رسپی

دستور تهیه نان اردک (اگردک) به راحت ترین روش (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه نان اگردک

امروز می‌خواهیم یکی دیگر از نان‌های خوشمزه‌ی سنتی را به شما معرفی کنیم. نان اردک، اگرده یا بورساق یکی از انواع نان‌های محلی است که در شهرهای مختلف ایران به روش‌های مختلف تهیه می‌شود.

نان اردک که جزو نان‌های شیرینی به حساب می‌آید، در استان مرکزی بیشتر پیش از عید نوروز درست می‌شود. مردم شهر همدان نیز این نان را در ماه رمضان می‌پزند.

در نجف‌آباد اصفهان نیز این نان در مراسم و جشن‌های مختلف تهیه و سرو می‌شود. در گیلان به مواد اولیه نان ادرک، کره و آرد برنج مرغوب شمالی نیز اضافه می‌شود.

علاوه بر این، در برخی دستورها از زردچوبه استفاده نمی‌شود، اما اضافه کردن آن طعم نان را بهتر می‌کند. همراه ما باشید تا در ادامه دستور تهیه نان اردک را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم نان اردک برای ۱۲ نفر

مواد لازم مقدار لازم
آرد ۱ کیلوگرم
بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱/۸ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری
کره ۲۰۰ گرم
شکر ۱ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه نان اردک

دستور تهیه نان اردک

  • شیر را در یک قابلمه گرم کنید. سپس آن را به همراه تخم‌مرغ، شکر، خمیر مایه و روغن در ظرفی ریخته و خوب با هم مخلوط کنید.
  • زردچوبه و زعفران را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً ترکیب شود.
  • آرد و نمک و بیکینگ پودر را الک کرده و به دیگر مواد اضافه کنید. خمیر باید طوری باشد که به دست نچسبد. اگر خمیر به دست چسبید، کمی دیگر آرد بزنید.
  • بعد از اینکه مواد را ترکیب کردید و خمیر به دست آمد، ظرفی را چرب کرده و روی خمیر کمی آرد بپاشید و آن را در ظرف قرار دهید. سپس روی خمیر را با نایلون بپوشانید و یک دستمال تمیز روی ظرف بگذارید. خمیر را به مدت ۱ ساعت بگذارید بماند تا پف کند.
  • بعد از استراحت خمیر، آن را از ظرف بیرون آورده، کمی ورز دهید و چونه بگیرید؛ سپس مجدداً ۵ تا ۱۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. خمیر را به گلوله‌های کوچک درآورده و هر کدام را با وردنه باز کنید و در روغن داغ سرخ کنید. وقتی یک طرف نان سرخ شد، طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید.

دستور تهیه نان اردک

نکات تهیه نان اردک

  1. بهتر است به جای روغن جامد از کره استفاده شود.
  2. اضافه کردن مقداری زعفران این نان را خوشمزه‌تر می‌کند.
  3. اگر شیر زیادی به نان اضافه کردید، به آن کمی آرد بیشتر بزنید.
  4. در برخی مناطق به این نان آب پنیر اضافه می‌کنند و به جای بیکینگ پودر، جوش شیرین می‌زنند.
  5. آرد مخصوص نان بربری بهترین نوع آرد برای تهیه این نان است.
  6. بهترین آرد برای نان اردک، آرد بربری است. البته می‌توانید از آرد نان فانتزی هم استفاده کنید.
  7. خمیر نان اردک باید نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت.
  8. می‌توانید در روغن تابه کمی زردچوبه هم اضافه کنید.
  9. مقدار شیرینی نان اردک به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید آن را به دلخواه تنظیم کنید.

“““html

  • شما می‌توانید مقدار شکر نان را به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
  • نان اردک را می‌توانید به مدت طولانی در کیسه‌ای در فریزر نگهداری کنید.
  • برای گرم کردن نان، می‌توانید از مایکروویو یا تابه بدون روغن استفاده کنید.
  • این نان می‌تواند به همراه وعده‌های غذایی یا به عنوان یک میان‌وعده سالم در عصرانه و صبحانه مصرف شود.
  • برای طعم بهتر نان، می‌توانید آن را با عسل، شیره یا ارده سرو کنید.
  • مقدار روغنی که برای سرخ کردن خمیر نان در تابه استفاده می‌کنید باید خیلی کم باشد. در غیر این صورت، نان بیش از حد چرب می‌شود.
  • برای فعال کردن خمیر مایه (اگر از نوع فوری نیست)، می‌توانید ابتدا در یک کاسه آب ولرم، شکر، آرد و خمیر مایه را مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خوب پف کند. سپس شیر و سایر مواد را به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه نان‌های اردک هم اندازه شوند، پس از پهن کردن خمیر با وردنه، می‌توانید آن را با قالب‌های مختلف برش دهید و سپس سرخ کنید. برای این کار می‌توانید از قالب برش گرد استفاده کنید که مناسب نان است.
  • سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا