خواص پونه (2 نکته مهم)

یک متخصص داروسازی با تاکید بر این نکته که پونه دارای خواص درمانی زیادی است، گفت: با وجود این خواص مفید، اسانس پونه که در بازار موجود است باید با احتیاط مصرف شود زیرا مصرف خوراکی بیش از یک قاشق چایخوری اسانس پونه میتواند عوارض جدی ایجاد کند.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی در گفتوگوی خود با ایسنا گفت: اسانس پونه یکی از منابع طبیعی تولید منتول است و یکی از محصولات این گیاه، عرق آن است.
وی افزود: در گذشته پونه را در اتاق افرادی که تشنج داشتند آویزان میکردند و معتقد بودند که تأثیر آن بیشتر از گیاه گل سرخ است. همچنین برای بهبود سردرد و گیجی به دور سر میبستند.
صالحی سورمقی اشاره کرد که در گذشته، چای پونه برای درمان سرماخوردگی، سرفه و مشکلات قاعدگی مورد استفاده قرار میگرفت. او همچنین تأکید کرد: به هر صورت، پونه باید با احتیاط مصرف شود، چون مصرف زیاد آن میتواند باعث مسمومیت شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از این گیاه به ویژه به عنوان ضدعفونیکننده، ضد نفخ، صفراآور، معرق، هضمکننده، قاعدهآور، ضد سرفه و محرک استفاده میشود.
خواص پونه
این متخصص داروسازی گفت: مصرف خوراکی بیش از یک قاشق چایخوری اسانس پونه میتواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.
صالحی سورمقی افزود که اگر به اندازه مناسب مصرف شود، اسانس پونه یا فرآوردههای آن عارضه جانبی ندارند و آماری در آمریکا نشان میدهد که مصرف دو قاشق چایخوری اسانس پونه در یک مادر 18 ساله منجر به مرگش شده است. حتی نصف قاشق چایخوری اسانس پونه میتواند باعث تشنج و کما شود.
وی درباره خواص درمانی این گیاه گفت:
پونه دارای خواص درمانی زیادی است که شامل ضد درد، جلوگیری از چسبندگی پلاکتها، بیحسکننده، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتیاکسیدان، ضد روماتیسم، ضد اسپاسم، ضد ویروس، قابض، ضد نفخ، ضد افسردگی، ضد احتقان، معرق، ادرارآور، قاعدهآور، قارچکش، مسکن، تقویتکننده معده و شلکننده عضلات میباشد.