دارو های گیاهی

خواص درمانی قدیمیترین سبزی دنیا (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

کاهو سرشار از بتاکاروتن، اسید فولیک، ویتامین C، و تعدادی ویتامین‌های دیگر مثل B1، B2، B3، B5 و ویتامین E، همچنین کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، آهن، مس و روی است.

باشگاه خبرنگاران: کاهو یکی از قدیمی‌ترین سبزیجات دنیا است که اصل آن از هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد.

طبق مدارکی که وجود دارد، کاهو از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می‌شده و یک قرن قبل از میلاد به روم رفته و به عنوان غذایی مهم برای رومیان تبدیل شده است.

کریستف کلمب تخم کاهو را به قاره آمریکا آورد و از اوایل قرن پانزدهم میلادی کاهو در هائیتی و باهاما کشت می‌شده است. این گیاه یکساله است و برگ‌های پهن و دراز سبز رنگ و طعم کمی شیرین دارد.

کاهو یکی از سبزیجات بسیار مفید است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و تاریخی بسیار طولانی دارد. کاهو یکی از قدیمی‌ترین سبزیجاتی است که اصل آن از هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد.

در حال حاضر، حدود ۱۶ نوع کاهو در آمریکا کاشت می‌شود که در تمام طول سال موجود است. به طور کلی، دو دسته کاهو وجود دارد:

۱– کاهوی پرورشی و اهلی، که برای سالاد استفاده می‌شود. از مهم‌ترین انواع آن می‌توان به کاهوی گرد (HEAD LETTUCE) و کاهوی ایرانی (ROMAINE LETTUCE) اشاره کرد. کاهوی ایرانی از نظر ارزش غذایی بهتر از کاهوی گرد است. زیرا کاهوی گرد دارای مقدار زیادی فیبر است که ممکن است باعث نفخ شود.

۲- کاهوی وحشی

ارزش غذایی

کاهو سرشار از بتاکاروتن، اسید فولیک، ویتامین C و مقدار کمی ویتامین‌های B1، B2، B3 و B5 و همچنین ویتامین E و مواد معدنی مختلف است.

خواص درمانی

– کاهو به عنوان یک مسکن و آرام‌بخش طبیعی شناخته شده است. به دلیل ترکیبات طبیعی آن، مصرف زیاد این سبزی می‌تواند موجب احساس خواب آلودگی شود.

– برعکس تصور عموم، کاهو قدرت خوبی در تقویت معده دارد و همچنین یک داروی طبیعی برای درمان یبوست است.

– کاهو مقدار زیادی آهن دارد و به تولید خون در بدن کمک می‌کند.

خواص درمانی قدیمیترین سبزی دنیا  (2 نکته مهم)

– به بانوان شیرده توصیه می‌شود که کاهو مصرف کنند زیرا می‌تواند تولید شیر را افزایش دهد.

– کاهو در درمان بیماری‌های مختلف مانند سیاه‌سرفه، رماتیسم، برونشیت و بسیاری از مشکلات کبدی مفید است و همچنین به پاکسازی خون کمک می‌کند.

– برای تسکین سرفه و درد قفسه سینه می‌توانید کاهو را بپزید و میل کنید.

– اگر با مشکل بی‌خوابی مواجه هستید، می‌توانید قبل از خواب از کاهو استفاده کنید.

– کاهو به افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و عصبی توصیه می‌شود.

– این سبزی خاصیت ضد تب، ضد روماتیسم و همچنین مانع خونریزی نیز دارد.

– کاهو حاوی ماده‌ای به نام لاکتوکاریوم است که برای خواب آور بودن مفید است.

– او همچنین در درمان برونشیت‌ها، سیاه‌سرفه و مشکلات عصبی کمک کرده و به تخلیه امعاء کمک می‌کند.

– برای افرادی که با یرقان یا مشکلات کبدی و کلسترول بالا مواجه هستند بسیار کارآمد است.

– خاصیت خنک‌کنندگی داشته و در تسکین سوختگی‌های آفتاب مفید است.

– کاهو ممکن است به تحریک اشتها کمک کند.

– توان جنسی را تقویت کرده و بر نازایی تاثیر مثبت دارد، به طوری که مصریان باستان آن را «گیاه بارور» می‌دانستند.

– از عصاره کاهو در لوازم آرایشی برای مرطوب‌کنندگی و حفاظت پوست از عوامل محیطی استفاده می‌شود.

– کاهو تسکین‌دهنده دردهای قاعدگی است و ممکن است خون‌ریزی را افزایش دهد، بنابراین توصیه می‌شود در دوران قاعدگی کمتر مصرف شود.

– از کاهو برای درمان خارش دهانه رحم و جلوگیری از ترشحات غیر طبیعی نیز استفاده می‌شود.

– دانشمندان متوجه شده‌اند که مصرف زیاد کاهو می‌تواند به فراموشی منجر شود.

– برای رویش موی جای زخم‌ها، می‌توانید کاهو را بکوبید و به محل مورد نظر بمالید.

ضماد را در آن محل قرار دهید.
– کاهو به بهبود زخم‌های مجاری ادرار و مثانه کمک می‌کند.

خواص سکنجبین:

سکنجبین در واقع نوعی شربت است که از ترکیب سرکه و عسل تهیه می‌شود. این مخلوط خوشمزه و معطر، معمولاً با نسبت مشخصی از سرکه و عسل درست می‌شود. در جاهایی که عسل پیدا نمی‌شد یا می‌خواستند شربت ارزان‌تری درست کنند، سکنجبین را با مخلوط سرکه و شکر می‌ساختند و این شربت را همچنان سکنجبین می‌نامیدند. حالا که عسل کمیاب‌تر و گران‌تر شده، بیشتر مردم سکنجبین را با شکر درست می‌کنند.

در طب سنتی، هر غذایی چند مصلح دارد. مصلح به معنای یک ماده غذایی یا دارویی است که مصرف آن کنار غذا، به اصلاح و کاهش عوارض جانبی آن غذا کمک می‌کند و تأثیر آن را در بدن و اعضای مربوطه افزایش می‌دهد. ایرانی‌ها در تغذیه سنتی‌شان به این مصلحات خیلی توجه داشتند و تقریباً هیچ غذایی بدون مصلح مصرف نمی‌شد. سکنجبین هم از این دسته است.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها را افزایش می‌دهد.

مضرات:

اگر خیلی در خوردن کاهو زیاده روی نکنید، این سبزی هیچ ضرری ندارد.

اما اگر در مصرف کاهو افراط کنید، ممکن است باعث کاهش قدرت جنسی، فراموشی و ضعف حافظه، کاهش بینایی و نفخ شکم شود. برای جلوگیری از این عوارض می‌توانید کاهو را با نعناع، کرفس و زیره بخورید.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا