رسپی

دستور تهیه ماسالا دوسا هندی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه یک ماسالا دوسا هندی خوشمزه درست کنیم؟

ماسالا دوسا: یک غذای خوشمزه هندی است که شکلی شبیه به کرپ دارد، اما طعمی شبیه به سمبوسه‌های خودمان. تهیه این غذا کمی وقت می‌برد و باید چند بار تمرین کنید تا به دستتان بیاید، ولی ارزش امتحان کردن را دارد! غذاهای هندی به دلیل طعم‌های خوشمزه و تندشان در دنیا معروف هستند و حتی اگر به هند سفر نکرده باشید، با چند غذای هندی آشنا هستید.

هند کشوری بزرگ و متنوع است و هر منطقه‌اش غذاهای متفاوتی دارد. اما بعضی از غذاهای هندی به شدت مشهور هستند و توریست‌ها حتماً آن‌ها را امتحان می‌کنند. در این مطلب به معرفی ماسالا دوسا می‌پردازیم؛ غذایی با طعمی عالی که همه را شیفته خود می‌کند.

مواد لازم برای خمیر ماسالا دوسا

  • ماش دو نیم شده و پوست گرفته
  • برنج: دو پیمانه
  • لپه: یک دوم پیمانه
  • روغن: به میزان لازم
  • مواد میانی (آلو ماسالا یا کاری سیب‌زمینی)
  • سیب‌زمینی پخته: ۲ عدد
  • تخم خردل: یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
  • پیاز: یک عدد نگینی خرد شده
  • سیر: ۴ حبه ساطوری شده
  • زنجبیل: یک قاشق چای‌خوری ساطوری شده
  • زیره سیاه: یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سبز قلمی: ۲ عدد
  • روغن و نمک

دستور تهیه ماسالا دوسا

ابتدا ادویه‌ها را در خانه آسیاب کنید؛ ادویه‌های پودر شده آماده ممکن است حاوی گلوتن باشند. برنج، لپه و ماش دو نیم شده را به مدت ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید. سپس همه را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا به حالت پوره دربیاید. خمیر را در یک کاسه بریزید، کمی نمک و آب به آن اضافه کنید تا سفتی‌اش کم شود ولی خیلی شل نشود. روی کاسه را بپوشانید و آن را به مدت ۹ ساعت در دمای اتاق بگذارید تا استراحت کند.

خمیر کمی پف کرده و سبک می‌شود. حالا مواد میانی را درست کنید: ابتدا روغن را در تابه ریخته، سپس تخم خردل را اضافه کنید. وقتی تخم خردل شروع به ترکیدن کرد، پیاز را اضافه کنید. پس از نرم شدن پیاز، زردچوبه، سیر خرد شده و زنجبیل را اضافه کنید. سپس همه ادویه‌ها و سیب‌زمینی پخته شده را به مواد اضافه کنید و یک تفت کوچکی بدهید و سپس حرارت را خاموش کنید.

حالا برای تهیه دوسا، یک ملاقه از خمیر را در یک تابه نچسب بریزید. برای داشتن شکل منحنی، زیر ملاقه باید کمی تخته باشد. همچنین یک ظرف روغن و آب هم کنارتان بگذارید. وقتی تابه کمی داغ شد، خمیر را در مرکز تابه بریزید. سریع با کف ملاقه خمیر را به صورت منحنی پخش کنید؛ انگار که در حال نقاشی هستید.

اجازه دهید خمیر بپزد. وقتی لبه‌ها کمی از تابه جدا شد، با یک قاشق روغن را روی دوسا بمالید. فراموش نکنید که لبه‌ها را نچرخانید تا شکل خود را حفظ کند. وقتی دوسا سرخ شد، دو قاشق از مواد میانی را در وسط آن بریزید و دوسا را از دو طرف تا کنید. مواظب باشید که دستتان نسوزد. اگر روغن را دیر روی دوسا بمالید، ممکن است ترک بخورد و خشک شود.

برای تهیه دوساهای بعدی، اگر تابه داغ شد، دستانتان را در ظرف آب بزنید و آب را روی تابه بپاشید تا دما پایین بیاید. و این کار را تا دو بار انجام دهید. می‌توانید این غذا را با سس گوجه‌فرنگی میل کنید.

همچنین بخوانید:

دستور تهیه کامچوری غذای هندی بی‌نظیر ساده و آسان

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا