رسپی
دستور تهیه طبخ آش آبلیمو با ۳ روش + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش آبلیمو خوشمزه
آش آبلیمو یکی از آشهای خوشمزه و ترش است که طرفداران زیادی دارد و تهیه آن بسیار ساده است. با ما همراه باشید.
روش تهیه آش آبلیمو
1 – آش آبلیمو با لپه
مواد لازم :
- برنج: ۳۷۵ گرم
- سبزی آش: ۱ کیلو
- فلفل: کمی
- زردچوبه: کمی
- نمک: کمی
- آب لیموترش: ۵ فنجان
- لپه: ۷۵ گرم
- پیاز: ۲۷۵ گرم
- نعناع: ۳ قاشق سوپ خوری
- گلپر: کمی
دستور تهیه :
- سبزیهای آش شامل تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را آماده کرده و خرد کنید. سپس سه کاسه آب در قابلمه بریزید و سبزیجات و برنج را در آن بپزید.
- زمانی که برنج پخته شد و لعاب داد، یک پیاز بزرگ را به صورت حلقهای خرد کرده و در ماهیتابه سرخ کنید. سپس زردچوبه و نمک را به آن اضافه کرده و بعد از ریختن آب لیمو، در آش بریزید.
- کمی گلپر نرم هم در آش بریزید و نعناع داغ تهیه کنید تا روی آش بریزید.
- اگر بخواهید میتوانید از مواد دیگری مثل آب گوجه، آب نارنج، آبغوره، زرشک یا آلو بخارا به جای آب لیمو استفاده کنید تا طعم متفاوتی بگیرید.
2 – آش آبلیمو با تخم مرغ
مواد لازم :
- آرد برنج: نصف پیمانه
- اسفناج یا برگ چغندر یا سبزی آش: نیم کیلو
- گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
- پیاز: ۲ عدد
- روغن: ۲۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۳ عدد
- آبلیمو یا آب غوره یا آب نارنج: مقداری
- لپه: یک پیمانه
دستور تهیه :
- پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و بگذارید بجوشد.
- بعد از ۱۰ دقیقه، گوشتها را به شکل کوفته ریز (بدون سرخ کردن) اضافه کنید، سپس سبزی خرد شده و آرد برنج را که در کمی آب حل کردهاید به مخلوط اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا آش بپزد و جا بیفتد.
- در آخر، تخممرغها را با چنگال هم بزنید و به آش اضافه کنید. با افزودن چاشنی، آش را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بکشید و به دلخواه تزیین کنید.
“““html
3 – دستور تهیه آش آبلیمو گوشت چرخ کرده
مواد لازم :
- برنج: 200 گرم
- سبزی آش: 1کیلو
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- لپه:3 قاشق غذاخوری
- مارچوبه:2 قاشق غذاخوری
- پیاز:4 عدد بزرگ
- روغن، نمک، فلفل، شکر، نعناع خشک:به میزان لازم
- آبلیمو:به میزان دلخواه
دستور تهیه :
- برای شروع تهیه آش آبلیمو، دو عدد پیاز را پوست کنده و داخل یک قابلمه میریزیم.
- کمی روغن به پیازها اضافه میکنیم و آنها را سرخ میکنیم تا طلایی شوند.
- بعد از سرخ شدن پیازها، فلفل، نمک و لپه را به همراه 4 تا 5 لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و آن را روی حرارت متوسط به مدت 10 دقیقه میپزیم.
- برنج را شسته و به آش اضافه میکنیم و دوباره به مدت 20 تا 25 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم میگذاریم تا نرم شود و لعابی بگیرد.
- دو پیاز دیگر را پوست کرده و رنده میکنیم. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
- سپس مخلوط را به صورت گلولههای کوچک درمیآوریم و به آش اضافه میکنیم.
- سبزیها (نعناع، گشنیز، پیازچه و جعفری) را شسته و ریز خرد میکنیم و به آش اضافه کرده و برای 15 تا 20 دقیقه دیگر میپزیم.
- در این مرحله آبلیمو، شکر و مارچوبه را به آش بیفزایید. سپس آش را خوب هم بزنید و بگذارید تا جا بیفتد.
- بعد از پختن و جا افتادن آش، آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
- میتوانید برای تزئین آش، نعناع را در روغن سرخ کنید و روی آش بریزید یا با کمی زعفران تزئین کنید.
- حالا آش آماده سرو است، نوش جان!
نکات نحوه آماده کردن آش آبلیمو
- آش آبلیمو مناسب برای 6 نفر است.
- زمان لازم برای آمادهسازی مواد حدود 15 دقیقه و زمان پخت آن 2 ساعت می باشد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی
دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )