دامنه نگرانی ها از مصرف روغن پالم گسترده تر شد! (2 نکته مهم)

نگرانیها درباره استفاده از روغن «پالم» در مواد غذایی و لبنیات به انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان نیز رسید. رییس این انجمن گفت که «هشت ماه پیش دو نامه به وزارت بهداشت فرستادیم و نسبت به وجود روغن «پالم» در شیر و لبنیات هشدار دادیم». او از دولت خواسته است که به سرعت نام تولیدکنندگانی که از این روغن استفاده میکنند، منتشر کند و سلامت مردم را به خطر نیندازد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، این هشدارها همزمان با خبری است که رییس «انجمن صنفی روغن نباتی» روز گذشته اعلام کرده است:
او گفت که «استفاده از روغن «پالم» به میزان مجاز که توسط وزارت بهداشت تعیین شده، مشکلی برای سلامتی مردم ایجاد نمیکند، اما بستگی به میزان مصرف خانوارها دارد.»
با این حال، مسیح انصاری، رییس «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان» بیان کرد: «ما هشت ماه پیش به وزارت بهداشت درباره استفاده از روغن «پالم» در لبنیات هشدار دادیم، اما هیچ پاسخی از آنها دریافت نکردیم. اکنون، وزیر بهداشت به وجود این روغن در لبنیات اشاره کرده است.»
نگرانیها درباره روغن «پالم» بیشتر شد!
رییس «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان» ادامه داد: «اگر روغن «پالم» در محصولات لبنی استفاده میشود، چرا به مردم بهصورت واضح اطلاعرسانی نشده است؟ و اگر این روغن استاندارد است، چرا به مردم آموزش ندادهاند که هنگام خرید به این موضوع توجه کنند؟»
این نگرانیها تنها از سوی مسئولان دولتی مطرح شده است. فعالان بخش خصوصی معتقدند که استفاده از روغن «پالم» نهتنها مضر نیست، بلکه میگویند بین روغن «سویا» و «آفتابگردان» با «پالم» هیچ تفاوتی وجود ندارد.
محمد قبله، رییس «انجمن صنفی روغن نباتی» گفت که «30 درصد از ترکیبات روغن سرخکردنی به روغن «پالم» اختصاص دارد» و در پاسخ به سوالی درباره اجازه استفاده از روغن «پالم» در کارخانهها برای کاهش هزینه تولید، گفت: «من اطلاعی درباره این موضوع ندارم.»
دبیر «انجمن صنفی روغن نباتی» همچنین اشاره کرد که 95 درصد روغن «پالم» وارداتی در صنعت روغننباتی و بقیه در صنایع لبنی استفاده میشود. او گفت: «ما به عنوان تولیدکننده روغن مسئولیم و اگر روغنی به صنایع دیگر برود، باید خود صنعت روغن آن را تولید کند.»
وی در پاسخ به سخنان وزیر بهداشت که گفته بود «روغن پالم سرطانزاست»، اعلام کرد: «چه تفاوتی بین روغن «پالم» و «سویا» وجود دارد که «پالم» را سرطانزا میدانند؟»
او ادامه داد: «ما از دانشگاههای علوم پزشکی خواستهایم که بهجای روغن مایع، روغن جامد به ما بدهند. در این وضعیت، وزارت بهداشت باید درباره مصرف روغن و مقدار آن فرهنگسازی کند و با متخلفان برخورد کند، نه اینکه با صحبتهایش موجب کاهش مصرف لبنیات در مردم شود.»
او تاکید کرد: «جز وزیر بهداشت، از کسی نشنیدهایم که روغن «پالم» سرطانزاست.»