رسپی

دستور تهیه اشکنه گردو غذای سالم و مقوی اراک (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه اشکنه گردو درست کنیم؟

شاید شما هم نام اشکنه گردو را شنیده باشید. این غذا به روش‌های مختلفی در شهرهای مختلف ایران درست می‌شود، اما اصل تهیه آن تقریباً یکسان است.

اشکنه جزو دسته آبگوشت‌هاست و از غذاهای قدیمی است که در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو می‌شد. معمولاً این غذا به همراه نان خورده می‌شود و نان را با آن تیلیت می‌کنند.

امروزه بیشتر غذاها برنجی است و در مهمانی‌ها کمتر پیش می‌آید که آبگوشت یا اشکنه تهیه شود. اما در زمان‌های قدیم، غذاهای اینچنینی بسیار محبوب بودند و طرفداران زیادی داشتند.

اشکنه گردو خاص استان مرکزی و شهر اراک است، زیرا در این مناطق باغ‌های گردو به وفور وجود دارد و در نتیجه پخت اشکنه گردو رواج داشت.

البته در یزد هم این غذا تهیه می‌شود. با توجه به نامش، ماده اصلی این اشکنه گردو است و به همین خاطر خواص زیادی دارد.

دستور تهیه قدم به قدم پخت اشکنه گردو

مواد لازم برای تهیه اشکنه گردو:

  • گردو ۱۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی ۲ عدد
  • بادمجان ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • لوبیا چشم‌بلبلی پخته ۱ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • ادویه مخلوط ۱ قاشق غذاخوری
  • تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • آبغوره ۱ استکان

مراحل تهیه اشکنه گردو:

در اولین مرحله، پیاز و سیب‌زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. بادمجان را خوب بشویید و با پوست خرد کنید. سپس مقدار کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و پیاز، سیب‌زمینی و بادمجان را در آن سرخ کنید.

اجازه دهید تا مواد خوب سرخ شوند. سپس در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و رب گوجه‌فرنگی را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و رنگش تغییر کند. سپس مواد سرخ‌شده را به آن اضافه کنید.

در این مرحله، گوجه‌فرنگی را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. سپس ادویه‌ها و تخم گشنیز را بیفزایید و نیم لیتر آب همراه با لوبیای پخته شده و گردوهای خرد شده را به مخلوط بیفزایید.

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۵ دقیقه اشکنه گردو بپزد. سپس آبغوره را اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا به مدت ۲ ساعت به خوبی جا بیفتد. اشکنه گردوی شما آماده است. نوش جان.

اشکنه با گردو

خواص اشکنه گردو

همان‌طور که گفته شد، اشکنه گردو خواص زیادی برای بدن دارد که دلیل آن، وجود گردو در این غذاست. مغز گردو به عنوان غذایی برای بهبود مغز شناخته می‌شود زیرا دارای مقادیر زیادی امگا ۳ است و به عملکرد بهتر مغز کمک می‌کند.

گردو دارای چربی زیادی است، اما جالب است که حدود ۱۵ درصد از چربی آن غیر اشباع بوده و برای بدن مفید است. فقط یک چهارم فنجان مغز گردو می‌تواند بخش زیادی از نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تأمین کند.

همچنین، مغز گردو دارای ویتامین‌های زیادی از جمله ویتامین‌های B6، B1، B5 (پانتوتنیک اسید)، E، B3 و B2 می‌باشد.

دستور تهیه اشکنه گردو غذای سالم و مقوی اراک (مرحله به مرحله)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا