دستور تهیه ساده جهت تهیه لواشک خرما در منزل + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لواشک خرمایی در خانه به سادگی
لواشک خرما، یک نوع خوراکی خوشمزه است که با خشک کردن میوه خرما تهیه میشود و میتوان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد.
این لواشک به تنهایی طعمی شیرین دارد، اما میتوانید با اضافه کردن ادویهها و میوههای دیگر، طعمهای گوناگونی برای آن درست کنید. با ما همراه باشید.
طرز تهیه لواشک خرما به صورت گام به گام
خشک کردن یکی از روشهای خوب برای نگهداری غذاها است که به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود.
تهیه لواشک یکی از روشهای خشک کردن است و میتواند به شما کمک کند تا از میوههای نرم و رسیده به خوبی استفاده کنید. در اینجا طرز تهیه لواشک خرما را به شما میگوییم.
مواد لازم برای تهیه لواشک خرمایی
- خرما 1 کیلوگرم
- آب 4 لیوان
- نمک 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه :
خرماها را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید. سپس آنها را در یک قابلمه بگذارید و 4 لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید تا خرماها کاملاً نرم شوند.
وقتی خرماها نرم شدند، حرارت را خاموش کنید و بگذارید سرد شود. سپس مواد را از صافی عبور دهید تا پوست و الیاف آن گرفته شود.
برای خشک کردن لواشک، بهتر است از سینیهای غیر فلزی مانند سینیهای پلاستیکی یا ملامین استفاده کنید.
اگر از سینی فلزی استفاده میکنید، کف آن را با نایلون یا فویل بپوشانید. سپس مایه لواشک را روی آن بریزید به طوری که ضخامتش 1 تا 2 میلی متر باشد.
روی سینی را با یک توری نازک بپوشانید و سپس سینی را در معرض نور خورشید قرار دهید.
لواشک خرما چیست؟
زمان خشک شدن لواشک خرما بسته به شدت نور خورشید بین 2 تا 4 روز طول میکشد.
لواشک خرما زمانی آماده است که نه خیلی خشک باشد و نه خیلی نرم.
بعد از آماده شدن لواشک، آن را از نایلون یا فویل جدا کنید، برش بزنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
چند نکته در تهیه لواشک خرما
لواشک خرما به طور طبیعی طعم شیرینی دارد. اگر میخواهید، میتوانید آن را با میوههای ترش مثل آلو و آلبالو ترکیب کنید و سپس مراحل تهیه را انجام دهید تا طعمی ملس بدست آورید.
خرما گرم است، بنابراین میتوانید قبل از خشک کردن لواشک، کمی تخم گشنیز به آن اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد و حرارتش متعادلتر شود.
افزودن سیاه دانه نیز میتواند طعم لواشک خرما را بهتر کند. میتوانید هنگام پهن کردن مایه لواشک روی سینی، کمی از آن را رویش بپاشید.
پوشاندن سینی فلزی با نایلون هم کمک میکند که لواشک بعد از خشک شدن راحتتر جدا شود و از اکسید شدن فلز با میوه جلوگیری میکند.
لواشک خرما نباید نه خیلی نرم باشد و نه خیلی خشک، چون اگر خیلی نرم باشد ممکن است کپک بزند و اگر خیلی خشک شود، کیفیت لواشک پایین میآید.
خواص و مضرات لواشک خرما
لواشک در واقع عصاره مغذی میوهها است و حاوی برخی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد.
هنگام جوشاندن میوه، ترکیبات آنتی اکسیدانی آزاد میشوند، اما بعضی از ویتامینها مانند ویتامین C ممکن است از بین بروند. بنابراین جایگزینی لواشک با میوه تازه نادرست است.
“““html
لواشکها پر از قند و مواد اسیدی هستند و کالری زیادی دارند، بنابراین میتوانند اشتها را افزایش دهند و باعث چاقی شوند.
خوردن زیاد لواشک ممکن است مینای دندان را خراب کند، بنابراین بعد از خوردن آن حتماً دندانهای خود را با آب بشویید.
لواشک خاصیت ملینی دارد و مصرف مداوم آن میتواند باعث تنبلی رودهها شود. به طوری که بعد از قطع مصرف، ممکن است یبوست شدیدی ایجاد نماید.
یکی از مضرات لواشک، میزان بالای نمک یا سدیم آن است که ممکن است به سلامتی آسیب برساند. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کرد.
سخن آخر
لواشک خرما یکی از خوراکیهای خوشمزه خرماست و میتواند جایگزین خوبی برای چیپس و پفک و تنقلات ناسالم باشد. زیرا نمک کمی دارد و یک ماده غذایی مفید است.
همانطور که دیدید طرز تهیه لواشک خرما در خانه بسیار ساده است و نیازی به مهارت خاصی ندارد. شما نیز میتوانید این خوراکی را در خانه درست کرده و به عنوان یک میانوعده مغذی استفاده کنید.
تجربیات و سوالات خود را میتوانید از طریق بخش نظرات با ما و دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم مطلب طرز تهیه ۳ نوع لواشک خانگی خوشمزه و مفید + عکس را نیز از مقالات آشپزی رضیم مطالعه نمایید.
طرز تهیه لواشک کیوی ترش و ملس
۳ روش برای تهیه لواشک خوشمزه و آسان در فر + عکس
۲ روش عالی برای تهیه لواشک خرمالو