دستور تهیه دمی گوجه غذای خوشمزه ایرانی به 2 روش آسان (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دمی گوجه
دمی گوجه یکی از غذاهای معروف ایرانی است که به غذاهای استانبولی شباهت دارد. این غذا به صورت کته درست میشود و نیازی به گوشت ندارد، بنابراین برای گیاهخواران و کسانی که نمیخواهند گوشت بخورند، گزینهای عالی است.
دمی گوجه بسیار ساده تهیه میشود و نیاز به وقت و مواد زیادی ندارد. اگر مهمان ناگهانی برایتان آمد، میتوانید خیلی سریع این غذا را درست کرده و از آنها پذیرایی کنید.
در ادامه، شما را با دو روش تهیه دمی گوجه آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
دستور تهیه دمی گوجه و سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه فرنگی:
- پیاز 1 عدد
- برنج 2 لیوان
- سیب زمینی 1 عدد
- زعفران ۱/۴ قاشق چایخوری (ساییده شده)
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- گوجه فرنگی 5 عدد
- روغن نصف استکان
- زردچوبه به میزان لازم
دمی گوجه با سیب زمینی
دستور تهیه دمی گوجه فرنگی:
برای تهیه دمی گوجه، ابتدا باید گوجه فرنگیها را پوره کنید. برای این کار، گوجهها را بشویید و یا رنده کنید یا در مخلوط کن پوره کنید. سپس برنج را بشویید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
دو لیوان آب، گوجه فرنگی پوره شده و نمک را به برنج اضافه کنید و بگذارید به مدت دو ساعت با هم خیس بخورند. در یک قابلمه، کمی روغن بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا نرم شوند.
سپس زعفران آب کرده، کمی نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. حالا برنج را به همراه آب و گوجه پوره شده به قابلمه اضافه کنید و سیبزمینیهای خرد شده را هم به آن بیفزایید.
در این مرحله، شعله را کمی زیاد کنید تا آب بجوشد و بخار شود. وقتی چند قاشق آب در قابلمه باقی ماند، شعله را کم کنید و بگذارید تا دم بکشد. حالا دمی گوجه شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
دستور تهیه دمی گوجه
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه:
- 1 و 1/2 پیمانه برنج
- 6 عدد گوجه فرنگی متوسط
- 2 عدد پیاز
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 30 گرم کره
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دمی گوجه ساده
مراحل تهیه دمی گوجه:
در این روش از تهیه دمی گوجه، شما باید برنج را چند ساعت قبل بشویید و با مقداری نمک خیس کنید. دقت کنید که نباید آب زیاد به برنج اضافه کنید و باید حدود نصف بند انگشت آب بالای برنج باشد.
دمی گوجه به شکل کته تهیه میشود، اما اگر برنج کته را نمیپسندید و میخواهید که برنج را آبکش کنید، میتوانید مواد دمی گوجه را با برنج آبکش شده مخلوط کنید.
بعد از خیساندن برنج، پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا کمی نرم و تغییر رنگ دهد. سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و مجدداً تفت دهید. سپس نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی میرسد.
رب را به پیاز اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگش تغییر کند. گوجه فرنگیهای پوستگرفته و خرد شده را به مواد اضافه کنید و کره و نمک را هم بیفزایید و تفت دهید تا گوجهها آب بیندازند و نرم شوند.
یکی از…
“““html
رازهای خوشمزه شدن دمی گوجه اضافه کردن کره به این غذاست. حتماً کره را به مواد اضافه کنید تا طعم عالی در کنار گوجه ایجاد کند. اگر دوست دارید برنج کمی چسبناک و له شود، مواد را زودتر از روی حرارت بردارید. اما اگر به برنج با بافت جداگانه علاقه دارید، بگذارید آب مواد به خوبی کشیده شود.
حالا مواد را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. برنج را به همراه آبی که در آن بوده در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا آب برنج کشیده شود و برنج حجم بگیرد. البته باید چند قاشق آب در برنج باقی بماند.
در نهایت، مایه دمی گوجه را با برنج مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد. این کار حدود 30 تا 45 دقیقه با شعله ملایم زمان میبرد. حالا دمی گوجه خوشمزهتان آماده است. نوش جان.
گردآوری مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی