رسپی

دستور تهیه برنج کته با روشی آسان و جالب (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کته _ طرز پخت کته

روش آبکشی برنج باعث می‌شود دانه‌ها بهتر قد بکشند و به هم نچسبند. اما در این روش بخشی از مواد مغذی برنج به دلیل دور ریختن آب آن از بین می‌رود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برنج را بیشتر به شکل کته بپزید تا از خواص آن بهره‌مند شوید. با ما همراه باشید.

دستور تهیه برنج سریع (کته) بسیار خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کته ساده

  • ۲ پیمانه برنج خام
  • ۲۰ گرم کره
  • نمک به مقدار لازم

مراحل تهیه کته ساده

  1. ابتدا برنج را بشویید تا آب آن شفاف شود. این کار را حدود ۴ تا ۵ بار با آب سرد انجام دهید.
  2. وقتی آب برنج شفاف شد، قابلمه را به قدری با آب پر کنید که یک بند انگشت آب روی برنج بایستد.
  3. قابلمه را متناسب با مقدار برنج انتخاب کنید. اگر بزرگ‌تر از حد نیاز باشد، برنج شفته می‌شود. برای دو پیمانه برنج یک قابلمه کوچک کافی است.
  4. به برنج مقداری نمک بزنید. دقت کنید که نمک زیاد نریزید چون قرار نیست برنج را آبکش کنید. برنج را حدود ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید.
  5. شعله گاز را روشن کنید و بگذارید برنج با حرارت بالا بجوشد. در این مرحله درب قابلمه نباید بسته شود.
  6. برنج باید بجوشد اما نه به قدری که خشک شود. وقتی با قاشق برنج را کمی کنار می‌زنید، باید کمی آب در ته قابلمه باقی بماند. این مرحله معمولاً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.
  7. کره را به تکه‌های کوچک برنج بریزید.
  8. درب قابلمه را بگذارید و با دم‌کنی بپوشانید و بگذارید برنج به مدت نیم ساعت تا سه ربع دم بکشد.
  9. کته خوشمزه شما آماده است!

نکات مهم پخت برنج آبکش

  1. برای اینکه نیاز به جوشاندن کمتری داشته باشد و برنج خوب قد بکشد، حتماً آن را خیس کنید.
  2. برنج را حداقل نیم ساعت بخیسانید.
  3. زمان خیساندن به تازگی برنج بستگی دارد.
  4. اگر برنج کهنه‌تری دارید، باید بیشتر آن را بخیسانید.

زمان خیساندن برنج

۲- موقع خیساندن از نمک استفاده کنید تا برنج وا نرود.

۳- اگر می‌خواهید برنج آبکش سفید درست کنید، می‌توانید در آب در حال جوش، چند دانه هل یا یک چوب دارچین بریزید تا هم خوش طعم شود و هم رنگ نگیرد.

۴- برای سفید شدن برنج می‌توانید مقداری سرکه در آب در حال جوش بریزید.

۵- ظرفی که برنج را در آن می‌پزید باید دو سوم آن خالی باشد تا برنج به خوبی بپزد.

۶- برای قد کشیدن برنج، هنگام جوشاندن چند تکه یخ یا یک لیوان آب سرد به برنج اضافه کنید.

۷- در حین جوشاندن می‌توانید کمی روغن و آبلیمو نیز به آب اضافه کنید تا برنج به هم نچسبد.

۸- بعد از آبکش کردن برنج، بچشید که اگر شور نبود دیگر نیازی به اضافه کردن آب نیست.

۹- هنگام دم گذاشتن، برنج را کم کم و با فاصله در ظرف بریزید تا دانه‌ها به هم نچسبند.

۱۰- هنگام دم گذاشتن برنج، حدود یک سوم لیوان آب گرم اضافه کنید.

“““html

داخل قابلمه بریزید، تا برنج خوب دم بکشد.

۱۱- برنج را در وسط قابلمه به شکل کوه جمع کنید، این کار باعث می‌شود ته آن خیلی نچسبد. با ته کفگیر، در وسط برنج چند سوراخ ایجاد کنید. سپس روغن به مقدار لازم به برنج اضافه کنید. اینطور روغن به همه جای برنج می‌رسد.

۱۲- معمولاً بعد از بیست دقیقه برنج دم می‌کشد. می‌توانید برنج را با هل، زیره یا زعفران تزئین کنید.

دستور تهیه برنج کته با روشی آسان و جالب (مرحله به مرحله)

نکات مهم پخت برنج کته

  • پختن برنج به صورت کته باعث می‌شود که خواص و ویتامین‌های برنج حفظ شود و همچنین عطر و طعم آن بیشتر بماند. این موضوع به ویژه برای برنج ایرانی مهم است؛
  • کته کردن برنج یعنی: برنج را بدون آبکش کردن بپزید. بنابراین باید آب کمتری نسبت به پختن برنج آبکش به آن اضافه کنید.
  • یکی از نکات مهم در پخت برنج کته، میزان آب آن است. برای برنج ایرانی به ازای هر پیمانه برنج، یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید. در نهایت یک پیمانهٔ اضافی نیز بریزید.
  • به برنج نمک و روغن به اندازهٔ لازم اضافه کنید و بگذارید بجوشد. وقتی جوش آمد درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید. بگذارید بجوشد تا آب آن تمام شود. سپس دمی را روی درب قرار دهید و ۲۰ دقیقه اجازه دهید دم بکشد.
  • وقتی دمی را روی برنج قرار می‌دهید، مطمئن شوید برنج کمی آب دارد. اگر آب خیلی کم بود، حدود نصف استکان آب به برنج اضافه کنید و بعد آن را دم کنید.
  • طرز پخت برنج کته هم مشابه برنج آبکش است. باید قابلمه حدود سه برابر برنج شما باشد. سعی کنید نیم ساعت قبل از پخت برنج را بخیسانید، و همیشه مقداری نمک به آن اضافه کنید تا برنج له نشود. برای پخت برنج کته، نمک کمتری نیاز است تا برنج شور نشود.

طرز پخت برنج کته و طرز پخت برنج آبکش

برای پختن برنج ایرانی باید بیشتر دقت کنید. برنج ایرانی، به‌خصوص اگر تازه باشد، نباید زیاد بخیسانید یا بجوشانید؛ زیرا برنج چسبیده و خراب می‌شود.

برنج کته یا آبکش را زیاد هم نزنید تا دانه‌های برنج خرد و شکسته نشوند.

لذت آشپزی با رضیم :

دستور تهیه کته با آب مرغ مناسب کودکان

دستور تهیهٔ گوجه پلو به شیوهٔ دم کردن

گردآوری شده مجلهٔ رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا