش ترشح ادرار و قاعدگی می‌شود و به همین خاطر قاعده‌آور است.
  • جوشانده یا پخته شده تره کوهی به همراه جو می‌تواند در درمان سردرد، درد سینه و تنگی نفس مؤثر باشد.

“`

  • خوردن برگ‌های پخته تره فرنگی برای درمان بواسیر مفید است.

سبزی


ارزش غذایی تره کوهی

تره کوهی حاوی ویتامین‌های A و C و همچنین فولات، که نوعی ویتامین B است، می‌باشد. این گیاه همچنین شامل مواد معدنی مانند آهن، سلنیوم و اسید فولیک و دیگر ویتامین‌هاست.

این گیاه منبع خوبی از مواد پلی فنول است که به محافظت از قلب کمک می‌کند. همچنین ترکیب سولفوری به نام کمپفرول دارد که از رگ‌های خونی در برابر آسیب محافظت و به کبد در دفع کلسترول کمک می‌کند.

تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول‌ها می‌رساند، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و سطح انرژی را افزایش می‌دهد. این گیاه ۳۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین A را فراهم می‌کند که برای حفظ سلامتی پوست، استخوان و بافت‌های نرم ضروری است. همچنین به تولید رتینول کمک می‌کند که بر بینایی تاثیرگذار است.

این گیاه ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین می‌کند. ویتامین C به تولید کلاژن در بدن کمک کرده، از بروز آب مروارید جلوگیری می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و خطر بعضی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. فولیک اسید موجود در این گیاه به تولید سلول‌های جدید در بدن کمک کرده و احتمال بروز بیماری‌های قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

مضرات تره کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

1. خوردن زیاد از انواع تره در شب ممکن است خواب را مختل کند.
2. افرادی که دارای مزاج سودایی هستند، بهتر است در مصرف این گیاه مبالغه نکنند.

separator line

بیشتر بخوانید:

خواص بی نظیر تره کوهی برای سلامتی (2 نکته مهم)

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا