دستور تهیه ترشی لیته شمالی، به روش سنتی ! (مرحله به مرحله)

“`html
روش تهیه ترشی لیته شمالی، به صورت سنتی!
ترشی لیته شمالی با طعم خاص خود، یکی از بهترین چاشنیها برای سفرههای شمالیهاست و معمولاً در کنار غذاهایی مثل خورشتها و مخصوصاً خورش فسنجان سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته شمالی با پونه و زلنگ:
بادمجان قلمی: 1 کیلوگرم
گوجهفرنگی: 5 عدد
سیر: 1 بوته
فلفل سبز تند: 200 گرم
سبزیجات معطر (نعنا، پونه، زلنگ، ترخون): 500 گرم
آبغوره: 2 لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه ترشی لیته (سیاه دانه، رازیانه، زنجبیل، گلپر و میخک): به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی لیته شمالی:
ابتدا بادمجانها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را یا کبابی یا سرخ میکنید.
گوجهفرنگیها را هم به صورت کبابی آماده کنید یا رنده کنید.
سبزیجات معطر را تمیز کرده و ریز خرد کنید.
سیر را له کنید.
فلفل سبز تند را هم به صورت دلخواه خرد کنید.
حال بادمجانها، گوجهفرنگیها، سیر، فلفل سبز تند، سبزیجات معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه ترشی لیته را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.
سپس آبغوره را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا همه چیز خوب مخلوط شود.
ترشی را در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید و درب آنها را محکم ببندید.
ترشی را به مدت 2 تا 3 روز در دمای اتاق نگه دارید تا جا بیفتد و سپس آن را در یخچال قرار دهید.
نکات مهم:
میتوانید از آب انار به جای آبغوره استفاده کنید.
اگر دوست دارید ترشی تندتری داشته باشید، میتوانید مقدار فلفل سبز تند را زیاد کنید.
برای تنوع بیشتر، میتوانید از سبزیهای دیگری مثل جعفری، گشنیز و ریحان هم استفاده کنید.
ترشی لیته شمالی را میتوانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
امیدوارم از این دستور تهیه ترشی لیته شمالی لذت ببرید!