رسپی

دستور تهیه ترشی لیته خرمالو به روشی ساده (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

روشی ساده جهت تهیه ترشی لیته خرمالو

در این پست از مجله رضیم میخواهیم شما را با دستور تهیه ترشی لیته خرمالو آشنا کنیم. امیدواریم مورد رضایت شما قرار گیرد.

دستور تهیه ترشی لیته با خرمالو به روش کاملا سنتی

مواد لازم :

  1. خرمالو یک کیلو
  2. برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط هر نیم کیلو
  3. سیاه دانه 1 قاشق مرباخوری
  4. نمک 1 قاشق مرباخوری
  5. تخم گشنیز نیم کوب 1 قاشق مرباخوری
  6. پودر گلپر 1 قاشق مرباخوری
  7. خرمای بدون هسته نیم کیلو
  8. سرکه یک لیتر
  9. تمر هندی یک بسته

دستور تهیه ترشی لیته خرمالو

برای تهیه ی این ترشی، می‌توانید از خرمالوهای له شده و نرم استفاده کنید و لازم نیست که حتماً سالم باشند.

خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می‌ریزیم تا یکدست شوند.

نیازی به پوست کندن آن‌ها نیست، اما اگر با دست آن‌ها را له می‌کنید، بهتر است پوست‌ها را جدا کنید تا ترشی زیباتر شود.

تمر هندی را در سرکه حل کرده و کاملاً با دست مخلوط کنید و هسته‌های آن را جدا کنید.

برگه‌های هلو یا زردآلو را که حداقل ۱۲ ساعت در سرکه خیسانده‌ایم و نرم شده‌اند، همراه با تمر هندی و خرمای هسته‌گرفته چرخ کنید تا یکدست شوند.

پودر گلپر، تخم گشنیز، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمر هندی و برگه‌های چرخ شده اضافه کنید.

سرکه را به مقدار دلخواه به مواد اضافه کرده و مزه کنید. بسته به سلیقه‌تان می‌توانید مقدار سرکه و نمک را کم یا زیاد کنید.

این ترشی یک نوع ترشی فوری است و به محض آماده شدن قابل مصرف است.

مواد لازم برای تهیه ترشی خرمالو و تمر هندی

  1. خرمالو: ۵۰۰ گرم
  2. سرکه: نصف لیتر
  3. برگه زردآلو: ۲۵۰ گرم
  4. تمر هندی: نصف بسته
  5. خرما بدون هسته: ۲۵۰ گرم
  6. سیاه دانه: نصف قاشق مربا خوری
  7. تخم گشنیز: نصف قاشق مربا خوری
  8. پودر گلپر: نصف قاشق مربا خوری

دستور تهیه ترشی خرمالو و تمر هندی

در ابتدا خرمالوها را شسته و خرد کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شوند. اگر با دست خرد می‌کنید، حتماً پوست آن‌ها را بکنید تا ترشی زیبا شود.

در مرحله بعد، سرکه را به مدت ده دقیقه حرارت دهید تا بجوشد. این کار مانع کپک زدن سرکه می‌شود. سپس سرکه را داخل ظرفی بریزید.

تمر هندی‌های هسته‌گرفته را به سرکه اضافه کنید، برگه‌های زردآلو که ده ساعت در سرکه خیسانده‌اید و نرم شده‌اند را نیز اضافه کنید و همه را چرخ کنید تا یکدست شوند.

دستور تهیه ترشی لیته خرمالو به روشی ساده (مرحله به مرحله)

در مرحله بعد، پودر گلپر، تخم گشنیز نیم‌کوب، سیاه دانه و نمک را به مواد اضافه کنید و مقداری از سرکه را اضافه کنید و مزه کنید. سپس درب شیشه را ببندید و ترشی را در جایی خنک نگهداری کنید.

این ترشی پس از ۱۵ روز آماده می‌شود. می‌توانید خرمالوها را به صورت کوچک خرد کنید یا آن‌ها را به صورت سالم داخل سرکه بگذارید.

مواد لازم جهت تهیه ترشی خرمالو درسته

  1. خرمالو: ۸ عدد
  2. هل سبز: ۸ عدد
  3. فلفل: ۸ عدد
  4. سرکه سفید و نمک: به میزان لازم
  5. زنجبیل تازه: ۴ تکه کوچک

دستور تهیه ترشی خرمالو درسته

خرمالوها را شسته و بگذارید خشک شوند. با نوک چاقو در انتهای خرمالو یک سوراخ کوچک ایجاد کنید و داخل هر خرمالو را با یک هل سبز و یک فلفل پر کنید.

خرمالوها را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز قرار دهید و…

“““html

می‌گذاریم و نمک و زنجبیل را روی آن‌ها می‌ریزیم. در پایان، سرکه سفید را روی مواد می‌ریزیم به‌طوری که سرکه روی خرمالوها را بگیرد.

در شیشه را می‌بندیم و ترشی را در جای خنک نگهداری می‌کنیم. این ترشی پس از ۱۵ روز آماده است.

نکات کلیدی برای تهیه ترشی خرمالو

برای تهیه ترشی خرمالو باید از خرمالوی نارس استفاده کنیم.

خرمالوها را کاملاً شوید و بگذارید تا خوب خشک شوند.

اگر زنجبیل تازه در دسترس نیست، می‌توانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.

اگر ترشی را ملایم می‌پسندید، می‌توانید سرکه و آب را مخلوط کنید.

به این صورت که با هر نسبتی که با طبع شما همخوانی دارد، سرکه و آب را آماده کنید.

بیشتر بخوانید :

مربای خرمالو – دستور تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوش رنگ

۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی خرمالو + نکات کلیدی

اسموتی خرمالو : ۴ مدل اسموتی جدید و پرخاصیت با خرمالو

خواص بی‌نظیر خرمالو

میوه خرمالو سرشار از ویتامین‌های A، B و C است.

مواد معدنی آن شامل کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است و حاوی مقدار زیادی پکتین است که فیبر محلول در آب است؛ بنابراین باعث کاهش چربی خون می‌شود.

بعضی از انواع آن دارای تانن هستند. تانن موجود در میوه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و دیابت را کاهش می‌دهد.

مطالعات در ژاپن نشان می‌دهد که پوست خرمالو حاوی مواد خاصی است که احتمالاً از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از پیری محافظت می‌کند.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی میوه خرمالو بالا است و با زغال‌اخته و توت‌فرنگی قابل مقایسه است.

خرمالو پکتین دارد و هرچه برسد، پکتین آن کمتر می‌شود. خرمالو یک میوه اسیدی است و دارای اسیدهای مالیک، تارتاریک و سیتریک است.

این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می‌شوند. خرمالو رنگدانه‌های پلی‌فنولیک دارد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا