دستور تهیه قنبر پلو شیرازی اصل و سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه قنبر پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصیل شیرازی
قنبرپلو یا به عبارتی درستتر “غم بر پلو” یکی از غذاهای سنتی و قدیمی شهر شیراز است که در مراسمات ویژه و مهم سرو میشود. این پلوی خوشمزه که با کوفتههای کوچک و نرم گوشت چرخکرده تهیه میشود، اگر با سالاد شیرازی میل شود، طعمی فوقالعاده دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه قنبرپلو شیرازی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه قنبر پلو
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ تا ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
گردو | ۵۰ گرم |
کشمش پلویی | ۱۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور تهیه قنبر پلو شیرازی اصل
1. برای تهیه قنبر پلو شیرازی، ابتدا گوشت چرخ کرده را در یک کاسه مناسب میریزیم و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم. سپس با دست گوشت را خوب ورز میدهیم تا یکدست و منسجم شود.
2. در این مرحله، از مخلوط گوشت کوفتههای کوچک به اندازه فندق تهیه میکنیم. سپس یک تابه را روی حرارت میگذاریم و منتظر میمانیم تا روغن داغ شود. حالا کوفتهها را در روغن سرخ میکنیم.
3. بعد از سرخ کردن کوفتهها، آنها را کنار میگذاریم. حالا پیاز را به صورت خلالی خرد میکنیم و در همان تابه که گوشتها را سرخ کردهایم، کمی تفت میدهیم تا پیاز نرم و شفاف شود.
4. حالا گردوها را به صورت ریز خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس کشمشهای پلویی را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم و در آخر کوفتههای سرخشده را به مخلوط اضافه میکنیم.
5. در این مرحله رب انار را با کمی آب جوش رقیق کرده و به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به تابه اضافه میکنیم و چند دقیقه مواد را تفت میدهیم تا عطر زعفران و رب انار در غذا پخش شود.
“““html
با دیگر مواد خوب مخلوط کنیم و سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم.
6. در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت میگذاریم و آن را تا نیمه آب میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه میکنیم.
7. سپس برنجی که از قبل به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب ولرم خیس کردهایم، به آب جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا نرم شود. سپس برنج را با آب ولرم آبکشی میکنیم.
8. حالا قابلمهای که برای پخت قنبر پلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع در کف قابلمه میریزیم. سپس برای تهدیگ به سلیقه خود سیبزمینی برش خورده یا نان استفاده میکنیم.
9. حالا روی تهدیگ را با یک لایه برنج میپوشانیم و مقداری از مخلوط گوشت قلقلی را روی برنج میریزیم و این کار را ادامه میدهیم تا قابلمه پر شود. در لایه آخر باید از برنج استفاده کنیم و روی آن ۲ قاشق غذاخوری روغن و باقیمانده زعفران را میریزیم.
10. در این مرحله درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. حالا مواد را داخل قابلمه مخلوط میکنیم و در ظرف مورد نظرمان میکشیم. برای تزیین غذا هم میتوانیم از گوشتهای قلقلی استفاده کنیم.
نکات تکمیلی در مورد قنبر پلو شیرازی
قنبر پلو شیرازی یکی از غذاهای محلی است.
زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۱ ساعت میباشد.
قنبر پلو شیرازی را میتوانید در وعدههای نهار یا شام سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان آن را به عنوان سحری یا افطار میل کرد.
توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه شیرازی پلو، غذای مجلسی و خوشمزهای از شیراز
دستور تهیه قمری پلو، سنتی و خوشمزه
۴ روش آسان و جدید برای تهیه کلم پلو + عکس