رسپی

دستور تهیه استاک سبزیجات (عصاره سبزیجات) به راحت ترین روش (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه استاک سبزیجات (آب یا عصاره سبزیجات)

استاک سبزیجات یا عصاره سبزیجات که از پختن و عصاره‌گیری چند نوع سبزی تهیه می‌شود، برای انواع سوپ‌های گیاهی و غذاهای آبکی استفاده می‌شود.

برای درست کردن استاک سبزیجات به چند ماده ساده اما با بهترین ترکیب نیاز دارید. می‌توانید مقدار زیادی از آن را درست کرده و برای سوپ، خورش یا حتی پلو استفاده کنید.

ممکن است قبلاً دستورهایی دیده باشید که در آنها از آب سبزیجات استفاده شده. آب سبزیجات مایعی است که از پختن سبزیجات به‌دست می‌آید و در آشپزی کاربردهای زیادی دارد.

آنهایی که گیاهخوار هستند یا می‌خواهند سوپی با طعم کاملا گیاهی داشته باشند، به‌جای آب گوشت یا عصاره مرغ از عصاره سبزیجات استفاده می‌کنند.

ما از اصطلاح استاک سبزیجات استفاده می‌کنیم چون مفهوم دقیق‌تری دارد، اما می‌توانید از عبارات آب سبزیجات یا عصاره سبزیجات هم استفاده کنید.

درست کردن استاک سبزیجات بسیار آسان است و حتی یک کودک هم می‌تواند آن را درست کند. بله، خیلی ساده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.

شما فقط نیاز به یک قابلمه بزرگ و سبزیجات در دسترس دارید. اگر عادت دارید که خورش مرغ را برای مهمان‌ها درست کنید، باید مقداری هویج و کرفس در یخچال‌تان داشته باشید. پیاز هم که پاشنه آشپزی ایرانی است و بدون آن، آشپزی سخت می‌شود.

من قبلاً همیشه مقداری سبزیجات مثل کرفس، هویج و فلفل دلمه‌ای را خرد می‌کردم و در فریزر می‌گذاشتم، اما سال‌هاست که این کار را نمی‌کنم.

شاید به خاطر گذر سال‌ها باشد، اما من دلیل دیگری هم دارم؛ وقتی می‌توانم همه‌چیز را تازه و آماده درست کنم، چرا باید از مواد منجمد استفاده کنم؟

مواد لازم برای تهیه استاک سبزیجات

  1. روغن نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری یا روغن زیتون بدون بو
  2. پیاز: ۱ عدد متوسط، نگینی ریز (با پوست)
  3. سیر: ۴ حبه
  4. هویج: ۴ عدد، نگینی ریز (با پوست)
  5. ساقه کرفس: ۴ ساقه نگینی شده
  6. نمک دریا و فلفل سیاه: ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از هر یک
  7. آب تصفیه‌شده: ۹ تا ۱۰ پیمانه
  8. سبزی برگ پهن: ۱ پیمانه خرد شده (کیل یا کولارد)
  9. جعفری: ½ پیمانه، تازه خرد شده
  10. آویشن: ۱ مشت تازه یا ۱ قاشق غذاخوری خشک (پودر نشود)
  11. رزماری: ۱ مشت کوچک یا ۱ قاشق غذاخوری خشک شده
  12. برگ بو: ۲ عدد کامل
  13. رب گوجه: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

دستور تهیه استاک سبزیجات به صورت مرحله به مرحله

  1. یک قابلمه بزرگ را روی شعله متوسط گرم کنید. وقتی که گرم شد، روغن (یا آب اگر می‌خواهید از روغن پرهیز کنید)، پیاز، سیر، هویج و کرفس را اضافه کنید.
  2. نصف قاشق چایخوری از نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید تا روی تمام مواد را بپوشاند. سبزیجات را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند و کمی تغییر رنگ بدهند و در این حین مرتب هم بزنید.
  3. آب، سبزی برگ پهن، جعفری، آویشن، رزماری، برگ بو و بقیه نمک و فلفل را اضافه کنید و حرارت را تا بالاتر از متوسط افزایش دهید تا مخلوط به جوش بیاید. وقتی که آب به جوش آمد،…

“““html

  • وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید تا آرام بپزد.
  • حالا رب گوجه را اضافه کنید (اگر دوست دارید طعم ملایم‌تری داشته باشد، مقدار کمتری اضافه کنید و اگر می‌خواهید طعم ترش‌تر باشد، بیشتر اضافه کنید). مواد را خوب بهم بزنید تا مخلوط شوند. درب قابلمه را جوری بگذارید که کمی باز باشد.
  • به پختن ادامه دهید برای مدت ۳۰ دقیقه دیگر، اما بهتر است بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت باشد. هر چه بیشتر بپزد، طعم آن غلیظ‌تر می‌شود.
  • نزدیک به پایان پخت، استاک سبزیجات را مزه کنید و در صورت نیاز، نمک، فلفل و یا سبزیجات معطر بیشتری اضافه کنید. من حدود ۲ قاشق چایخوری نمک و فلفل اضافه کردم، اما شما می‌توانید بر اساس ذائقه خود، آن را تندتر یا شورتر کنید. حتی میزان رب گوجه هم به سلیقه شما بستگی دارد.
  • به آرامی بگذارید خنک شود، سپس یک آبکش را روی قابلمه دیگری بگذارید و مخلوط را صاف کنید. این مخلوط را بین چند شیشه تقسیم کنید. قبل از بستن درب شیشه‌ها، بگذارید کاملاً خنک شوند.
  • شیشه‌ها را در یخچال به مدت ۵ روز نگهداری کنید یا اگر می‌خواهید فریز کنید، به مدت ۱ ماه. یکی از روش‌ها برای فریز کردن استفاده از ظروف شیشه‌ای دردار مخصوص فریزر (مانند فریگور) یا حتی کیسه‌های زیپ‌لاک است که در مورد دوم باید با احتیاط انجام دهید. از این استاک سبزیجات در انواع سوپ، سس، خورش و دم‌پخت می‌توانید استفاده کنید.
  • بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه فریتاتای سبزیجات، سالم و بسیار خوشمزه + دستور تهیه تصویری

    دستور تهیه استاک سبزیجات (عصاره سبزیجات) به راحت ترین روش (مرحله به مرحله)

    حفظ طعم و رنگ سبزیجات به هنگام پخت

    شستشوی سبزیجات و شناخت مراحل اصولی آن

    پخت سبزیجات با ۶ روش متفاوت

    نکات مهم

    این دستورالعمل به شما ۱۰ پیمانه آب سبزیجات می‌دهد.
    در مورد سبزیجات معطر، به ازای هر مشت تازه می‌توانید از ۱ قاشق غذاخوری خشک آن استفاده کنید.
    به غیر از سبزیجات معطر گفته شده، می‌توانید از مقدار کمی ادویه معمول خورش یا سوپ استفاده کنید.

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا