دانه چیا | نحوه مصرف دانه چیا چگونه است؟ (2 نکته مهم)

طریقه مصرف و طبع دانه چیا
دانه های چیا یک گزینه فوق العاده برای تهیه غذای سالم هستند. با اینکه اندازه کوچکی دارند، اما ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. بیایید با هم به جزئیات بیشتری نگاهی بیندازیم.
طرز استفاده از دانه چیا
دانستنی هایی درباره چیا
دانه چیا یکی از اعضای خانواده نعناع است و به همین دلیل، بدون آفت رشد می کند.
در گذشته، دانه های چیا آنقدر ارزشمند بودند که از آن برای مبادله کالا به عنوان پول استفاده می شد.
دکتر واین کوتیس این دانه ها را در دهه 1990 معرفی کرد.
دانه های چیا به رنگهای قهوهای، خاکستری، سیاه و سفید وجود دارند و همچنین گل های چیا به رنگ سفید و بنفش هستند.
مقدار مصرف روزانه دانه چیا
بهتر است روزانه تا 20 گرم دانه چیا را دو بار در روز، قبل از هر وعده غذایی یا به عنوان میان وعده مصرف کنید.
دانه چیا را از کجا تهیه کنیم؟
در ایران، دانه های چیا را میتوان از فروشگاه های ارگانیک و فروشگاه های بزرگ در تمام شهرها تهیه کرد.
نحوه مصرف دانه چیا
دانه های چیا میتوانند بعد از خیساندن در آب، برای تهیه شربت و اسموتی، سالاد، ماست میوهای و انواع سوپ و آش استفاده شوند.
پودر دانه چیا هم میتواند برای تهیه نان، کیک، پودینگ، سس سالاد و چای و دمنوش چیا مورد استفاده قرار گیرد.
تفاوت دانه چیا و تخم شربتی (تخم ریحان)
دانه چیا معمولاً به رنگ های خاکستری، سیاه، سفید و گاهی قهوه ای دیده میشود، در حالی که تخم شربتی یا دانه های ریحان بیشتر به رنگ سیاه هستند.
دانه چیا میتواند تا 10 برابر وزن خود آب جذب کند، در حالی که تخم شربتی در آب یک لایه ژلاتینی بیرنگ اطراف خود ایجاد میکند و بزرگ میشود.
دانه چیا هیچ طعم خاصی ندارد، اما تخم شربتی عطر ریحان دارد.
شما میتوانید دانه های چیا را خام یا خیسانده مصرف کنید، در حالی که تخم شربتی را حتماً باید خیسانده استفاده کنید.
پودینگ دانه چیا
وقتی دانه چیا شب در آب خیسانده میشود، دور آن بافتی نشاستهای ایجاد میشود. میتوانید کمی دارچین و اگر طعم شیرین دوست دارید، کمی استویا به آن اضافه کنید. این یک خوراکی خوشمزه مثل پودینگ است که میتوانید صبح، ظهر یا شب بخورید.
مواد اولیه:
- یک سوم فنجان دانهی چیا
- ۱ فنجان شیر نارگیل
- ۲ قاشق غذاخوری عسل
- نصف قاشق چایخوری عصارهی وانیل
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک هیمالیا یا نمک دریا
طرز تهیه:
- دانهی چیا، شیر نارگیل، عصارهی وانیل، و عسل را با هم مخلوط کنید. مواد را خوب هم بزنید و حداقل ۳۰ دقیقه یا حتی شب در یخچال بگذارید تا دانههای چیا رطوبت را جذب کرده و بزرگ و ژلهای شوند، مثل یک پودینگ.
- آن را با قاشق در یک لیوان یا فنجان بریزید.
- افزودنیهای دلخواه خود را اضافه کنید و لذت ببرید.
مصرف دانه چیا به عنوان چاشنی
دانهی چیا تقریباً به هر غذایی میتواند اضافه شود، از ماست تا سس سیب و اسموتیها. به خاطر داشته باشید که دانهی چیا بعد از مخلوط شدن با مایعات، دورش بافتی ژلهای دارد. بنابراین اگر دوست دارید کمی ترد باشد، بهتر است دانهی چیا را درست قبل از خوردن روی غذا بریزید.
استفاده از دانههای چیا در تنقلات
من به شما پیشنهاد میکنم که دانههای چیا را در وعدههای خانگی خود به کار ببرید، اما تنقلات خریدنی هم وجود دارند که دانههای چیا جزء مهم آنها هستند. حتماً به مقدار شکر این محصولات توجه کنید. اما اگر زمان کافی ندارید، این تنقلات میتوانند انتخابهای خوبی باشند، حتی برای بچهها.
کرهی چیا
شما میتوانید دانههای چیا را با میوههای توت و مقداری استویا ترکیب کنید تا مربای خانگی خوشمزه ای درست کنید. نیازی به استفاده از پکتین نیست، چون دانههای چیا خودشان میتوانند حالت ژلهای خوبی ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید :