رسپی

دستور تهیه رشته خوشکار شیرینی فوق العاده خوشمزه شمالی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه رشته خوشکار درست کنیم ؟

رشته خوشکار یک نوع شیرینی سنتی و قدیمی از استان گیلان است. این شیرینی نرم و خوشمزه با آرد برنج تازه درست می‌شود و روش تهیه آن در شهرهای مختلف گیلان تقریباً مشابه است.

شهرهای فومن، لاهیجان و رشت به خاطر رشته خوشکار خود معروف هستند. تهیه این دسر خوشمزه و راحت در خانه کار سختی نیست و می‌توانید آن را به‌عنوان یک شیرینی خانگی ساده و خوشمزه بدون فر درست کرده و با چای نوش جان کنید.

مواد لازم برای این شیرینی خوشمزه شامل آرد، شکر، مغز گردو و ادویه‌هایی مانند پودر هل و دارچین است. می‌توانید از پودر مغزهای مختلف هم استفاده کنید تا ارزش غذایی آن بیشتر شود.

تمام مواد به کار رفته در این شیرینی مغذی و مفید هستند. نگران‌کننده‌ترین نکته تهیه آن، سرخ کردنش در روغن است؛ بنابراین بهتر است رشته خوشکار را در خانه تهیه کنید.

برای تهیه، می‌توانید از روغن‌های سالم مانند روغن کنجد استفاده کنید و هنگام سرخ کردن، حرارت را ملایم نگه‌دارید تا روغن نسوزد. در تهیه شربت نیز می‌توانید از عسل استفاده کنید؛

ولی به یاد داشته باشید که حرارت می‌تواند خواص عسل را از بین ببرد، بنابراین بهتر است آب را بجوشانید و بعد از اینکه کمی ولرم شد عسل را به آن اضافه کرده (به نسبت ۳ به ۱) و به‌عنوان شربت استفاده کنید.

دستور تهیه رشته خوشکار

دستور تهیه رشته خوشکار

رشته خوشکار را معمولاً در سینی‌های مسی داغ درست می‌کنند و برای ریختن رشته‌ها از شانه‌های مخصوص برنجی استفاده می‌شود که به شانه مخصوص رشته معروف است. اما در خانه می‌توانید از یک ماهیتابه تفلون استفاده کرده و با یک قیف مخصوص یا قوطی سس، مواد رشته را در ماهیتابه بریزید.

مواد لازم برای تهیه ۴۰ عدد رشته خوشکار:

  • آرد برنج تازه و با کیفیت: ۱۰۰ گرم
  • آرد سفید: ۴۰۰ گرم
  • نشاسته گل: ۳ گرم
  • آب: ۳ لیوان
  • شیر: ۱ لیوان

برای تهیه این مقدار رشته خوشکار به ۴ لیوان آب و شیر نیاز داریم. می‌توانید ۳ لیوان شیر و ۱ لیوان آب یا فقط از شیر استفاده کنید.

مواد لازم برای مواد میانی رشته خوشکار:

  • گردوی خوب آسیاب شده: ۱۰۰ گرم
  • شکر ریز: ۱۰۰ گرم
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • هل آسیاب شده: ½ قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی: ¼ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه رشته خوشکار خانگی:

در ابتدا نشاسته گل را در یک ظرف بریزید و ½ لیوان آب جوشیده خنک به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا نشاسته کامل حل شود. بعد آب و شیر را به مخلوط اضافه کنید (اگر فقط شیر دارید، آن را اضافه کنید).

حالا آرد سفید و آرد برنج را کم کم به مخلوط اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گوله نشود. ترکیب باید کاملاً صاف و یکدست و به غلظت شیر موز شود. سپس این مخلوط را از یک آبکش با سوراخ‌های ریز عبور دهید تا یکدست شود.

مایه رشته خوشکار آماده است. مواد میانی رشته خوشکار را نیز با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد یا از شانه مخصوص رشته خوشکار استفاده کنید یا از یک بطری مخصوص ریختن مایه رشته خوشکار که ممکن است از مغازه لوازم قنادی تهیه کنید.

دستور تهیه رشته خوشکار شیرینی فوق العاده خوشمزه شمالی (مرحله به مرحله)

استفاده از یک بطری شیر و سوراخ کردن درب آن نیز آسان است؛ با یک میله داغ چند سوراخ در درب بطری ایجاد کنید و نی آبمیوه را به قطعات کوچک برش دهید و در سوراخ‌ها فرو کنید.

سپس یک تابه بزرگ و نچسب را با اسپری چرب کنید و روغن را با دستمال کاغذی در تمام سطح تابه بمالید. نیازی نیست که تابه خیلی چرب باشد، فقط کافی است کمی روغنی شود.

وقتی به ریختن مایه می‌رسید، بطری را خوب تکان دهید و مایه را به‌سرعت به صورت عمودی و افقی در تابه داغ بریزید.
“““html
شکل رشته خوشکار
توری است پس مایه را به صورت عمودی و افقی بریزید تا شکل توری بگیرد.

معمولاً بعد از چند ثانیه این توری خود را می‌گیرد و به راحتی از تابه جدا می‌شود. بلافاصله بعد از درآوردن رشته از تابه باید آن را بپیچید و با مواد میانی پر کنید، چون در غیر این صورت رشته خشک می‌شود.

برای هر رشته خوشکار، یک قاشق مرباخوری از مواد میانی را بریزید و فوری رشته خوشکار را بپیچید. لبه‌های رشته را محکم بچسبانید تا موقع سرخ کردن باز نشود.

بعد از پیچیدن رشته خوشکار، آن‌ها را روی یک پارچه تمیز بچینید تا خنک شوند. رشته خوشکار را می‌توانید همان موقع سرخ کنید یا به مدت ۲ الی ۳ ماه در فریزر نگه دارید و در زمان نیاز سرخ کنید.

برای تهیه شهد رشته خوشکار، ۲ لیوان آب، ۱ لیوان شکر و ¼ قاشق چایخوری دارچین را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا شهد غلیظ شود و شکر کاملاً حل شود.

لازم نیست شهد خیلی غلیظ شود. بعد از سرخ کردن رشته خوشکار، یک یا دو دقیقه رشته را در شهد بگذارید تا طعم بگیرد. زمان بیشتری در شهد نماند چون رشته خمیر می‌شود.

دستور تهیه رشته خوشکار با نشاسته

چطور رشته خوشکار سنتی درست کنیم؟

فوت و فن‌های تهیه رشته خوشکار خانگی

دستور تهیه بهترین رشته خوشکار در رشت و لاهیجان و فومن دقیقاً به همین صورت است. رشته خوشکار یکی از دسرهای ساده و کم‌هزینه است. می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده غلیظ هم به مواد رشته خوشکار اضافه کنید.

در یک تابه گود و با روغن فراوان به مدت یک دقیقه رشته خوشکار را سرخ کنید و به محض اینکه طلایی شد، از تابه خارج کنید.

آرد برنج مورد نیاز برای رشته خوشکار را خودتان در منزل تهیه کنید. برای تهیه آرد برنج برای شیرینی و فرنی نوزاد به این صورت عمل کنید: به مقدار لازم، یک یا دو پیمانه برنج پاک‌شده را خوب بشویید و به مدت یک ساعت یا بیشتر در آبکش بگذارید تا کاملاً خشک شود.

سپس برنج خشک شده را در یک تابه بریزید و روی شعله ملایم گاز کمی خشک کنید. وقتی برنج داغ شد و کمی پف کرد، آن را از روی گاز بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

سپس برنج را در آسیاب بریزید و پودر کنید. آرد برنجی که تهیه کرده‌اید را در یک ظرف شیشه‌ای درب‌دار در جای خشک و خنک نگهداری کنید و از آن برای تهیه انواع شیرینی خانگی مثل نخودچی و فرنی برای نوزاد استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا