رسپی

دستور تهیه سوپ ترکیه ای ازوگلین با ۲ روش (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سوپ ازوگلین یک سوپ ترکیه ای بسیار خوشمزه

سوپ‌ها در فرهنگ غذایی مردم ترکیه جایگاه ویژه‌ای دارند و معمولاً بیشتر وعده‌های غذایی با آن‌ها آغاز می‌شود. در نواحی آناتولی ترکیه، خوردن یک سوپ خوشمزه برای شروع روز، به‌ویژه در فصل زمستان، امری عادی و متداول است.

دستور تهیه سوپ ترکیه ای ازوگلین با ۲ روش (مرحله به مرحله)

دستور تهیه مرحله به مرحله سوپ ازوگلین ترکیه ای

  • سوپ ازوگلین (ezogelin) یکی از سوپ‌های معروف و محبوب ترکیه است. این سوپ سرشار از فیبر و پروتئین است و طعم بسیار خوبی دارد و به راحتی تهیه می‌شود.
  • این سوپ به سوپ دال عدس شباهت دارد و در گذشته بیشتر در نواحی جنوب شرقی ترکیه تهیه می‌شد، اما امروزه در کشورهای زیادی درست می‌شود.

روش اول جهت تهیه سوپ ترکیه ای ازوگلین

مواد لازم :

  • دال عدس 1 پیمانه
  • بلغور گندم 1 پیمانه
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • نعناع خشک 1 قاشق
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • عصاره مرغ یا گوشت 1 عدد

دستور تهیه:

  1. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
  2. اگر آب مرغ یا گوشت دارید، سه لیوان به مخلوط اضافه کنید، وگرنه آب جوش با عصاره را اضافه کنید.
  3. سپس دال عدس و بلغور گندم را اضافه کرده و شعله را کم کنید تا به آرامی بپزد.
  4. در آخر نعناع و فلفل قرمز را با کره تفت داده و در سوپ بریزید. اجازه دهید برای ۵ دقیقه بجوشد.
  5. این سوپ حدود ۱ تا ۲ ساعت آماده می‌شود و بسیار مقوی است زیرا دال عدس سرشار از بتاکاروتن و ویتامین «آ» است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  6. دال عدس همچنین مدر است و به تنظیم غدد فوق کلیوی کمک می‌کند.


روش دوم جهت تهیه سوپ ازوگلین با رب گوجه

  • دال عدس: نصف پیمانه
  • بلغور گندم: یک چهارم پیمانه
  • پیاز: یک عدد کوچک
  • آب: یک لیتر
  • نمک: دو قاشق مرباخوری
  • کره: پنجاه گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک: به میزان لازم
  • فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
  • آب لیمو: دو قاشق غذا خوری

دستور تهیه :

  1. پیاز را رنده کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود. مراقب باشید که نسوزد، زیرا پیاز رنده شده سریع‌تر می‌سوزد.
  2. دال عدس و بلغور را پاک کرده و بشویید سپس به پیازها اضافه کنید.
  3. رب گوجه‌فرنگی را روی مواد بریزید تا کمی تفت بخورد و رنگ آن باز شود، سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و آب را به مخلوط بیفزایید.

نکات آخر برای طبخ سوپ ترکیه ای ازوگلین

  • درپوش قابلمه را بگذارید و بگذارید مواد با حرارت ملایم بپزند.
  • وقتی سوپ غلیظ و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بکشید. می‌توانید مانند سوپ دال عدس با نعناع داغ تزیین کنید.
  • زمان سرو، می‌توانید از لیمو ترش تازه استفاده کنید که بستگی به سلیقه شما دارد.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه مقلوبه پلـو : غذای خوشمزه عربی و ترکیه ای

دستور تهیه ی سوپ فرانسوی پیاز : فوق العاده راحت و خوشمزه

دستور تهیه ی غذای محبوب ترکیه ای (کومپیر) سیب زمینی شکم پر

ارزش غذایی در یک پرس سوپ ترکیه ای ازوگلین

  • انرژی ۱۴۲ کالری
  • پروتئین ۵ گرم
  • چربی 5.8 گرم
  • کربوهیدرات 18.4 گرم
  • کلسیم ۱۷ میلیگرم
  • آهن 1.53 میلیگرم
  • فسفر ۸۹ میلیگرم
  • روی ۱ میلیگرم
  • سدیم ۵۲۶ میلیگرم
  • ویتامین آ ۲۳۱ IU
  • تیامین 0.8 میلیگرم
  • ریبوفلاوین 0.06 میلیگرم
  • نیاسین 0.78 میلیگرم
  • ویتامین ث ۱ میلیگرم

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا