دستور تهیه ترشی مدیترانهای؛ چاشنی خوشمزه و هیجانانگیز برای غذا (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ترشی مدیترانهای؛ چاشنی خوشمزه و هیجانانگیز برای غذا
ترشیها از مخلفات خوشمزهای هستند که با وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع زیادی دارند. معمولاً بهترین زمان برای تهیه ترشی فصل پاییز و زمستان است. در این فصل، گل کلم که یکی از پایههای اصلی بیشتر ترشیهاست، به بازار میآید و میتوانید ترشیهای مختلفی با آن درست کنید.
ترشی مدیترانهای یکی از انواع ترشیهای خوشمزه و رنگارنگ است که با ترکیب سبزیجاتی مانند هویج، فلفل دلمهای، قارچ، گل کلم، فلفل هالوپینو و… درست میشود. ما معمولاً این ترشی خوشمزه را در فروشگاهها به صورت بسته بندی یا فله پیدا میکنیم؛ اما میتوانید به راحتی در خانه این ترشی خوش طعم را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
در ادامه، دستور تهیه ترشی مدیترانهای به همراه نکات و فوت و فن های لازم و همچنین دستور تهیه ادویه مخصوص ترشی را برای شما عزیزان آماده کردهایم.
مواد لازم برای تهیه ترشی مدیترانهای
گوجه فرنگی: ۱ کیلوگرم
هویج بزرگ: ۱ عدد
گل کلم: ۴۰۰ گرم
فلفل هالوپینو: ۱۰ عدد
فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد
سیر: ۱۰ حبه
قارچ ریز دکمهای: ۱۰۰ گرم
زیتون بدون هسته: ۱ لیوان
خیارشور ریز کوچک: ۱ لیوان
ترشی لگجی آماده: نصف پیمانه
سرکه: یک و نیم پیمانه
نمک: به میزان لازم
ادویه مخصوص ترشی: ۱ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
1. نکات مربوط به ادویه ترشی
ادویه ترشی ترکیبی از چند ادویه است که طعم و عطری ویژه به ترشی میدهد. میتوانید ادویه ترشی را از عطاریها و فروشگاههای معتبر تهیه کنید یا خودتان در خانه درست کنید. برای تهیه ادویه مخصوص، همه ادویههای زیر را با هم مخلوط کنید:
پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چایخوری
پودر گلپر: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: ۲ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری
ترکیب پودر مرزه، ترخان، گشنیز و نعناع خشک: ۲ قاشق چایخوری
2. نکات مربوط به گل کلم
گل کلم از سبزیجات بسیار مفید و سرشار از فیبر است و ویتامینهای مختلفی دارد. گل کلم تازه باید کاملاً سفید باشد و لکههای سیاه روی آن نشانه کهنگی است. سطح آن باید ترد و تازه باشد و نباید له و کوفته شده باشد. برگهای گل کلم نیز باید سبز روشن باشند. میتوانید گل کلم را بدون شستشو به مدت ۵ روز در یخچال و در کیسهای خشک و باز نگهداری کنید.
3. نکات مربوط به سرکه
سرکهها انواع مختلفی دارند و بهترین نوع برای تهیه ترشی، سرکه انگور است. این نوع سرکه رنگ قرمز دارد و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد.
4. نکات مربوط به زیتون
زیتون یکی از خوشمزهترین و مفیدترین خوراکیهاست که لذت غذا خوردن را افزایش میدهد و دارای ارزش غذایی بالایی است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ، میتواند به بهبود بینایی کمک کند.
تحقیقات نشان داده است که خوردن زیتون سیاه برخی از دردهای مفاصل را تسکین میدهد و خواص ضد التهابی دارد که میتواند از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. مصرف مرتب زیتون سیاه میتواند به تنظیم قند خون کمک کند.
حالا که با مزایای زیتون آشنا شدید، ممکن است از خود بپرسید اگر زیتونی که خریدهاید تلخ بود، چگونه تلخی آن را بگیرید؟
تمام انواع زیتونها تلخ هستند، برای از بین بردن تلخی آنها باید چند بار با آب شسته شوند؛ یعنی زیتونها را باید سه تا چهار بار بشویید. سپس بعد از هر بار شستن آنها را در آب نمک بخوابانید تا طعم بهتری پیدا کنند. بعد از اینکه تلخی آنها گرفته شد…
“““html
زیتونها را اگر از بین رفتند، دوباره در آب نمک بریزید که میزان شوری آن به سلیقه شما باشد؛ سپس روی زیتونها دو قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنکی به جز یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه ترشی مدیترانهای در منزل
برای شروع، گوجهفرنگیها را پوست کنید، سپس آنها را پوره کرده و در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید تا گوجهفرنگی با حرارت کم به مدت ده دقیقه بجوشد.
در این حین، گلکلم، هویج، سیر، فلفل دلمهای قرمز و فلفل هالوپینو را خرد کرده و به پوره گوجهفرنگی اضافه کنید. سرکه را به همراه نمک و ادویه ترشی به مواد اضافه کنید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد با گوجه بجوشد و کمی بپزد؛ سپس اجاق را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مواد خنک شوند.
قارچها را خوب بشویید و داخل یک قابلمه آب جوش بریزید و کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید. اجازه دهید قارچ دو دقیقه بجوشد؛ سپس آنها را از آب جوش خارج کرده و داخل آب یخ بریزید و دو دقیقه بگذارید؛ سپس آبکش کنید. به این روش قارچها به اصطلاح بلانچ میشوند و بعد از افزودن به ترشی رنگشان تغییر نمیکند.
وقتی مواد ترشی خنک شدند، قارچ بلانچ شده، زیتون بدون هسته، خیار شور و در صورت تمایل ترشی لجگی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس ترشی مدیترانهای خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید داخل شیشههای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. نوش جان!
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید!
- ترشی را حتماً در ظرف شیشهای بریزید. ظرف باید کاملاً تمیز و خشک باشد؛ در غیر این صورت، ترشی کپک میزند. در ظرف را محکم ببندید تا هوا به داخل نرود. اگر هوا به داخل برود، ترشی خراب میشود.
- ترشی را در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید و بهتر است در یخچال باشد.
- در ریختن ادویه و نمک زیادهروی نکنید. برخی از افراد به قدری ادویه استفاده میکنند که همه مواد ترشی عطر و طعم اصلی خود را گم میکنند.
منبع: فرارو