دستور تهیه مرحله به مرحله نان رول دارچینی (مرحله به مرحله)

“`html
نان رول دارچینی
نان رول دارچینی با طعم عالی و خواص بسیاری که از دارچین میگیرد، یک خوراکی محبوب است.
این نان جزو انواع شیرینیها و نانهای خوشمزه و پرطرفدار است و دستور تهیه آن بسیار ساده است.
معمولا افراد در صبحانه انواع کیک و شیرینی را همراه نوشیدنی میل میکنند؛ اما برای اینکه از شیرینیهای مضر دور بمانند، بهتر است این نان خوشمزه را در وعده عصرانه بخورند.
سرو نان دارچینی در عصرانه میتواند لحظات شیرینی را برای خانواده رقم بزند. تهیه این نان آسان است و ما سعی کردهایم کمهزینهترین و راحتترین روش تهیه آن را در اختیار شما بگذاریم.
این نان با عطر و طعم فوقالعادهاش، بهویژه میان کودکان، بسیار محبوب است. علاوه بر طعم لذیذش، ظاهری جذاب و خوشمزه دارد. نان دارچینی همچنین میتواند گزینهای عالی برای صبحانه باشد.
در ماه رمضان، بسیاری از افراد برای جبران انرژی از دست رفتهشان در طول روز، به تهیه این نان روی میآورند. دارچین از ادویههای معروف و خوش عطر است که طعمی خاص دارد.
دارچین بارها خواص غذایی و درمانی خود را ثابت کرده است. این ادویه به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند، قند خون را کاهش میدهد، در هضم غذا موثر است و به عنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی، سرماخوردگی را بهبود میبخشد.
پخت خانگی رول دارچینی
مواد لازم برای تهیه نان رول دارچینی
مواد لازم | مقدار |
آرد | سه و نیم تا چهار پیمانه |
خمیرمایه | یک قاشق غذاخوری سرخالی |
آب ولرم | یک دوم پیمانه |
شیر ولرم | یک دوم پیمانه |
شکر | یک چهارم پیمانه |
کره | 70 گرم |
نمک | یک دوم قاشق چایخوری |
تخم مرغ | یک عدد |
مواد داخل خمیر | |
دارچین | دو قاشق غذاخوری |
شکر قهوهای | سه چهارم پیمانه |
کره | 30 گرم |
طرز تهیه نان رول دارچینی
ابتدا کره را به هر روشی که دوست دارید آب کنید و بگذارید به دمای محیط برسد. دقت کنید که هنگام آب کردن نمیسوزد.
حالا میخواهیم خمیر مایه را آماده کنیم.
یک کاسه تمیز (ترجیحا فلزی یا پلاستیکی نباشد) بردارید و نیم پیمانه آب ولرم داخل آن بریزید.
آب ولرم باید به اندازهای باشد که دمایش برای دست قابل تحمل باشد؛ زیرا اگر آب داغ باشد خمیر مایه خراب میشود.
یک قاشق چایخوری شکر روی آب بپاشید.
سپس خمیر مایه را هم روی آب بپاشید.
با قاشق خوب هم بزنید تا خمیر مایه خوب مرطوب شود.
کاسه را برای 10 دقیقه در دمای اتاق بگذارید. اگر هوای آشپزخانه سرد است، یک پارچه روی کاسه بیندازید.
حتی اگر از خمیر مایه فوری استفاده میکنید، این مرحله را فراموش نکنید، زیرا اطمینان حاصل میکند که خمیر مایه سالم است و مواد اتلاف نمیشود.
نیم پیمانه شیر را گرم کنید.
حرارت آن باید به اندازهای باشد که دست شما بتواند تحملش کند.
شکر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
شیر ولرم و کره آب شده را به شکر اضافه کنید.
تخممرغ را هم روی این ترکیب بشکنید و خوب هم بزنید.
نمک را با سه پیمانه آرد مخلوط کنید.
نصف آرد را با قاشق چوبی یا لیسک به مواد دیگر اضافه کنید.
در این حین چک کنید که آیا خمیر مایه شما عمل آمده است یا نه.
اگر پف نکرده و بالا نیامده، یعنی…
“““html
خراب است و بریزید دور.
خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه کنید.
بقیه آرد (سه پیمانه) را اضافه کنید و با قاشق چوبی یا لیسک مجدد هم بزنید. فقط تا جایی هم بزنید که همه آرد با مواد مخلوط شود.
سطح کار را تمیز کرده و بعد خشک کنید و در آخر آرد بپاشید.
خمیر را به سطح آردپاشی شده منتقل کنید.
یک پیمانه آردی که جدا کرده بودید را کنار خود داشته باشید و مقداری از آرد را روی خمیر بپاشید.
کمی خمیر را ورز دهید و دوباره آرد روی آن بپاشید، تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
حتماً بین کار دستتان را بشویید و خشک کنید تا چسبندگی دست باعث نشود آرد زیادی بریزید و خمیر سفت شود.
وقتی خمیر آماده شد، بین پنج تا ده دقیقه آن را ورز دهید.
روشهای مختلفی برای ورز دادن وجود دارد. یکی از رایجترین آنها این است که با یک دست خمیر را نگه دارید و با دست دیگر خمیر را به جلو بکشید، سپس خمیر را 90 درجه بچرخانید، آن را جمع کنید و دوباره به سمت جلو بکشید و این کار را تکرار کنید.
روشهای دیگری هم برای ورز دادن وجود دارد، فقط از چنگ زدن خمیر خودداری کنید.
بعد از پنج دقیقه شروع به چک کردن خمیر کنید.
برای چک کردن خمیر، آن را به چونه تقسیم کنید و از وسط با چاقو نصف کنید.
باید حفرههای زیادی در خمیر ایجاد شده باشد.
یک کاسه (ترجیحاً فلزی) را چرب کنید. خمیر را داخل آن قرار دهید و روی آن را با پوشش غذا بپوشانید.
اگر خواستید میتوانید جای خمیر را علامت بزنید تا تغییر حجم آن را بهتر درک کنید.
خمیر را در یک مکان گرم قرار دهید تا استراحت کند.
بسته به دما و نوع خمیر مایه این فرآیند بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت طول میکشد.
بعد از یک ساعت و نیم خمیر را چک کنید. برای چک کردن، انگشتتان را یک سانت در خمیر فرو کنید، باید جای انگشتتان باقی بماند و بالا نیاید.
اگر نشانهای روی ظرف گذاشتهاید، بررسی کنید که حجم خمیر دو برابر شده باشد.
خمیر را یک مشت بزنید تا هوای آن خارج شود.
سطح کار را تمیز کنید و کمی آرد بپاشید و به مدت یک دقیقه ورز دهید. خمیر را به شکل مستطیل درآورید.
حین باز کردن، خمیر را بچرخانید تا به میز نچسبد. مستطیل حدود 20 در 40 سانت باشد.
سی گرم کره را آب کنید و با برس روی خمیر بمالید. میتوانید از کره صبحانه یا مارگارین استفاده کنید.
شکر قهوهای را روی کره بپاشید، میتوانید میزانش را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
پودر دارچین را هم روی آن بپاشید.
در این مرحله میتوانید گردوی خرد شده، کشمش، مویز یا شکلات رنده شده هم روی شکر و دارچین اضافه کنید.
خمیر را از عرض رول کنید.
خمیر رول شده را برش بزنید.
برشها میتوانند هماندازه یا با اندازههای متفاوت از 4 تا 10 سانت باشند.
یک قالب یا ظرف پیرکس یا سرامیکی 20 تا 23 سانتی را چرب کنید.
رولهای برش خورده را دور تا دور ظرف بچینید و یک دانه هم در وسط بگذارید.
این رولها قرار است دوباره استراحت کنند و حجیم شوند. پس باید مقداری جا داشته باشند و نباید کاملاً ظرف را پر کنید.
روی رولها را با حوله آشپزخانه یا پوشش غذا بپوشانید و در یک محیط گرم بین نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه استراحت کنید.
حین استراحت خمیر، فر را روی 180 درجه سانتیگراد معادل 350 درجه فارنهایت یا درجه 4 روشن کنید تا گرم شود.
دو تا کاسه یا قالب را پر از آب کنید و در کف فر قرار دهید.
بعد از نیم ساعت چک کنید، اگر خمیر پُر و حجیم شده بود، آماده رفتن به فر است.
قالب را به مدت نیم ساعت داخل فر قرار دهید.
بعد از نیم ساعت باید روی رولها قهوهای شود و خلال دندان تمیز از آنها بیرون بیاید.
وقتی پخت، رول دارچینی را روی توری خنککننده قرار دهید.
ارتفاع رولها بستگی به نحوه برشزدنتان دارد.
چگونه در خانه رول دارچینی درست کنم ؟
نکته :
- رول دارچینی بخشی از نان و خمیر است.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن تقریباً 25 دقیقه است.
- رول دارچینی را میتوانید در وعده صبحانه، میانوعده، یا دسر سرو کنید.
- همچنین میتوان آن را در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.