دارو های گیاهی

خواص ریحان چیست؟آشنایی با خواص درمانی و فوق العاده مفید ریحان (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خواص ریحان و خواص درمانی آن:ریحان با نام علمی ocimum basilicum و از خانواده labiatae یا نعناعیان، یک گیاه یک‌ساله است که به عنوان سبزیجات برگی شناخته می‌شود. این گیاه دارای عطری و طعمی فوق‌العاده است و به خاطر خواص درمانی‌اش در بسیاری از سفره‌های ما پیدا می‌شود، هم به تنهایی و هم در کنار سایر غذاها.

ریحان در ایران، افغانستان و سند بومی است و حدود پانصد سال پیش از هند به اروپا معرفی شده است. بیش از ۶۰ نوع ریحان در دنیا وجود دارد که انواع مختلف آن شامل سبز، بنفش، کرمانی، فری و ریحان کوچک و بزرگ است. مزه اکثر آنها شیرین و تند است و برخی مانند ریحان لیمویی و دارچینی، طعم لیمو و دارچین دارند.

خواص درمانی ریحان

ریحان مانند سایر گیاهان هم خانواده خود، دارای اسانس‌هایی است که در برگ، ساقه و گل‌ها ذخیره می‌شود و همچنین دارای موسیلاژ و تانوئیدها و مواد تلخ نیز هست.

در بیشتر نقاط ایران، ریحان به عنوان سبزی خوراکی کشت می‌شود و از برگ‌های آن استفاده می‌شود. در制作 اسانس نیز باید از قسمت‌های هوایی گیاه استفاده کرد. در ایران، دو نوع ریحان سبز و بنفش وجود دارد که بنفش آن طعم تندتری دارد و ترکیبات اسانسی این دو نوع با یکدیگر متفاوت است.

آشنایی با خواص درمانی ریحان:

::خواص درمانی ریحان:استفاده از ریحان می‌تواند به تسکین سردرد و میگرن کمک کند و در درمان سرفه و تنگی نفس مؤثر است.

::خواص درمانی ریحان:طبیعت این گیاه گرم و خشک است و خواص درمانی‌اش شامل تقویت و تحریک سیستم گوارشی است و به هضم غذا کمک می‌کند. همچنین می‌تواند تب را کاهش دهد و آرامش‌بخش باشد.

::خواص درمانی ریحان:ریحان می‌تواند بوی بد ناشی از خوردن سیر و پیاز را از بین ببرد. همچنین زخم‌های دهان را بهبود می‌بخشد و مشکلات دندانی را رفع می‌کند.

::خواص درمانی ریحان:این گیاه همچنین می‌تواند به تقویت معده و اعصاب کمک کند و انواع سردردها و میگرن را تسکین دهد. در مواردی مانند سکسکه، پولیپ بینی، درد قفسه سینه، سرفه و تنگی نفس نیز مفید است.

خواص ریحان چیست؟آشنایی با خواص درمانی و فوق العاده مفید ریحان (2 نکته مهم)

::خواص درمانی ریحان:تخم ریحان هم به عنوان ملین و هم برای قطع اسهال استفاده می‌شود. این تخم‌ها در درمان اسهال خونی و سوزاک مؤثرند و دم‌کرده آن دمای بدن را کاهش می‌دهد.

::خواص درمانی ریحان:ریحان می‌تواند برای آرامش اعصاب مؤثر باشد و همچنین برای درمان سردردهای عصبی نیز مؤثر است. برای تهیه دم‌نوش ریحان، ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه ریحان به همراه برگ و گل را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت ۱۲ دقیقه دم کنید. سپس آن را صاف کرده و می‌توانید بعد از هر وعده غذا یک فنجان از آن بنوشید تا افسردگی را کاهش دهید.

::خواص درمانی ریحان:ریحان خواص ضد باکتریایی دارد که به دلیل روغن‌های فرار موجود در آن است، مانند استراگول، لینالول، سینئول، اوژنول و لیمونن. تحقیقات نشان داده که این روغن‌ها می‌توانند از رشد باکتری‌های مختلف جلوگیری کنند.

“`

معمولی مقاومت نشان داده­اند و اثر درمانی و محافظتی خوبی از خود بر جای گذاشته‌اند.

::خواص درمانی ریحان:اوژنول (یکی از روغن‌های فرار موجود در ریحان) می‌تواند در مسدود کردن آنزیم سیکلوکسیژناز (COX) که در بدن وجود دارد، کمک کند. این آنزیم در داروهای ضد التهاب مثل آسپرین و ایبuprofen هم وجود دارد.

:: خواص درمانی ریحان:ریحان دارای ویتامین A (از طریق بتاکاروتن)، منیزیم و بسیاری از مواد مغذی دیگر است که می‌توانند از آسیب رادیکال‌های آزاد به دیواره سلول‌ها جلوگیری کنند، همچنین جریان خون را بهبود می‌بخشند و از اکسید شدن کلسترول در خون جلوگیری می‌کنند.

خواص ریحان خواص درمانی ریحان

خواص عرق ریحان

1)ریحان کمک خوبی برای درمان سردردهای میگرنی و عصبی است.

2)نوشیدن یک فنجان عرق ریحان می‌تواند نفخ و گاز معده را از بین ببرد.

3)عرق ریحان را همراه غذا میل کنید تا در هضم غذا مؤثر باشد.

4)ریحان آرام‌بخش و تقویت‌کننده قلب محسوب می‌شود.

5)این عرق، ضدعفونی‌کننده دستگاه گوارش است.

6)عرق ریحان مشکلات پوستی را حل کرده و برای درد گوش نیز مفید است.

گردآوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا